Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holčiny!!!!!!!!!
Chci vám všem popřát hodně štěstíčka!!!! V květnu jsem také byla na IVF+ICSI, ale bohužel se nám to nepodařilo
. Ted se chystám jít na KET tak doufám, že se to tentokrát podaří
. Jezdíme do Caru do Prahy.Určitě dám všem vědět, jestli nám to vyšlo.Ještě jsem se chtěla zeptat jak vás v tom podporují vaši protějšci??? Tak zatim pa a napište. Hodně štěstí !!!!
Mili
Barbanku…chudáčku.Dokážu si představit,jak se cítíš.Vím,po inseminacích to asi není takové,ale po dvakrát jsem si tohle čekání užila.
Moc na tebe myslím…nepsala jsem,několik dní jsem byla u maminky.Barbanku myslím,že to s tebou vypadá hodně nadějně,viď?Po kolika dnech se jde na kontrolu?Kolik dní už máš po ET?Napiš mi o tom něco.Třeba se z toho vypíšeš…jak to probíhalo u tvého prvního ET?Papapapapa
Ahoj holkíííííííííííííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!! ![]()
To je fajn, že mě tu vždycky někdo podrží! Nebýt vás, tak asi skočím z okna (i když by to asi bylo houby platný, „dělají“ nám zrovna barák, tak máme za okny lešení).
Zítra budu přesně týden po ET. Teď už je to jasný, buď se embryjko chytlo nebo ne. Ale ještě minimálně týden to nezjistím, to je doba…
. Jak je to při IUI nevím, když se doktor v CARu podíval na výsledky manželova spermiogramu, rovnou doporučil IVF+ICSI, tvářil se asi takhle
. Doporučili ležet aspoň 4-6 dní, ale jak píšeš - Domi - fakt se to nedá, vždyť člověku vlastně nic není. Kdybych měla 40 horečky tak je to asi jiný a z postele mě nikdo nedostane. Ale takhle… Ještě že máme ten internet, škoda, že jsme ho neměli už při našem prvním pokusu, zvládala bych to určitě líp. Nechápu, jak jsem to poprvé doma vydržela. No nic, jdu zalízt pod peřinku a čekat, až zase něco napíšete. Móóóóóóóóóóóc dííííííííííííííííík! Pa pa pa pa pa pa pa pa pa
![]()
Ahoj Barbánku i ostatní!
Ber to z tý lepší stránky - už máš týden zdárně za sebou!!!! Jestli máte doma video nebo DVD, pusť si nějakej pěknej film a užívej si toho, že si Tě manžílek hýčká.
To se mi to teď radí, viď? Ale počkej za týden nebo 14 dní, to mi bude každá rada drahá. ![]()
Holky, jak jste zvládaly narkózu? Nikdy jsem ji neměla. Čeká mě to nejspíš v pátek a už z ní začínám mít trochu vítr. ![]()
samozřejmě jsem se zase nepřihlásila!!!
Je to se mnou fakt špatný, měla bych se na sebou vážně zamyslet! ![]()
Ahojky Barbánku, přesně vím, co teď prožíváš. Hlavně buď v klidu a nestresuj se. Já taky nedokázala ležet, spíš jsem polehávala, měla jsem časopisy, DVD a pouštěla různý filmy, samozřejmě jsem seděla i u počítače. Test jsem si udělala 10 den po transferu a byly tam //. Takže vydrž, určitě si najdeš nějakou zajímavou činnost, která nebude nijak náročná. Držím palce a z celého srdíčka ti přeji aby Ti to vyšlo.
Jinak k té anestezii pro „annymní“, měla jsem taky hrůzu, nikdy jsem neležela v nemocnici, ani mi nic nedělali, ale vše bylo v pohodě. Píchli mi injekci a já okamžitě usnula, probudila jsem se až v posteli a pak ještě chvíli podřimovala. Takže se ničeho neboj. Lidí na sále bylo jako mravenců, to jsem se zděsila, ale všichni byli moc příjemní. Holky mějte se krásně.
Helli, tak ta narkóza patřila tobě, opravdu se neboj, je to v pohodě, hlavně ti tohle bude připadat jako nic a co by jsme pro miminko neudělaly. ![]()
Ahoj děvuchy!
Máte u mě malé bezvýznamné lehce smazatelné PLUS (
), za to, že jste se rozepsaly!
Weli, ještě ses ptala, kdy jdu na kontrolu. No přece až se mi na testu ukážou //, tak na potvrzení ještě z krve a na kontrolní UZ. A v tom horším případě po MS.
Helli, narkozy se neboj, to jen já z ní byla pos… Poprvý, když mi doktor „napíchl“ žílu, povídá: „Tak a teď se třikrát zhluboka nadechněte a pak si nechte něco hezkýho zdát.“ A já se nadechla - poprvý… a pak už nic nevím. Teď když jsem šla podruhý, tak si ani nepamatuju, že by mi něco říkal, usnula jsem v jediný vteřině. A zdálo se mi o práci a on pak povídal, že kdyby mi na to dal razítko, že by mi to možná proplatili jako mimořádnou směnu
. On je to vůbec nějaký humorný anesteziolog. Když jsme tam pak leželi a krátili si chvíli čtením, tak nás obcházel a kontroloval co čteme, prý aby jsme z toho neměli blbý děti ![]()
Tak pa pa pa pa vy jedny snažilky! Hormonům zdar a miminkům zvlášť!
Díky moc za povzbuzení!!! Teď mi už nezbývá než doufat, že se mi při narkóze nebude zdát o práci! To by tak ještě scházelo!
Docela jsi mě, Barbánku, rozesmála. Takového anesteziologa bych taky brala!
Zítra jedu na další kontrolní UTZ, tak mi držte palce, ať to vypadá dobře. Zjistila jsem, že mi nějak povyrostlo bříško. Ještě v pátek to bylo v pohodě a dneska, když jsem se oblíkala do práce, jsem si připadala ve všem totálně narvaná. Teď jen nevím,jestli je to tím, jak mi tam rostou folíci a tlačí na vaječníky nebo tím, že víc papám a míň se hejbu… ![]()
Marty..tak myslím,že až mi poprvé vyjdou // tak budu taky manžu posílat pro další a další testíky
..protože to bude úžasný
…zítra jdu na UZ..stále ještě MS nepřišla…nemám odebraný horm profil a je to pro mě teď všechno nějak zdlouhavé.Bez těchto odběrů mi neobjednají léky.MS běhala pravidelně a teď…17tý den a nic.Dnes 9tý den po vyvolávačce.Nemáte s tím berunky někdo zkušenost?Na UZ jsem před těmi 9ti dny měla sliznici 8mm.Je to všechno strašně divný…Ještě jsem se chtěla zeptat…chodím do malé pobočky CAR…vím,že normálně se na schválení léků čeká asi měsíc.Mně říkají 5týdnu,pokaždé do zprávy zapíšou=léky ke stimulaci objednány-a od srpna kde nic,tu nic.Prosím o názor.Vždyť jde hlavně o nás.Jsem z toho
![]()
Weli, to je nějaké divné. U nás to trvalo měsíc. 23.9. návštěva a žádost o léky, začátek stimulace 27.10. (ten začátek se teda nakonec kvůli neočekávaným komplikacím posunul, ale to není důležité). Asi by to chtělo je trochu popohnat, popřípadě si zavolat na pojišťovnu? Nevím. Ale je fakt, že čas hrozně letí ![]()
Holky,
musím se vám k něčemu přiznat, jak píšete, že vám ty léky schvaluje pojišťovna… vůbec netuším, která bije… a to už mám za sebou 2× IVF. Pokaždé mi doktor navrhl léky a injekce, já samozřejmě souhlasila, on je hned předepsal a sestřička mi je hned (samozřejmě za doplatek) vydala. Jak je to možný? Nebude to třeba pojišťovnou? Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Tak se držte a dejte zase vědět, já se jdu dál doma nudit… ![]()
Barbanku svitla ve mně naděje…už jsem o tomhle taky slyšela.Schvalovacím procesem to musí projít.Ale na nejlepších klinikách mají léky do zásoby a až jim „tvé“ léky přijdou,tak je zase použijí.Prosím,můžeš-li,kam chodíš?Klidně mi to písni do mailu(sognatore@centrum.cz) … mně totiž půlroční čekání na léky po 3letech snažení nepřipadá normální.Pokaždé to ale zapíší do zprávy(=léky ke stimulaci objednány)A když jsem se ozvala,odvrátili se ode mne…že takhle se to nedělá…udělali ze mně hysterku a tak stejně jdu jinam.Jsem fatk nešťastná ![]()
Ahooooj
,
Weli, já jezdím do ARTu v Č. Budějovicích. Nevím přesně, jak to tam funguje, ale cokoliv mi doktor předepíše, sestřička mi ve vedlejší místnosti rovnou vydá. Tak mají určitě zásoby dopředu. Jen jednou se mi zatím stalo, ře sestřička řekla, že jim tyhle léky zrovna došly (jednalo se o utrogestan), tak jsem se musela zastavit v lékárně. Jinak mají opravdu všechno hned a na místě.
Tak ti přeju (a samozřejmě nejenom tobě), ať se to s těma lékama hne kupředu! Pa pa
Ahoj holky, tak se i já k vám přidávám. Jsem 11 den po ET a přišerně se nudím, i když už chodím na procházky a doma vše zvládám. Ležet jsem dokazala jen 2 dny.