Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jste holky moc hodné…moc bych si přála,abych už měla úplně jiné starosti
..ale to vy taky,že jo ![]()
Já říkám, hlavně ať se něco děje. To neustálé čekání na něco je příšerné! Weli, dej nám vědět, jak pokračuješ, a jak se to řeší. Jsem moc zvědavá, ale hlavně ti přeju, aby se to pohlo a následně vyšlo! ![]()
Vendulko děkuji moc a moc.Tak trochu se mnou jednali jako s blbečkem,tohle se musí takhle,tohle takhle,…přitom za celou dobu návštěv nic nevysvětlí,..a navíc je zrovna Iscare označován za CAR,který tahá z nešťastných párů penízky…Byla jsem asi až příliš shovívavá,člověk si musí uvědomit,že oni jsou tu pro nás,ne my pro ně.V pondělí jim trošku vyvětrám a stejně odejdu.Protože už by se mnou stále jednali nefér a myslím,že tohle je strašně důležitý úsek mého života,měl by probíhat tak nějak v harmonii a ne se stresovat,jestli je všechno tak jak má.Důvěra a pozitivní přístup=polovina úspěchu,viďte-Škoda-ztratila jsem zase několik měsíců.Ale asi to tak mělo být.Děkuji ještě jednou a posílám obrovskou pusinku všem ![]()
Weli, to je určitě to nejrozumnější, co můžeš udělat. Jinde se k vám budou chovat určitě líp. Škoda, že nebydlíš někde na západě, doporučila bych Ti CAR v Plzni, do kterýho chodím já. Je to tam opravdu úžasný, skvělej a lidskej přístup, všechno na vysoký úrovni. Nemůžeme si absolutně na nic stěžovat. Musím to zaklepat.
Ale takových center je určitě víc, věřím dokonce, že většina, tak přeju šťastnou ruku při dalším výběru!!
A všechno je opravdu tak, jak má být. Já si to aspoň říkám pokaždý, když začnu přemýšlet o tom, že jsem něco měla (ne)udělat jinak.
![]()
Helli a všichni…tak jsem do Iscare poslala dotaz do on-line poradny a to je najednou fofr.Už mi 2× volali,ať tedy přijedu co nejrychleji přímo do Prahy,…tak vam nevim…manža má pocit,že bychom stejně měli jít jinam.Tak nevím.....nevím.Uvidíme..pokud mi léky dají hned,asi nebudu CAR měnit.Třeba jsou přímo v Praze lepší.
Kéž by ![]()
Weli to je prima, jaký cvrkot najednou, že ![]()
To je dobře, že se něco děje. Myslím, že je důležité, abys Dr. v centru, kde budeš, důvěřovala. Tak se rozhodni správně! Pa
Weli,
tak to tu tak pročítám… je to divný, kde je zakopanej pes… pojišťovnou to myslím nebude, já mám taky VZP a všechno v pohodě. Třeba se to teďka trošku hne, snad to bude ok. Držím pěstičky. Pa pa
Vendulko,
právě jsem si přečetla tvůj příspěvek - o těch penězích. Trošku si mě uklidnila. Mě je zatím celkem fajn, trošku mě pobolívá břicho, jako bych to měla každou chvilku dostat. Ale ještě je brzo - jak na mršku, tak na potvrzení těhu. Tak nevím čím to. Mám akorát trošku pesimistickou náladu, vidím všechno černě. Už jsme s manžou probírali, kdy do toho půjdem zas, necháme to na jaro.
Ale co plácám…, třeba to ještě vyjde…
Mějte se, pa pa
Barbánku, co ten pesimismus??
Pobolívání břicha přece nic neznamená. Když jsem si tak pročítala diskuse o příznacích těhotenství, zrovna bolesti v podbřišku tam byly popisovaný jako běžný. Tak to třeba zrovna znamená těhu. Kdy budeš testovat, v úterý? Už se těším, jak nám tu budeš hlásit // !!! ![]()
Weli, fakt nevím, co bych dělala na tvým místě. Třeba to v Praze bude opravdu jiný a budou se snažit o vás nepřijít. Přece jenom je to business, co si budem namlouvat. ![]()
Já mám právě za sebou svou poslední injekci - Pregnyl, huráá! Teď jen doufám, že mi ty folíci neprasknou dřív, než mají. Na odběr jdu nakonec až v pondělí - při pátečním UTZ mi to dr. zase o den posunula a opět jsem vyfasovala další dávky injekcí na stimulaci. Pár folikulů tam bylo ještě malých, tak jim chtěla dát šanci, aby ještě povyrostly. Tak doufám, že nezklamou a tu šanci využijou! ![]()
Ještě mám jeden dotázek. Všichni, co máte už zkušenosti s IVF, odkdy jste byly doma? V pondělí jdu na punkci, pak jsem měla v úmyslu vzít si dva dny dovolenou a pak jít ještě do transferu do práce (tedy jestli nebude už 4. den). Až od transferu počítám s neschopenkou. Na neplodnosti ale holky líčilly 4-denní silný bolesti po punkci, tak jsem teď na vážkách. Poraďte! ![]()
Ahoj Helli,
já byla na neschopence už od odběru vajíček, transfer byl asi třetí den a nic mě nebolelo.
Helli,
to nic, to byla taková chvilková indispozice, vyvolený mi trošku zvedli náladu, ikdyž jsem fandila spíš Emilovi…
K té neschopence - brala bych jí už od té punkce, mě ten zákrok docela bolel, poprvé to ještě šlo, ale podruhé jsem si nechala dát injekci proti bolesti. A i pak mě to pobolívalo, dokonce ještě asi den po ET, dr. povídal, že je to tím, že mi odebírali dost vajíček a pro ty vaječníky je to fakt darda. Ale záleží na tobě, spíš jak se potom budeš cítit.
A ještě jsem zapoměla - po výkonu mi dal doktor zpávu pro mojí doktorku, kde stálo mimo jiné i „prosím o vystavení pracovní neschopnosti od dnešního dne“, takže to vlastně i doporučujou.
Jo a s testem jsem nevydržela a udělala si ho dneska ráno… samozřejmě nic, ještě je asi brzo… proto mě asi chytla ta špatná nálada. Další zkusím asi v úterý, to budu přesně 2 týdny po ET. Tak pa pa
Holky díky, ještě si to rozmyslím.
Barbánku, on fakt vypadl Emil? Byli jsme pryč, tak jsem dneska duel prošvihla. To je teda fičák.
Musím se jít podívat na idnes na novinky. ![]()
Helli,
už jsem ti chtěla vynadat, kde se couráš, když máš ležet doma v posteli
, ale pak jsem si uvědomila, že ještě můžeš. Pak si té postele užiješ až až, tak se koukej ještě pořádně „vyvenčit“
. Pa pa