IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
20.11.05 12:38

To musí být, Weli, nádhera! Tady je to se sněhem tak na půl mezi váma, ani málo ani moc. Jsme sice v kopcích (Český les), ale zrovna Tachov je ve srážkovým stínu či co, takže je to taková sázka do loterie. Ale stačí odjet 20 km dál a tam je to už úplně jiný. Sice nelyžuju (jsem vůbec sportovní antitalent :roll: ), ale stejně sníh miluju. Takový stavění sněhuláka nebo ježdění na pytli napěchovaným senem není vůbec k zahození. :lol: Už se těším, jak budu jezdit s prckama (se svýma prckama!! :) ) na saních. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 16:18

Nazdárek!
Tak sněhu opravdu požehnaně, na chvilku jsem vyrazila ven na takovou miniprocházku, ale řeknu vám-jsem ráda že už zase sedím v teplíčku.
Už zase malinko pesimisticky přemýšlím do budoucna: v CARu nám řekli, že i když mezi manžovejma spermijkama se ještě najdou nějaký živý a pohyblivý, kvalitu neodhadne nikdo a právě díky špatné kvalitě nám zbylo jedno jediný embryjko, a to dělali ICSI na 10 vajíčkách. Nevíte, existujou nějaký prášky nebo vitamíny specielně na zlepšení kvality spermií? Někde jsem něco takového už četla, ale to už je dlouho a že by nám něco doporučili přímo v CARu, tak to ani omylem. Co si člověk sám nezjistí, to neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
20.11.05 17:30

Barbanku prokazatelně,tedy lékařsky ověřeně,prý nezabírá nic.Můj manža má SPG OK,ale kouří,a tak mi kamarádka,která se s manžou snažili o teď 4-měsíční mimi několik let(manža SPG KO)-papkali:Selen+Zinek(kombinace Bioaktivní(ten nej nej nej)Selen+Zinek + ještě něco tuším vyrábí PharmaNord-jestli se nepletu-ti co vyrábějí Bioaktivní chrom,…)+ještě jedli ty vitamínky pro těhule+navíc kyselinu listovou.Hamali to 1/2 roku a ejhle-SPG docela slušný.Naonec počali bez asistence lékařů.My tohle bereme taky…Já navíc tíhnu hodně moc k alternativní medicíně.A léčitelům. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.11.05 17:41

Barbánku, to je divný, že vám v CAR nic nedoporučili. Manžovi dokonce sama dr. napsala vitaminy (i když ten recept je vlastně bezpředmětnej, platíš to tak jako tak celý), a to vit. E (400 mg) a zinek + mu k tomu doporučila jedny tablety z přírodní medicíny. Jmenuje se to Energyman - libido. Jsou reklamovaný na zvýšení sex. potence, ale mají pomáhat i na zkvalitnění spermií. Po 2 měsících užívání měl spermio o něco lepší. Jestli to bylo díky tomu, je samozřejmě otázka. O selenu jsem taky slyšela a pak jsem tu někde četla ještě o dvou přípravcích - Maca a Eregma. Myslím, že to bude asi něco podobnýho jako ten Energyman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 17:51

Děvčátka, děkuju!
Počkám až jak to teď dopadne a kdyby nic, tak hned začne manža něco papkat, snad to k něčemu bude…
Kéž bych tyhle vaše rady už nepotřeovala…
Pa pa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
20.11.05 18:53

Barbanku já myslím,že si chce jenom tvoje dušička odlehčit.Je to pěkný zápřah,tohle čekání,viď?Nevím jestli se nepletu,ale moje 2 kamarádky po IVF začaly po neúspěšných pokusech krvácet do 4 dnů.Kolikátý den jsi po ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 19:13

Weli,
ty čtyři dny se mi nějak nezdají, ET se dělá v polovině cyklu, možná to bylo jen nějaký špinění…
Já jsem dnes 12. den po ET, při první pokusu jsem 13. den začala špinit a 15. den se mrška naplno rozjela. Brečela jsem asi týden v kuse - teda když to šlo, vzhledem k tomu, že nikdo neměl ani potuchy čím procházíme, musela jsem se tvářit úplně normálně… teď už jsem v pohodě, ale dušička není zahojená dodneška, dostane jí z toho jedině malej křiklavej uzlíček…
Weli, ty jsi myslím psala, že se za to vlastně stydíš, viď? Víš, že já jsem na tom stejně? Přijde mi to takový ponižující, že nemůžeme mít děti…
Tak ať nám to vyjde!!!! Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.11.05 19:22

Barbanku ,
budeš testovat doma a kdy máš jít na kontrolu? Mně tady to stresování čeká na vánoce - to budu dárečkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.11.05 19:37

Barbánku, já myslím, že s tím ET v polovině cyklu to asi není vždycky pravda. Zřejmě záleží na délce protokolu. Mně to třeba vychází na nějaký 27. -29.DC (podle toho, kolikátý den po punkci půjdu na ET). Takže vlastně nevím, když se to nepovede, kdy bych měla MS čekat. Ale co to povídám, ono se to povede, takže se tím nemusím vůbec zabývat! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 19:37

Budu testovat doma. Doporučujou nejdříve 14. den, já už to zkoušela dřív, to se fakt nedá vydržet. 14. den po ET budu v úterý, to už snad vydržím. Teda uvidím co zítra, předtím jsem 13. den měla krizový…
Na kontrolu mám jít až mi vyjde pozitivní testík-na potvrzení z krve a na UZ, nebo po mršce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
20.11.05 19:43

Helli, máš naprostou pravdu, brala jsem to jaksi obecně - při mršce začne stimulace, cca za 14 dní se „jde na věc“ a za cca dalších 14 dní se ukáže…
Já teď měla dlouhý protokol, dneska jsem už 42. dc - normálně tak 32, na ET jsem byla 30.dc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.11.05 19:48

Tak to mi spadl kámen ze srdce. Už jsem myslela, že mám nějakou zvláštnost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.05 22:47

ahoj holky, chtela bych se jenom podelit o nasi zkusenost… uz jsem tady parkrat psala… sli jsme s manzelem na ICSI protoze mel (spis nemel zadne spermie) spermie nakonec v moci… tak jsem sla v pondeli na odber vajicek, pak si nas zavolali ze manzel nemel vubec nic a jestli bysme souhlasili s darcem… ale pak vymysleli ze manzel pujde jeste jednou a normalne byly i tam kde byt mely :o) takze vsichni v centru meli obrovskou radost, malem jsme tam byli za exoty, rikali ze je to potesilo jako by to byly jejich vlastni :o)))) no, proste mam z patku zavedene dve a ted budem cekat… jo, vitaminy nejake jedl (musela bych se podivat na nazev), ale doktor tomu stejne moc neveril… i kdyz mi je sel zavadet tak rikal ze jsme 1 pripad z mnoha, ale ze o tom cetl… takze jsem vas chtela trochu povzbudit i kdyz asi neni zatim nic jiste… uvidime 5.12.
takze preji stesti vsem!!!!! byly by to krasne vanoce! dobrou noc! misa
chtela bych se jeste zeptat jestli se nejak omezujete, ja mam byt 14 dni doma… to vecne vymysleni v praci taky nic moc…

• Citovat
  • Upravit
6153
21.11.05 12:24

Ahoj Míšo !
Můj manža to má taky pěkně nahnutý co se týče spermijek. Proto byl v CARu odevzdat několikrát už před tím a oni to nechali zamrazit - právě pro případ, že by v den odběru nebylo nic. To se divím, že u vás to neudělali taky tak, nebo tvůj manža měl vždycky spermiogram ok? Jinak je samozřejmě super, že to dopadlo tak jak to dopadlo, snad se to povede!
Helli , tak už to máš za sebou, jak je? Co narkóza, přežilas to v pohodě? Držím pěstičky až je mám celý modrý! Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
21.11.05 13:44

Ahoj holky,
jak vysoká by měla být děložní sliznice a jak velké folikuly v den odběru vajíček? Je to individuální, nebo existuje nějaký průměr?

Taky u vás tak sněží? U nás to nemá chybu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová