Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Heli, jsem moc šťastná a na všechny ty věci okolo už si pomalu ani nevzpomenu. Když si teď hladím bříško je to nádherný. Rozhodně buďte v pohodě a věřte že se to povede. My dnes začínáme 22 týden a zítra jedeme na ultrazvuk jestli je vše ok. Měli jsme nějaké zvýšené hodnoty, ale prý to není nic strašného, tak snad to dobře dopadne. Už se moc těším, až toho našeho drobečka uvidím na ultrazvuku. A taky jsem zvědavá jestli to bude holčička nebo chlapeček. Tak držím palečky všem nám, kterým to příroda trošku zkomplikovala, mějte se moc pěkně, papa
Ahoj holky, všem čekatelkám po IVF a pod. držím moc palečky, nevzdávejte to!!! Nám se to povedlo letos po 7. IVF, manžel tomu věřil a já, abych se přiznala, tak už moc ne. Asi to většina znáte, nevíte, jestli máte ležet, nebo dělat vše normálně, abyste si pak něco nevyčítaly. Já myslím, že nejlepší je dělat jen to co je vám příjemné a při čem se cítíte dobře. Mít hodně pozitivní myšlení. Vždycky jsem to dostala tak den až tři dny před kontrolou. Tentokrát jsem 4 dny před kontrolou začala špinit, tak jsem volala do nemocnice, že špiním, řekli, ať počkám, jestli se to rozjede. A ono to druhý den přestalo. Třetí den jsem zase špinila a čtvrtý den zase nic a to jsem šla na kontrolu. Byla ve mně jenom jiskřička naděje, ale pak jsem to uviděla na monitoru. Černý flíček s bílou tečkou uvnitř. Ale měla jsem velký hematom (proto to špinění), tak jsem musela 4 týdny jen ležet doma. Teď začínám 11 týden, cítím se dobře, hamatom zmizel a já věřím, že bude už vše v pořádku. Takže se holky nevzdávejte, třeba to bude trošku trvat, ale jednou to určitě vyjde a ten pocit stojí za to! Držím Vám moc moc všechny palečky které mám!!!
![]()
Anonymní píše:tak to je super moc gratuluju Stella
Stello,
držím palce,já jsem po IVF ve 40 a teď jsem ve 30 týdnu.Mám 19 letého syna a taky chci ještě mimčo,jenže já čekám rovnou 2Takže to budou 3 kluciAhoj Jíťa
Ahoj Helli a všechny ostatní snažilky!
Tak já dnes byla na krvi a na UZ a dr. byl samá sranda, prý jsem si ty injekce píchala moc hezky, mám krásný folíky. A já na to, že mám břicho samou modřinu a on že než porodím, tak se mi určitě ztratí
. A už v sobotu jdu na odběr vajíček, já čekala že až tak v půlce příštího týdne. No nic, jsem ale dost nervní, i když už vím, co mě čeká. Nebo možná právě proto. Tak držte pěstičky, ať to přežiju a koukejte napsat, jak jste daleko! Pa pa
Ahoj Barbánku,
tak to je super! Budu na tebe v sobotu myslet a držet pěsti! Počítám, že mě to čeká tak 15.
zatím papa
Ještě mám jednu technickou pro všechny. Teď jsem náhodou klikla v tématech na „neplodnost“ , je tam článek o petici k připravovaný novele zákona o asistovaný reprodukci. Možná už jste ho dávno četly a říkáte si teď „blik“ ,ale třeba je ještě nějaký opozdilec jako já. Jukněte na to, je to zajímavý a pro nás všechny určitě důležitý. Kdybyste k tomu chtěly víc, otevřete si www.neplodnost.cz a v sekci Napsalo se najdete někdy z počátku října článek od dr. Řežábka, kde všechno podrobně komentuje.
Ahoj snažilky!
Tak já už mám za sebou odběr vajíček, vypěstovala jsem si jich tentokrát 17 (při prvním pokusu jsme měli 13). Je mi docela fajn, ale ta narkóza mi nedělá moc dobře, takže honem dpíšu a jdu skočit do postele ještě se trošku prospat. Ani břicho moc nebolí, nechala jsem si radši píchnout injekci proti bolesti. Tak pa pa a informujte o svém stavu! ![]()
..ahojky holčinky,
běhám po všech možných tématech…ale asi u Vás mi bude nejlíp.Jsem 3,5roční snažilka…s PCO vaječníky…po 2 neúspěšných inseminacích.Teď se chystáme na IVF.Čekám na MS(týden zpoždění-asi bezdůvodně)..podle odběru krve 3den MS mi připraví protokol.Vůbec nevím do čeho jdu.Těším se ale moc a moc…konečně se bude něco dít…moc prosím..kdy obvykle se zahajuje stimulace a jak dloho do transferu trvá?Děkuji.
Ahoj Weli!
Trošku jsem se prospala a už jsem zase na netu. IVF podstupuji právě podruhé, tak už se považuju skoro za odborníka
. Stimulace začíná během mensruace a transfer je podle toho, jestli máš dlouhý nebo krátký protokol, buď za dva nebo za čtyři týdny(cca). Těš se na MS, třeba bude na nějakou dobu tvoje poslední, já jsem jí vždycky očekávala takhle -
, ale když jsem věděla, že jakmile dorazí tak to všechno začne, už jsem na ní čekala takhle -
. Tak přeji úspěšnou stimulaci, hodně vajíček, alespoň trošku mrštné spermijky a brzké //. Pa pa
…děkuji Barbanku…taky jsem se na MS těšila…ale teď mám to velké zpoždění(jinak MS běhá na den přesně)…tak nevím…přitom jsem se tak hezky naladila.Ikdyž…bylo by fain,kdyby to byly // ale moc tomu nevěřím…spíš hormůnky…kdypak jdeš na transfer?Budu ti z celého srdce držet palečky
…
Ahojky všem,
Weli, vítám Tě mezi námi! Můžu jen potvrdit, co už napsal(a)
Barbánek. Záleží na tom, jestli budeš mít dlouhý nebo krátký protokol. Já jsem to třeba měla tak, že jsem od 2.DC brala (paradoxně) antikoncepci a od 18.DC jsem si pak začala píchat injekce. Teď po 14 dnech jsem k nim přidala ještě další a budu pokračovat počítám ještě tak 1 - 2 týdny, podle toho, jak mi porostou folíci. Je fakt, že jakmile začneš se stimulací, hrozně to utíká, tak se těš! Připadá mi to jako včera, kdy jsem se tu vyptálavala ostatních na zkušenosti s injekcema a teď už jsem zkušená „píchačka“.
Ale ze všeho nejvíc bych Ti přála, aby ta Tvoje zpožděná MS znamela // a Ty jsi vůbec stimulaci zahajovat nemusela!!
Já jsem si dneska ráno poprvé píchla Puregon. Odpoledne mi začalo pobolívat břícho a začala jsem trošku krvácet. Barbánku, nebo někdo jiný, měly jste to taky tak?? Už mám z toho zase oči navrch hlavy! ![]()
Helli…děkuji Ti moc a moc za „pohlazení“.MS stále nikde…pobolívá mně v podbříšku,jinak mi nic není.Kromě…krvácejících dásní.To je fakt u mne nenormální…a je to čím dál horší(začalo to někdy 28DC)… …to je zajímavé s tou antikoncepcí-mně taky,pokud prý budu mít cystičku,dají na měsíc antokoncepci a pak prý zahájí stimulaci rovnou z ní.Neměla jsi to také tak?…Vůbec jsem tomu nerozumněla,tak jsem ráda,že už vím,o co asi jde…
Ahoj holky!
Weli, to že ještě MS nedorazila třeba opravdu něco znamená, když ji míváš pravidelně! Třeba //! Bylo by fajn, kdyby to bylo přirozeně, viď ? Ono to píchání je sice sranda (pro nás zkušené píchačky
, ale potom to čekání, jestli to vyšlo nebo ne je krutý…
Helli, já s puregonem neměla žádný takový problémy, jak píšeš. Břicho mě bolí až po odsátí vajíček (teda teď už je to podstatně lepší). Ale asi to nebude nic vážného, protože jak jsem si ten tvůj příspěvek přečetla, tak jsem si uvědomila, že při kontrolním UZ se mě doktor ptal, jestli nemám bolesti nebo jestli jsem nekrvácela. Ale stejně bych radši zavolala do CARu. Držím pěsti, ať je to ok! ![]()
Nazdárek!
Tak jsem právě volala do laborky a myslela jsem, že se povede víc embryjek než při prvním pokusu, když mi odsáli víc vajíček. Včera vypadaly úspěšně oplodněný jen 3 a že prý do dneška ještě nějaké budou. Tak nejsou, naopak z těch tří už nám zbylo jen jedno
. To se prý vyvíjí hezky - no aspoň něco. Prý za to můžou nekvalitní spermie. Tak jsem tomu věřila, ale teď mě zas přepadá nějaký splín… Zítra jdu na transfer, dají mi to jedno, moc šancí si ale nedávám. No uvidíme. Mějte se a ať jste na tom líp než já!
Stello,
Takže to budou 3 kluci
držím palce,já jsem po IVF ve 40 a teď jsem ve 30 týdnu.Mám 19 letého syna a taky chci ještě mimčo,jenže já čekám rovnou 2
Ahoj Jíťa