IVF + ICSI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
2.9.05 16:23

Ahoj Luci,
to je super, že se má dítko tak hezky k světu, moc ti to přeju :lol:
My jsme se teď celý srpen dovolenkovali a v září se musíme dát trochu pracovně a finančně „do kupy“, takže na to hupsnem v říjnu, tak už se těším. Je to ještě daleko, ale v září máme taky nabitý program, tak to uběhne jako voda.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
29.9.05 21:53

Ahoj holky, trochu se omlouvám, že se vám sem pletu, jsem tu úplný nováček. Netušila jsem, že existujou tak super stránky! Pročetla jsem si tu vaše diskuse a moc mě povzbudilo, že existuje spousta jiných holek, které řeší stejný problém jako já a co se jim v hlavě honí ty samí brouci jako mně. O mimi se snažíme cca 2 roky.Ze začátku jsem si vůbec nepřipouštěla, že by neměla být chyba ve mně, takže jsem absolvovala spoustu vyšetření, vyhledávala léčitelky, ládovala se bylinkovými lektvary atd. Zkrátím to, skutečnost je samozřejmě jiná. Problém je u manžela - málo spermijek. V listopadu nás čeká 1. IVF. Jsem z toho všeho dost vyjukaná, i když vaše diskuse mě dost uklidnila. Chci se vás ještě zeptat na finanční stránku - jaké kde máte zkušenosti? Nám dali na výběr 2 varianty - buď si platit zvlášť jednotlivé poj.neplacené úkony (ICSI, prodlouženou kultivaci…) nebo jakýsi „balíček“ za 12500,– který by měl obsahovat všechno bez ohledu na skutečné náklady. Je tento postup normální? Díky za váš čas!
Helli
PS všem úspěšným čekatelkám i snažilkám přeju moc moc štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.05 14:30

IVF

Ahojki vsem, jak koukam tak diskuzi na tema IUI a IVF se ted pekne rozbehli.
My jsme po 1. IVF a patrime mezi stastlivce - 25 tt a bez komplikaci.
Vim sama jak je to moc tezke, ale cim vic se budete stresovat, tim je mensi pravdepodobnost, ze to vyjde!!! Psychika dela strasne moc. Takze to chce hlavne klid!!!
Mne pomohla cinska medicina, myslim s tim uklidnenim. Bylo to celkem komicky, sotva jsem u doktorky dosedla na zidli, tak jsem zacala brecet jak mala holka. Pani doktorka byla uzasna, popovidali jsme si, dostala jsem nejake bylinky a ja sla domu tak nejak lehceji. Samozrejme jsem byla i na cviceni podle Mojzisove, tedy lepe receno na odblokovani. Nevim co z toho pomohlo a co ne, ale vyslo to!
Je pravda, ze jsem na tom nebyla nejlepe, tedy po prvnim soku kdy nam sdelili, ze to bez IVF nepujde, ale manzel me podrzel. Ale pak jsem si uvedomila, ze cim vic na to budu myslet, tim to bude horsi pro nas pro vsechny. Nevim jak, ale vedela jsem, ze to vyjde a ze to bude kluk. Vsichni se smali, ale uz se nesmeji - vyslo to a je to kluk!!!

Co se tyka informaci a penez kouknete na stranky reprodukcnich center a do diskuzi na emiminu.

Drzim palecky Jarka + lednacek 25tt :wink:

• Citovat
  • Upravit
55
6.10.05 13:51

AHOJ Helli,
věřím, že už jsi se koukla na různá centra na internetu, mají tam většinou ceny napsané. Ono záleží vlastně na tom na co se přesně chystáte. Když ti řeknu o nás, tak my měli IVF+ICSI)přímo do vajíčka vpraví injekcí jednu spermijku). Tuhle metodu jsme měli kvůli malému množství spermijek a taky kvůli jejich špatné kvalitě. Můžu říct, že jsem byla ze začátku co nám tohle řekli strašně zoufalá, ale hned druhý den jsem začala sondovat jako ty co a jak. Domluvili jsme si schůzku v centru a tam už nám vše vysvětlili, dají ti tam i ceny všech zákroků, ale myslím, že stejně člověk pro mimíska udělá cokoli. Takže ve skutečnosti jsme si raději zaplatili nadstandartní i injekce, prodlouženou kultivaci a zmrazení. Uvidíš sama, ale myslím, že na peníze koukat nebudete. Hlavně věř tomu, že to dobře dopadne a neházejte flintu do žita. Vždyť pravděpodobnost je veliká. Nám se to povedlo. Jsem za to strašně šťastná a vděčná všem co se o nás starali. Teď jsme v 18 týdnu a moc věřím a doufám, že se nám narodí začátkem března zdravé miminko. Moc ti držím palce, aby vám to vyšlo co nejdříve a aby jste byli v pohodě a věřili tomu že se vám to povede. Krásný den lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.10.05 13:53

Ještě k tomu balíčku…nám nenabízeli žádný takže vůbec nevím. Dopláceli jsme vše zvlášť. Jak příplatek na sc injekce, tak potom na nějaké čípky a gely atd. Takže ti moc neporadím. Určitě bych ale volila znovu injekce pod kůži a ne do svalu, to bych si na 100% připlatila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
8.10.05 19:00

Ahoj Helli,
jsem na tom podobně jako ty a mám stejné zkušenosti jako Lucia. Nás čeká v listopadu už druhý pokus o IVF-ICSI. Žádný balíček nám nenabídli, všechno jsme hradili samostatně a celkem nás to vyšlo na 14 tisíc. A to jsem si vybrala ty dražší injekce, píchají se jenom pod kůži a nejsou s nimi žádné problémy. Tak přeju brzké těhu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
8.10.05 22:00

to: Lucia, Barbánek
Ahojky,
moc děkuju za vaše odpovědi! Doktorka v centru nám sice všechno ochotně a podrobně vysvětlila, ale stejně jsem byla ze všeho hrozně vyjukaná a to i z té ceny. Od té doby, co jsem psala minulý dotaz, jsem prolezla snad všechny články tady i na „neplodnosti“ týkající se IVF a teď už si připadám pomalu jak profík. :wink: Pro injekce si jedu příští týden, ale jestli budou do svalu nebo pod kůži, to vůbec nevím, ale děkuju za radu. Rozhodla jsem se, že už nic nebudu řešit, prostě to všechno dopadne dobře a hotovo! :) Stejně jako to určitě dopadne dobře i vám! Takže Luci, Tobě přeju pohodové těhu a zdravé mimi a s Tebou, Barbánku, si budeme v listopadu držet palce navzájem, jo?
 ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
9.10.05 10:58

Ahoj Helli,
nám dali na výběr (myslím ty injekce), účinek stejný, jedny myslím celý hradila pojišťovna (nebo se malinko doplácelo - už nevím), ty byly až do svalu a druhý za doplatek 100 kč na jednu, pod tu kůži to není tak bolestivé a zvládneš si to píchat sama. Ale je možný, že tě budou stimulovat jinak než mě, protože mě dr. řekl, že teď - na druhý pokus zkusíme injekce jiné, ty budu doplácet 80 kč na kus. Zatím ahoj a určitě dej vědět, jak pokračujete! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.10.05 12:39

Ahoj holky, oběma Vám moc budu držet palce aby vše vyšlo tak ják má a to co nejlépe. Určitě spuhlasím s tím, že injekce pod kůži je lepší si doplatit, než píchat do svalu. Pod kůži je to pohodlnější a míň to bolí. Mimochodem mě je píchal manžel, protože já je do sebe nedokázala píchnout. Když jsem teď spočítala všechny naše doplatky, které byly i s ICSI i se zamarazením, tak jsme platili cca 22.000,–. Ale i když peněz není na rozdávání, v tomhle mi to bylo úplně jedno. Hůavně abyhom se už konečně dočkali vytouženého miminka. Moc vám držím palce ať to dobře dopadne. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.10.05 18:19

Ahojky,
tak už jsem vyfasovala „vytoužené“ injekce. Jsou samozřejmě všechny pod kůži - do břicha. Hned jsem si na vás s úlevou vzpomněla. :-) Když jsem viděla to množství, udělalo se mi z toho na chvilku mdlo. V sobotu začínám, ale myslím, že minimálně poprvé mi ji bude muset píchnout manžel. Neumím si představit, že bych to měla udělat sama.
Mějte se hezky!
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
21.10.05 00:11

Ahoj Helli!
No vidíš, ty injekce jen pod kůži, to je taková první vlašťovka. Určitě to zvládnete, i když já mám co říkat, jsem taková stará posera. Na všechny injekce jsem si dojela do CARu, teď začínám píchat přští týden v úterý, první si nechám píchnout od nich a pak se uvidí, jestli to zvládnu. Jsem opět moc nervozní, ale na druhou stranu jsem hrozně ráda, že v tom nejsem sama a že se tu můžu podělit o zážitky a načerpat pozitivní energii. Tak držím palečky a dej vědět, jak se pereš s injekcema!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
21.10.05 11:52

Heli a Barbanek
Ahojky holky, to je super, že už si začnete píchat injekce, to čekání a ta doba kdy se vlastně nic neděje pro mě byla to nejhorší. Já vám musím říct, že mě injekce píchal každé ráno manžel. Vůbec mě nebolely, jenom trošinku, ale nedokázala jsem se píchnout sama. Ale to je tím, že se kácím na zem při sebemenším říznutí, jsem hrozná padavka, ale přežila jsem to :wink: .
Takže se ničeho nebojte a hurá do toho. Držím Vám oběma palce aby to dopadlo dobře co nejdříve. Zatím se mějte moc pěkně, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.10.05 13:32

pozdrav

ahoj holky, neni to ode me pekne, ale jsem rada, ze nejsem tak ze vseho vyplasena jen ja… mam jit taky na ICSI, jak dostanu MS tak zaciname… asi mi to taky bude pichat manzel, ja bych to asi nezvladla…
a porodu se nebojite? ja hrozne!
takze taky doufam ze tu nacerpam optimismus :o)
tak ahoj, at vsechno vyjde!
 misa

• Citovat
  • Upravit
342
25.10.05 08:55

Ahojky Holky, tak nás tady čeká IVF+ICSI. Zatím nevím termín, kdy začnem stimulovat.Do caru jdu začátkem prosicne a tam si domluvíme termín. Chtěla bych se zaptat, zda někdo nechodíte náhodou na Obilňák? Právě tam nás to čeká a zajímalo by mě jak tam postupují, zda mi dají neschopenku, nebo jestli budu chodit dál do práce. A taky jak je to s placením, podle jejich ceníku jsem si to spočítala kolem 12 000 Kč.??? Mám z toho strach,ale zároveň se už nemůžu dočkat až se začne něco dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
26.10.05 16:24

Nazdárek!
S Obilňákem opravdu zkušenosti nemám, ale myslím, že postupy a ceny se v jednotlivých CARech moc neliší. Mě vyšel první pokus ICSI na něco přes 14 tisíc. Teď jsem dostala jiné injekce, tak se ta cena bude malinko lišit. Neschopenka se dává většinou ode dne odebrání folikulů.
Holky, při prvním pokusu jsem si na všechny injekce jezdila do CARu - bylo to v létě a měla jsem zrovna dovču. Ale tu už si teď dovolit nemůžu, takže dneska večer si píchnu první injekci úplně sama :x . Jsem z toho pos… až za ušima, ale snad se s tím nějak poperu. Tak držte palce a dejte vědět, jak jste na tom vy! Páček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová