Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CAMI
Cami, tohle jsme taky řešili a domluvili jsme se s manželem i doktorem na 2 embryjkách. Je mi 30 let a ta pravděpodobnost rok od roku klesá. Kdyby se nám uchytily embryjka obě, byla bych ten nejšťastnější člověk na světě a radost by byla dvojnásobná. Když tam bude jedno miminko budu taky nejšťastnější človíček na světě. Po tom KETU je pravděpodobnost uhnízdění prý ještě o 10% nižší než u normálního embryotransferu. V tomhle radit nemůžu. Ale pokud jsi mlaďoučká, volila bych pro transfer možná 1 embryjko a kdyby se nezadařilo tak pro KET 2 embryjka. Aby byla větší šance. Cami držím palečky ať vám vyšetření dopadne dobře a brzy začnete píchat léky a pocítíš že se už něco kolem vás děje. Papa
Luci
nám bude letos taky 30, takže vás chápu. Jakkoliv moc bych si už miminko přála, tak se mi trošičku těžko vzdává myšlenky, že bych byla těhotná jenom jednou i když s dvojnásobnou radostí. Navíc mám strach, že bych se celou dobu o dvojčátka v břšku bála, že se stane něco zdravotně. Navíc jsme stovky km od rodiny, žádná babička ani tetička v dohledu či doslechu, manžel věčně v práci..... Dá se to řešit paní na hlídání, ale já bych se dítěti chtěla věnovat maximálně sama a na 2 bych měla prostě jenom jedny ruce… víš jak to myslím.
pa
Teda Luci, ty mi to děláš napínavé jak trenky…Myslím na tebe, moc držím palečky, aby bylo všechno tam, kde má… ![]()
CAMI
Ahojky Cami, děkuju za to jak na mě myslíš. Já mám neschopenku a nemůžu se dostat na internet, až teď. Byla jsem na vyšetření a máme tam skutečně malého prcka, takže jsem byla neskutečně šťastná, ale taky jsem krvácela, takže mě nechali doma a mám polehávat a nic nedělat. Takže z toho mám docela smíšené pocity. S tím tvým rozhodováním bych si nejspíš nechala zavést taky jedno embryjko. My bychom neměli žádné problémy, ale u Vás by to bylo zřejmě trošku jiné. Teď mi vlastně zaváděly dvě a čekáme jedno mimísko. Jsem strašně šťastná, ale zároveň se moc bojím, protože mě bolívá bříško jako před MS a navíc jsem krvácela. Už víte kdy na to půjdete? Budu na Tebe moc myslet a držet palečky.
Nazdarek Luci,
moc te zdravim. Uz jste byli na UTZ? Jak je mimi veliky? ![]()
Hezky podvecer
tulipanka ![]()
Ufff, to byl teda šutr, co mi spadl ze srdce, doufám, že se vám doma zatřásly skleničky
. Měla jsem strach, že se něco děje, když jsi se tak dlouho neozvala. To špinění není dobré, ale dá se to pomocí léků řešit. Ty se teď radši ani nehni a nech přírodu dělat, co umí. Myslím, že touha k životu je nejsilnější pud a spoléhám na to i u svých potencionálních embrijek
, jinak bych do toho nemohla jít. V prvním trimestru prý špiní 1/3 těhulek a přesto v pohodě donosí. My jdem zítra zase na konzultaci do CAR, většinu srpna strávíme různě na dovolené, takže se to kvůli cyklu a tak posune někdy na přelom září/říjen. Sice se už nemůžu dočkat, ale ono se při tomto nedá nic uspěchat…učím se být trpělivá
, ale moc mi to nejde ![]()
Cami
Ahoj Lucio,
doufám,že se Vám sem do toho nějak nepletu,ale chtěla jsem Ti jen moc a moc poblahopřát k úspěchu.Je to skvělý a moc Ti to přeju.Opatruj se a odpočívej.
Tak stále platí,KDO SI POČKÁ,TEN SE DOČKÁ!
Užij si krásné a bezproblémové těhotenství.Pro mě to bylo nejkrásnější období života,ale i s mimi je to nádhera.Niki se teď snaží ťukat do klávesnice,musím tedy končit.
Ahoj a hodně zdravíčka Tobě i mimískovi.
Naďa a Niki
Nikoletka + Cami + Tulipánek
Holky moc děkuju, mám obrovskou radost, ale zároveň strach aby bylo všechno v pořádku. Moc mě vyděsilo, že mě nechala hned doma, ale snad je to jenom pro jistotu. V pondělí jdu na ultrazvuk, tak určitě napíšu jak nám vše dopadlo. Už se na miminko strašně moc těším. Po takové době je to nádherný pocit. Už jsme asni nedoufali. Jsem moc šťastná. Zatím nemám žádné příznaky, jenom večer mi bývá trošku špatně od žaludku, jinak pohoda. holky děkuju a v pondělí určitě napíšu. Snad bude všechno v pořádku. držte mi palečky. Děkuju.
Ahoj Luci,
určitě se nestresuj, že tě nechali doma. Každé těhu z IVF se z lékařského hlediska považuje za rizikové již od počátku a dokonce se to musí zanášet do tvé zdravotní evidence, takže někdo zůstává doma po IVF i když nemá žádné problémy. Přeju pohodový víkend a ať nám v pondělí hezky zahlásíš, že máš v bříšku výstavního bubáčka/bubáčky
![]()
Cami + Tulipánek
Ahojky holky, tak je to tady, včera jsem viděla naše krásné miminko, má cca 1 cm a tluče mu už srdíčko. Je to úžasný. Jsem strašně šťastná. Je moc malinkatý, ale srdíčko mu tlouklo o sto šest. už mě z centra poslali za mojí doktorkou, takže budu na kontroly chodit už u nás ve městě. Je to nádherný pocit, držím Vám palečky abyste se mohly co nejdříve těšit taky z malinkého uzlíčku. Jsem moc šťastná!!!
Teda Luciiiii,
gratulujuuuuu, to je žůžo! Přeju ať všechno jde jak má
, mám z tebe radost! Určitě seněkdy ozvi, jak se vám s březnovým mimi daří!
Mila LUCINKO:
Jsem moc šťastna i za tebe
a za to čím jsi si prošla , si to štěstí mooooc zasloužíš ![]()
Drzim moc palecky , at se vam obema dobre dari.
tulipanka
Krásný den holky, jsem moc šťastná, právě jsem se vrátila od doktora a naše miminko se má úžasně k světu. Měří 6,3 cm a pořád se vrtělo a kopalo nožičkama. Nádherně mu tluče srdíčko, je to naše malinkatý zlatíčko! Dejte vědět Cami a Tulipánku jak to jde u Vás, jsem napnutá. Snad probíhá vše v pořádku. Moc na Vás myslím. Papa Lucia
Ahoj Luci,
to je nádhera,že je vše v pořádku a máte se s miminkem moooc dobře.Tak to má být.Úplně jsem si přopoměla,jak to bylo u nás před 2 lety a my jsme teď ve čtvrtek 25.8. oslavili 1 rok.Uteklo to jako voda a je to nádhera.Niki už je velká slečna a moc šikovná.
Užij si tohle krásné období a přejem moc zdravíčka Vám oběma.Zas to tu někdy pročtu,tak napiš,co je u Vás nového.
Ahoj Naďa a Niki
Ahoj Nikoletko. Moc děkuju. Musím říct, že to opravdu utíká. Teď jsme ve 13 týdnu a nedávno jsem tu zjišťovala, jak probíhá IVF. Je to úžasný. Už se na miminko strašně moc těšíme, termín máme na 12.3.2006. Jsem moc šťastná. Ani to nedokážu popsat. Ještě nedávno jsem to skoro zabalila a teď si tu hladím bříško a povídám si se svým nádherným drobečkem. Přeju krásný den. lucia