IVF + ICSI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
225
10.5.05 11:53

Lilo:
Taky se uz tesim , az si budu davkovat ten Puregon. Jinak beru kazdy mesic Duphaston na menstruaci. Ale je to stejne takova neprava MS, protoze je umele vyvolana a bez ovulace, tak na co vlastne je, nevim.

Ja chodim do Pronatalu v Praze, kam ty? Jsou tam celkem hodni, jen se dost stridaji doktori a protoze tam musime chodit podle naseho cyklu, neni nikdy jistota, ze tam zrovna bude ten nas lekar. Minule jsem byla u hrozne hodneho doktora a tim jak byl na me hodny , me rozbrecel a tak uz jsem jen poslouchala a stejne moc nevnimala, takze doufam, ze jsem tenhle mesic vse delala , jak jsem mela.
Mej se moc hezky , zase se ozvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.5.05 14:05

Ahojky holky, jsem tu dnes úplně poprvé. Nikdy by mě nenapadlo, že bude problém v tom „počít“ miminko. Snažili jsme se celé dva roky a ono pořád nic. Doktoři nám udělali potřebná vyšetření a řekli že jinak než IVF to ani nepůjde. Takže teď jen čekám na to až dostanu měsíčky a začnu si píchat nějaké ty nedobroty. Ani nevím jak to zvládnu. Strašně se bojím injekcí a vůbec doktorů a nemocnice. Jak to vlastně při umělém oplodnění chodí? Poradíte mi někdo? Něco jsem už četla, ale uvítala bych radu od někoho kdo má už nějakou zkušenost. Budu ráda za cokoli. Holky moc děkuju a přeju pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
10.5.05 21:38

Ahojte holky!
Já už mám jedno IVF+ICSI za sebou - neúspěšně. Museli jsme tuto metodu podstoupit, protože má manžel špatný spermiogram, já jsem v pořádku. Ale jeho spermiiky nejsou schopny samy vajíčko oplodnit, proto jsme museli podstoupit metodu ICSI (jehla, kterou se vpraví spermie přípo do vajíčka). Po oplodnění vajíček za tři dny mi byly vráceny 2 embria. Už nám žádné nezůstali na zmražení, prý to vše bylo špatnými spermiemi, asi nejsou natolik silné, aby to počení nastartovali. Chceme se pokusit o druhý pokus, kdyby nevyšel, tak nám doporučili i dárce, ale my chce mít své děti, takže na tuto možnost nepřistoupíme.
Nějak jsem se rozepsala, chtěla jsem vám napsat o stimulaci. Já dostala 2 den MS injekci na „uspání vaječníků“ a za tři týdny začala stimulovat. Píchala jsem si Gonal do břicha, prvně jsem měla strach, ale nic hrozného to nebylo. Pak jsem dostala injekci, aby došlo k ovulaci a za dva dny šla na odběr vajíček. Podruhé budu podstupovat jiný protokol, rychlejší. Celá stimulace nebude trvat 5 týdnů, ale asi jen 14 dní.
Jinak cvičím Mojžíšovou a bereme vitamíny, já Baby Plan a manžel selen, zinek, vitamín E a Macu. Pokud mají vaší manžílkové trochu horší spermiogram, tak ty vitamíny pomůžou, u nás je to spíš jen pokus.
Moc Vám držím palce!!! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.5.05 11:27

Kati

Ahojky Kati, já jedu zrovna zítra na odběr krve a prý podle toho mi řeknou, kdy a kolik si budu píchat. Moc se bojím, ale zároveň se těším, že už se něco začne konečně dít a že nestojíme na mrtvém bodě. To si ten gonal pícháš tak dlouho (5 týdnů)??? Nebo jsem to špatně pochopila? A chtěla jsem se zeptat, jestli jsi měla neschopenku a byla jsi doma po tom co jsi byla na tom transferu těch oplodněných vajíček. Jsem asi hrozná viď, ale chtěla bych vědět víc. Vůbec nevím do čeho jdeme. Tak se zatím měj moc krásně a držím nám všem palečky. :wink:
PS: jak dlouho vlastně trvá IVF od počátku až po transfer vajíčka? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.5.05 07:36

Ahojda holky,
tak jsme byli včera odříct schůzku v SANUSu, protože i s 10% šancí na přiřozené otěhotnění, jsem ve 4 tt.
Zázraky se prostě dějí, tak ať dolétnou i k Vám. Ze srdce Vám přeji brzké //.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
12.5.05 09:36

AHOJ DANO . GRATULUJI…JE TO KERÁSNÝ…//…TAK HLAVNĚ DRŽIM PĚSTIČKY, AŤ JE VŠECHNO,JAK MÁ BÝT :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
13.5.05 12:33

Dana S: silene moc ti gratuluju , tedy vam obema :-) Uzivej si to :-) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 12:48

jojo holky taky beru Glucophage ale začínám stimulovat Fostimonem… Píchat začínám zítra :-(… Z PCOček nemá některá z Fostimonu zkušenosti? Jsou po něm vajíčka? Příští týden se UZV docela bojím :-(
 KATIA

• Citovat
  • Upravit
55
13.5.05 13:50

DANA S

DANA S
Ahojky Dani, moc moc ti blahopřeju, že se Vám to povedlo. Ať jste ty i miminko v pohodě a v pořádku. Přeju krásný a pohodový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.5.05 19:18

DANA S. :lol: :lol: :lol: MOC MOC GRATULUJI. AŤ TI (VÁM) DOPADNE VŠECHNO CO NEJLÉPE.

TULIPÁNEK : Já chodím nebo spíš jezdím do Ostravy. Sice jsem četla docela velkou kritiku, ale u nás je to zatím v pohodě. Všichni jsou hodní, se sestrama se dá mluvit o všem, a myslím, že když se nezadařilo, tak to nebude vina doktorů. Já dneska dobírám Utrogestan a v pondělí nebo ve středu jedemepro injekce. KONEČNĚ. To čekání a nic nedělání mě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
13.5.05 20:35

Ahoj Lucio,
zasedla jsem k počítači až dnes, takže se omlouvám , že ti odpovídám později. Mě neva, že se ptáš, jsem ráda, když aspoň trošku pomůžu. Ještě před páru měsíci, jsem se svými vědomostmi na tom byla podobně.
5 týdnů trvalo vše. Tzn. 2 den cyklu mi píchli injekci, která má „uspat“ vaječníky, aby potom stimulací vytvářely více vajíček než je obvyklé. Po 3 týdnech, když už jsou „uspané“ ti vytvoří protokol, tzn. napíší jakou dávku Gonalu si máš píchat. Jen si pícháš zhruba 10 dní, mezitím chodíš na kontroly, kde zjistí, zda se ti tvoří dost folikul. Až jsou určité velikosti, tak si v přesně určenou hodinu a den píchneš injekci, která vyvolá ovulaci. Pak ti vajíčka odeberou, manžel dá sperma a už je hned oplodní. Ty si tak 2 hodinky poležíš a odcházíš domů. Já měla už od odběru vajíček neschopenku. Za 2 - 3 dny jdeš na transfer. Ještě jsem si druhý den po odběru brnkla do laboratoře, kde mi zdělili, kolik vajíček se oplodnilo. Mě jich odebrali 10, oplodnilo se jich 8, ale zůstaly nám jen 2, které mi transferovali. Pak jsem čekala 14 dní (doma s neschopenkou), než jsem šla na test do centra. Ale tvá stimulace se může lišit. Někdy se stimulije hned od 2 dne cyklu, taky se nestimuluje jen Gonalem, ale i spraym. Doktoři protokol naplánují podle tvých problému, tak aby to dopadlo dobře. Nevím, jestli jsem ti tím pomohla, protože opravdu, to může být u tebe úplně jíné! Ale neboj, nic to není, zvládneš to!!! Věř si a věř, že se to podaří, psychika je nejdůležitější!!!

Držím palce Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 21:02

Ahoj Lucko,
taky mám za sebou IVF, a tak se pokusím zavzpomínat, jak to všechno probíhalo. Asi rok jsem chodila na všelijaká vyšetření (měření teploty, hormonální profil,laparoskopii atd), měla jsem pocit, že se vlastně pořád nic neděje a pak to šlo najednou strašně rychle. Tuším, že druhý den MS jsem dostala injekci (ta měla udělat jakýsi umělý „přechod“, aby vaječníky nepracovaly). Asi 14dní nato následovalo 10injekcí (Fostimon, každý den jedna, píchala mi je kamarádka zdravotní sestra, ještě teď mě bolí zadek brrr). Po nich byla ještě jedna injekce (ale už nevím na co). A za další cca 3dny byl odběr vajíček v krátké narkoze a několika hodinový odpočinek v nemocnici. Úplně bych zapomněla, že zároveň s odběrem vajíček je i odběr spermatu (možno vykonat doma, pokud to máš kousek do nemocnice). Pak vajíčka oplodnily a třetí den mi je daly do dělohy (to už bylo bez narkozy, ale nebolelo to). 4hodiny po transferu vajíček jsem musela ležet v nemocnici se zadečkem nahoře (od toho dne máš taky vystavenou neschopenku). Za dalších 14dní jdeš na krev (nejdelších 14dní v mém životě) a odpoledne jsou výsledky, kdy ti řeknou, jestli jsi těhule nebo ne. A pak čekáš devět měsíců než se miminko (miminka) narodí. Ale to už je jiná kapitola.
Tak držím palce ať se to všem povede (my máme 17-ti měsíční dvojčátka), a kdybych snad něco popletla, tak se omlouvám :D

• Citovat
  • Upravit
94
13.5.05 21:35

Ahoj vsem, ja jsem 15 dnů po embryotrensferu a zatim to vypada dobre! Na kontrolu jdu ale az 24.05 takze me ceka jeste dlouhych 11 dnu cekani a mozna 9 mesicu! I my jsme se snazili rok. Nanestesti jsem toho mela dost nastudovano z internetu, takze jsem nas s manzelem objednala do Gestu. Vsechno vypadalo OK, ale jen do chvile, kdy jsem sla na vysetreni pruchodnosti vejcovodu. Diagnoza byla jasna nepruchodnost vejcovodu. Takze pokud chceme mimco tak jedine pres IVF. Nanestesti bylo jinak vse absolutne OK. Taky jsem z toho byla pekne vyplasena, obzvlaste co se pichani do vlastniho tela tyka, ale bylo to snad to nejmensi!!! Pichala jsem do bricha, ale bylo to v pohode, vazne!!!! Ja jsem si pichala Puregon, nanestesti jsem reagovala pomalu, no ale zvladli jsme to. Nakonec jsme meli 7 folikulu a z toho 6 vajicek. Embryotransfer mi delali po 5 dnech. Jedno embryo museli vyřadit, protože se do něho dostalo více spermií. Takze nam jich nakonec zustalo 5. Dve nam transferovali a tri mame do rezervy. No ale samozrejme doufame, ze je nebudeme potrebovat! Vazne to chce klid a pohodu. Vim, ze je to tezke, ale je to to nejlepsi co pro sebe muzeme udelat! Takze drzim vsem palecky a hlavne ted sama sobe Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
14.5.05 09:45

Ahoj Isobell,
to se máš, že vám vyšlo hned 1.IVF - přeji hodně zdravíčka pro mimča i tebe!!!

Jaruško 75,
už jsi 15 den po transferu? A ty jsi vydržela netestovat, to tě obdivuju!!!
Pokud se MS nespustila, tak to vypadá opravdu nadějně, já dostala MS 14 dní po embriotransferu! Držím palce! Dej nám vědět jak to dopadlo!!!

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
14.5.05 19:30

No dneska jsem to nevydrzela a testovala! :wink: A jsou tam!!! no jo dve carky // a moc pekny :D Jsem 16 den po embryotransferu a tajne doufam ze tam jsou obe embryjka a ze se udrzi. Na kontrolu jdu az 24.05. a doufam ze pro nas budou jen same dobre zpravy. Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová