IVF + ICSI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
30.6.05 19:49

Lucio,
dlouho mi nešlo poslat odpověď, tak teď už to snad klapne.

Pod čím jsi tam našla tu samotnou MACU, já ji na té stránce nemůžu objevit!!!

Jinak já beru každý den bio-folic (kyselina listová) a vit E (proti potrácivosti 100j.). Občas(obden až obdva) k tomu zobnu bioaktivní selenk + zinek (je tam i Ečko). Je to všechno od Pharmanordu a bioaktivní znamená, že by se to mělo lépe vstřébávat a tělo by to mělo lépe využít. Ta kyselina listová je béčko, to zn. rozpustné ve vodě, takže se přebytek vyloučí močí, ale s éčkem by se mělo spíš opatrnějc (optimální maximum je myslím 200j.denně). S vitamínama je potíž v tom, že je nestačí do sebe jen házet, protože se často vstřebávají jen v určité kombinaci třeba s jiným vitamínem - z tohoto pohledu by byly nejlepší komplexní vitamíny typu od A do Z, ale zase je na zvážení, jestli radši neupravit stravu - obzvlášť teď v létě to jde- tak, aby jsme do sebe cpali co nejmíň těch synteticky vázaných vitamínů.
Manža bere ten bioaktivní Se+Zinek+E denně (v případě, že nezapomene :wink: ) a k tomu do něho leju Neocarnitargin. Je to běžně v lékárně, taková sladká vodička - štamprlka ráno a večer. Stojí asi 330 Kč a vystačí to tak na měsíc (doufám :lol: , manža to docela fláká :cry: , takže možná je to na míň. Prospívá to na spermatogenezi (je tam mj. B6 atd..mimochodem vitamínu B6 se říká „bejby vitamín“ a je dobrý mít jeho přísun - tmavé pečivo, semínka, lékově prodávaný jako pyridoxin. Teď bych chtěla zkusit koupit tu Macu, ale nemůžu ji tam najít jako samostatný produkt, tak mi prosím pomož :cry:

Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
30.6.05 22:33

Ahoj Cami,
píchání do břicha nic není. Poprvé jsem měla strach, tak mi ji píchl manžel, ale další jsem si píchala sama. Bylo to lepší. 1.IVF se nepovedlo, takže od příštího týdne píchám znovu. Beru Baby Plan a denně cvičím Mojžíšovou - doporučuji! Právě teď jdu cvičit, takže ahojky! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
1.7.05 09:09

Ahoj Kati,
tak tfuj tfuj, ať to vyjde. To cvičení je super. Já jsem to cvičila 3 měsíce loni, když jsme se ještě nesnažili kvůli zádům a hodně mi to pomohlo. Bylo to ale bez nápravy od fyzioterapeutky a jejího dohledu, takže teď na to chci vletět správně :lol:
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.7.05 09:37

CAMI

Ahojky Cami, jsem tu teď jenom na skok, budu mít víc času až po poledni, ale chtěla jsem ti ještě napsat ohledně těch tabletek MACA. TAkže já jsem najela na stránky: www.prozdravi.cz, tam jem vlevo dole klikla „přípravky podle nemocí“ na neplodnost a tam mi už naběhlo spoustu vitamínů a preparátů. Tam jsem si taky koupila tu MACU. Jedno balení stojí 485,– Kč. a berou se 1 kapsle ráno a jedna večer. Je dobrý že ti balíček dojde hned druhý den po objednávce a nemusíš na nic dlouho čekat. Snad se ti to podaří najít a objednat, kdyby ne tak dej vědět. Ráda ti poradím. Taky děkuju za tvouji informaci o vitamínech, zajdu si je hned koupit jak doberu ten baby plan. Abych měla v těle taky něco jiného. Tak se měj zatím moc krásně. Ještě napíšu. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
1.7.05 12:18

Lucio,
tak jsem to našla :lol: a objednala. Ta Eregma obsahuje té Macy stejné množství + selen , Zinek, Gingo a je o 100,– dražší. Myslím, že je tam ale menší dávka a proto radši zůstaneme u těch bioaktivních vitamínů + maca.
Babyplan obsahuje navíc jód a železo a ještě další věci. Ale třeba s jódem se musí taky - tak akorát, takže pokud jíš ryby a mořské záležitosti a tak, tak ti jód stačí třeba každý 2.-3.den. Ale ty budeš už určitě těhulinka :lol: a pak je lepší zvolit komplexní vitamín pro těhotné a brát ho rovněž „s mírou“.
Já dnes ve 2 hodiny zdrhám směr víkend, takže zatím pa.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.7.05 08:31

CAMI
Ahojky při pondělku, víkend zase pryč a je tu pracovní den. Alespoň u mě. Tak jakpak Cami, už ti ta MACA došla? Nám došla hned druhý den. Snad jí bude manžílek pravidelně užívat a nebude to flákat. ZAse mi někdo stojí za prdelí. Ještě napíšu. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.7.05 08:40

Cami dneska jsem 10 den po KET. Chce se mi věřit, že to tentokrát vyšlo, ale …
Ta hnusná červená potvora ještě nepřišla, ale čárka na těhutestu je strašně slaboulinká, tak teď vůbec nevím na čem jsem. Je opravdu jenom lehounce růžová, málo znatelná. Nemáte s tím některá zkušenosti? Přeji krásný den. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.7.05 11:54

Ahoj Lucio. tfuj tfuj tfuj, nejradši bych tě poprskala přes síť, aby ta slabounká čárka už byla zítra pořádná tlustice. :lol: Vím, že po IVF má cenu testovat nejdříve 10.den, kvůli možné falešné pozitivitě způsobené hormonama na podporu těhotenství, ale pozitivita 10.den už vypadá hodně nadějně. Teď je důležité, aby se pidižvíček pořádně držel. Buď na sebe moooc opatrná a vůbec nepřetěžuj podbřišek a vyhni se dnes i tomu vedru - zvýšení tlaku taky není ni moc :wink: A na kdy jsi pozvaná na test krve do caru?
Maca by mě dnes odpoledne měla čekat na poště, eště nevím, jela jsem do práce rovnou z víkendu. Ještě jednou přeju, aby jste tu Macu už nepotřebovali :wink:
V práci jsem tak do 4, tak kdyžtak ještě písni.
 Cami

• Citovat
  • Upravit
472
4.7.05 11:58

jůj, byl ze mě anonym :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.7.05 14:08

Ahoj Lucko,

v začátku těhotenství je možné,že druhá čárka na testu je opravdu jen slaboučká.Je to veliká naděje a věřím,že jsi těhotná.Jistotu budeš mít po odběru krve na HCG.Moc Ti držíme s Niki palečky a pak dej vědět.
Já osobně jsem si test doma po IVF+ICSI nedělala a až při první kontrole v CAR mi nabrali HCG,kde jsem měla zvýšenou hladinu,pak to potvrdil ultrazvuk.Test jsem si dělala z legrace doma asi ve třetím měsíci/měla jsem zásobu doma/ a já byla negativní.Asi jsem si ho udělala špatně,ale posmáli jsme se tomu,už jsem měla těhot.průkazku.
Tak hodně štěstíčka a tfuj tfuj tfuj ať to vyjde.
 N+Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.7.05 14:29

Nikoletka + Cami

Holky děkuju, říká se že naděje umírá poslední. Já moc doufám, že to tentokrát výjde. Do centra pojedu až v pondělí nebo v úterý, podle práce. Nemůžu se nějak z práce uvolnit, takže budu nejspíš ještě testíkovat doma. Říkali, že mi udělají prý rovnou ultrazvuk, tak jsem zvědavá jak dopadnu. Kdyby to opět nedopadlo, tak v srpnu mám jít na další IVF + ICSI. Moc si přeju aby to nebylo třeba. Mám velký strach, že to zase nedopadne…ale, když tam byl ten světlý prožek, tak si říkám, co kdyby… Určitě to znáte. Zatím papa a pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
12.7.05 12:21

Ahoj Lucio,
tak už jsem někde zahlédla, že máš // tlustice, tak to je super :lol: :lol: . Gratuluju, to se ti těhu určitě potvrdí a všechno bude OK. Hlavně se šetři, v tom 1.trimestru člověk nikdy neví.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.7.05 13:15

CAMI
Ahojky Cami, je to pravda dělala jsem si testík a byly tam!!! Dvě krásný probarvený čárky. Jsem neskutečně šťastná, ani to nejde popsat. Ještě nechci jásat, nemám to potvrzené od doktora, takže v pátek budu vědět na 100%. Snad to tentokrát opravdu vyšlo ani tomu nemůžu uvěřit. A co TY, už máš nějaké léky nebo injekce, asi je ještě brzy, viď. Určitě se v pátek nebo o víkendu ozvu jak to dopadlo, moc doufám v to, že to bude ok a že s námi mimísko zůstane. Ahojky a krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.7.05 13:35

Ahojky Lucko,

ani nevíš,jakou z Tebe máme radost!Moc Ti gratuluju a přeju.
To je super,že to vyšlo a opatrujte se vy 2.
Až budeš vědět zas nějaký novinky,napiš.
Myslíme na Tebe ahoj Naďa a Niki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
12.7.05 14:04

Luci,
to je paráda :lol: :lol: :lol: , v pátek už to bude docela pokročilá doba, to už by mělo být vidět i na ultrazvuku ne? Určitě napiš, jak jsi dopadla. Já zatím nic „nepodnikám“, čekáme na výsledky hormonálního profilu manži. Nechceme nic uspěchat. Ted se rozmýšlím, jestli si nechat zavést 1 nebo 2 mebrijka. Ze zdravotních důvodů během těhu bych radši 1 mimi, aby bylo vše OK, když už se tak snažíme, ale při zavedení 2 je zase větší šance na uchycení alespoň jednoho. Je to dilema… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová