IVF + ICSI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
30.4.05 21:53

IVF + ICSI

Ahoj všem, jsem tady dnes poprvé a pročítám si, jestli někdo nemá podobný problém jako já. Jsem po neúspěšné stimulaci a teď čekám na další. Měla by být tak 18. 5. a potom nás čeká odběr a ICSI. Myslela jsem, že dojdem hned poprvé alespoň nakonec, ale bohužel se během stimulace vytvořilo moc fotikul a byly maličké. Po 16 dnech to dr. ukončil. Brala jsem Gonal F. Nebyla jsem na tom psychicky nejlépe, teď už je to lepší, ale čím víc se blíží další „pokus“, tak jsem nervóznější. Tak se zatím mějte a ozvěte se mi. Pa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
30.4.05 22:27

RE:Lilo

Dobrý večer,
tyto nervy jsem si také zažila, a celkem třikrát, hodně mě pomohli přírodní kapky na uklidnění, brala jsem i vitamíny na zlepšení plodnosti.Pokud by jsi měla zájem vědět více písni mi na meil mujmejlaposta@centrum.cz, ráda ti poradím, můžeme pokecat. Vím, co asi prožíváš.
Pa Lelka.

• Citovat
  • Upravit
225
3.5.05 15:11

Lilo:
Ja na 1. stimulaci jeste cekam. Budu ale brat Puregon injekce pristi cyklus. Uz abych zacala :-) Takze jen pevne doufam, ze budu ovulovat. To by pro me byla vyhra. Mam totiz PCO. Tak ti moc drzim palecky a urcite ti to brzy vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.5.05 18:50

Tulipanek - všechno se to hrozně táhne, že ?
My jsme vlastně tak víc začali v lednu a než proběhla všechna vyšetření atd. tak je květen. Všechno se vlastně ještě oddálilo tou neúspěšnou stimulací, ale UŽ v pondělí začínám brát Utrogestan na vyvolání MS a po týdnu injekce - HURÁA. Sice se strašně bojím jestli to tentokráv vyjde, ale už chci aby se něco dělo. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.5.05 10:59

Mila Lilo,
tak to zacnes s tou stimulaci driv, ale ja se taky dockam :-) Jinak jsem se te chtela zeptat, jestli jsi si musela pichat injekce sama. Mam z toho docela strach, jak to budu zvladat.
Hezky den a diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
5.5.05 11:52

Ahojda holky,
tedy to co tady čtu, tak zjišťuji, že nejkrásnější je nevědomost. Moc Vás prosím o info ohledně IVF. Manžel má špatný spermiogram a jediná šance jak mít mimíska je pro nás IVF. Ve středu jdeme na první konzultaci.
Zatím o tom nic moc nevím, tento verdikt jsme se dozvěděli před pár dny a tak Vás prosím, zda byste mi o tom mohli něco málo napsat? Co nás čeká a nemine.
Díky Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.05 12:17
  • Citovat
  • Upravit
275
5.5.05 12:39

Děkuji.
D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.5.05 20:02

Dana : Dano, pokud má manžel špatný spermiogram, tak je varianta i IUI, ne ?? Tak nám to alespoň v centru vysvětlovali. Že kdyby měl problém jenom on, tak vemou jeho spermijky a vyberou z nich tu nejlepší a dají ji ženě do těla. A pak když má problém i ženská (což je náš problém), tak se to řeší IVF. Náš postup je takový : napřed léky, druhý den MS začíná stimulace - píchání injekcí, potom odběr vajíček, odběr spermatu, spojení a transfér zpět do těla. Chodím často na diskuze na www.dama.cz a tam to u každého probíhá úplně jinak. Jednou jsem tam četla o injekcích do břicha, byla jsem úplně vedle a nakonec to u nás tak vůbec nebylo. Informací si přečteš určitě hodně, ale existuje moc variant, tak se raději ptej svého doktora. A kam chodíš ?

• Citovat
  • Upravit
8
6.5.05 20:06

Dano, to jsem psala já Lila, ale nebyla jsem zaregistrovaná. Tak zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.5.05 20:12

Tulipanek : Ahoj tulipanku, už jsem psala i Daně, že jsem si přečetla spoustu děsivých informací o strašném píchání injekcí do nohy a do břicha, ale realita byla NAŠTĚSTÍ jiná. Dostala jsem takovou kabelu s krabičkama a alkoholem jako desinfekcí. V každé krabičce (gonal f) je nějaký prášek a roztok, který se doto prášku stříknul, zatřepalo se a bylo to připraveno. Doktor mi rozepsal dávky na každý den. Píchala jsem si to do vnější strany stehna a každý den do jiného. Přiložila jsem injekci píchla. Poprvé jsem měla hrůzu, myslela jsem si,. že to sama nemůžu vůbec zvládnout a bylo to v pohodě. Pak už jsem říkala, že kdyby celé IVF bylo o těch injekcích, tak se to dá. No uvidíme příště. Ale injekcí se fakt neboj. A to já jsme docela strašpytel z doktorů. Zatím pa, a dej vědět, jak pokračuješ. Bereš teď nějaké léky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
9.5.05 09:53

Lilo:
Diky, alespon jsem trochu klidnejsi :-)
ja zatim brala na zkousku Metformin(Glucopfage) a bylo mi po nem vazne hrozne. Normalne mam energie na rozdavani a najednou jsem byla slaba jako moucha a porad mi bylo na omdleni a na zvraceni. Asi po tydnu se to trochu srovnalo a po 14ti dnech to bylo skoro jako driv, ale to dosly prasky, takze se vazne tesim na dalsi davkovani :-) ze prijde to same.
Jinak ja mam PCO na obou vajecnicich, takze se modlim, ze Puregon zabere a konecne dojde k ovulaci. Uz se nemuzu dockat, az prijde menstruace. Mam prijit na prvni injekci 3.den cyklu.
Puregon je asi podobny jako Gonal, ne?
Tak ti moc drzim palecky a dej vedet , jak to pokracuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.5.05 10:13

Ahoj Lilo a Tulipánku,
zatím jsem Vám jen přetlumočila to, co nám řekla doktorka na výsledek spermigramu. Povídala, že s takovou to kvalitou bude lepší rovnou IVF než IUI, tak nevím. Každopádně jak jsem psala, ve středu (tuto) jdem na první schůzku do centa, tak Vám dám vědět co nám tam řekli. Hlavně koukám, že si mám vyhodit z hlavy nějaké brzké otěhotnění. Musím si říkat, že pokud to bude do roka, tak to bude fajn. Pak když by to bylo dřív, tak bych byla jen a jen mile překvapena, že jo?
Doufám, že na tu středu nebudu tak nervní, jako když jsme šli na ten spermiogram, mě bylo zle, průjmem ...........:-( no znáte to.
Ahojda Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.5.05 18:22

Dana :
Ahoj Danuš, co ty víš, možná že se vám to povede hned na poprvé. Každopádně Ti budu - budem držet palečky a dej vědět co v centru. Odkud jsi a kam jezdíš do centra ?
Jestli tě to uklidní, tak když jsme začaly s „léčbou“ my, tak jsem byla 10 dní na nemocenské s průjmem. Nikdo nevěděl co mi je a proč, tak to dr. uzavřela, že to jsou NERVY¨. Já jsem strašný nervák. Před každou zkouškou mi je blbě, mám průjem, mokré ruce atd.......
Myslím na Vás. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.5.05 18:28

Dana : začali - ne začaly. Omlouvám se za chyby, ale před chvílí jsem přišla z práce, jsem na netu, čtu knihu ze které musím na pátek udělat recenzi a ještě se učím na páteční zkoušku - BLÁZINEC. Ale aspoň nemyslím JENOM na „to“.

Tulipánek :
Já myslím, že ty injekce budou mít podobnou funkci. Já už se na ně „těším“, protože co teď beru ten Metformin, Dexamethazon a od dneška Utrogestan, tak mám břicho na prasknutí a strašně mě bolí vaječníky. Snad je to normální, když se tam něco děje. Do centra pojedem pravděpodobně za týden v pondělí nebo ve středu. Podle MS. Dám vědět co nového. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová