IVF + ICSI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
26.10.05 16:34

ahoj Barbanku… nemocenku? me doktor rekl ze normalne odejdu, ale o nemocence nemluvil… i kdyz on je nekdy divny, vubec nevim o cem mluvi…
nas to vyjde asi kolem 20 tis… tak nevim… jsem zmatena!

• Citovat
  • Upravit
6153
26.10.05 16:50

Ahoj Miso2 (nebo spíš asi Míšo),
ta cena se asi liší podle léků. A ta nemocenská - domů jsem sice šla asi za tři hodinky, ale ten den jsi ráda, že ležíš, po narkóze jsem se opravdu necítila nejlíp. A taky mě pořád pobolívalo břicho. No a za pár dní - až vrátí embryjka, tak to chce prvních pár dnů ležet a ležet a ležet, aby měli klid. To by při zaměstnání dost dobře nešlo. Tak zatím! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.10.05 19:44

Neschopenka

Holky, já myslím, že s tou neschopenkou je to individuální. Někdo špatně snáší i stimulaci (většinou bolesti vaječníků) a nechá si neschopenku napsat od obvodního, aby se to hned nevědělo v práci, že jo. Jinak mně v CARu řekli, že dávají po ET, ale je možné i dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.10.05 19:48

Míšo 2,
ještě mně tak napadlo, když si to tak zpětně pročítám - když něčemu nerozumíš, nebo ti to není jasné, zeptej se Dr. i třikrát. Já chodím do Unicy v Brně (kam ty?), a můj Dr. vždycky říká, že nemáme dělat nic, čemu nebudeme 100% rozumět. Víš, abys třeba neodkývala něco, co nechceš. Hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.10.05 10:25

Ahoj holčiny,
mně doktorka v CAR řekla, že s tou neschopenkou je to hrozně individuální. Někdo ji má už od stimulace, jiný třeba vůbec, protože nechce být doma. Záleží to prý jenom na mně a na mým těle, jak všechno bude snášet. Podle toho, jak to tu čtu, asi zůstanu doma po ET, aby byly embryjka pěkně v klidu. Trochu se mi to teď zkomplikovalo. Chytla jsem dost hnusnou chřipku a už 2 týdny jsem doma. Obvodní mě nechce kvůli plánovanýmu IVF pustit do práce, dokud nebudu absolutně zdravá. Má asi sice pravdu, potřebuju být na to fyzicky dobře připravná, ale stejně mě to štve. V práci si mě už moc neužijou. Je to na nervy.

Barbánku, jak jsi včera zvládla první injekci? Já začala v sobotu. Teda já vlastně ne. Byla jsem z toho tak vystrašená, že mi ji musel píchnout manžel. Já bych to nedokázala. :oops: Docela to i bolelo, ale to určitě kvůli tomu strachu. Od pondělí už si je píchám sama a v pohodě. Prostě, člověk si zvykne na všechno! Tak přeju i Tobě hodně odvahy a žádnou bolest!
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.10.05 17:57

Ahoj Helli! (a samozřejmě všechny ostatní!)
Tak tu první injekci jsem docela zvládla, věděla jsem od minula, že to nebolí, ale ta představa, že do sebe něco vbodnu… klepala jsem se jak ratlík! A to ještě asi hodinu po tom, než mi došlo, že to mám úspěšně za sebou. Dneska už to snad bude lepší (píchám si v 11 večer, kvůli tomu, že pracuju na 2 směny, tak abych nemusela někde v práci na záchodě…). Jsme my to ale holky šikovný… :lol: Čím stimuluješ? Já pro tentokrát „vyfasovala“ Puregon. Zatím pa pa a píchanečkům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.10.05 19:11

Ahojky holky, jste to ale všechny šikulky, že si pícháte samy injekce, mě je píchal manžílek. Ale je moc dobře že se už něco děje. S těma neschopenkama je to opravdu různé, ale prý se dávájí pokud chcete už na samotném začátku stimulace. Já si jí nechala vystavit až po transferu, nechtěla jsem mít v práci problémy. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.10.05 19:28

Ahoj Barbánku,
zatím si píchám Diphereline a po 14 dnech k němu přidám ještě Puregon, aby toho asi nebylo málo. :wink: A moc šikovná nejsem, protože v CAR jsem odkývala, že všemu perfektně rozumím, ale doma když jsem si v klidu a pořádně prohlídla svůj plán léčby, jsem zjistila, že to tak vůbec není. Myslela jsem si totiž, že si pořád budu píchat jen 1 injekci, čili že Dip. prostě vyměním za Puregon. Teď nevím, jak to budu dělat. Jestli si je můžu obě píchnout hned po sobě nebo jestli je lepší třeba jednu ráno a drouhou až večer. Nemáš s tím Ty nebo někdo jiný zkušenosti? Budu tam muset příští týden zavolat, abych něco nezvorala. Ach jo, je to věda. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.10.05 19:47

Nazdárek!
Lucia, děkujeme za pochvalu a za podporu, myslím, že ji všechny potřebujem.
Helli, já dostala před 14 dny injekci dipherelinu, ale jenom jednu! Prý mi vystačí na celých 14 dní a navodí jakýsi umělý „přechod“. A od včera píchám ten puregon.
S těmi injekcemi nevím, při našem prvním pokusu jsem píchala (kecám - nechala jsem si píchat - každý den jsem kvůli tomu jezdila do CARu) Gonal F a asi po čtyřech dnech se k němu přidal Cetroide (nebo cetrotide nebo tak nějak), ale ten se píchá do stehna, takže mi ty injekce píchli obě najednou. Určitě si tam zavolej. Třeba to bude tak, že si oba léky natáhneš do jedný injekce (to je asi blbost, co :?: ). Každopádně přeji našemu „píchání“ třikrát ZDAR! Zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.10.05 16:36

Ahoj Heli, byla jsem na tom stejně jako ty. Injekce jsem píchala hned ráno a bylo mi řečeno, že je můžu píchat společně, takže nemusíš určitě čekat s jednou ráno a s druhou večer. Ze začátku jsme píchaly jenom jednu a potom se přidala ještě druhá. Takže nic nezkazíš, když je píchneš hned po sobě, vůbec se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.05 20:41

Ahojky,
Luci díky za odpověď ( a Tobě Barbánku samozřejmě za podporu!). Hned jsem klidnější,když vím, že někdo to měl podobně jako já. Jak zvládáš těhotenství? Všechno v pohodě? Musí to být určitě hrozně zvláštní pocit, zatím si to neumím vůbec představit. Ale strašně se na to samozřejmě těším!
Barbánku, kdy jdeš na první UTZ? Já až za 14 dní - 11. listopadu. Soudě podle těch injekcí bych řekla, že Ty asi dřív, viď?
Tak ať nám tam všem pěkně roste to, co má!!! :wink:
 papa

• Citovat
  • Upravit
723
28.10.05 20:44

Omlouvám se, zapomněla jsem se přihlásit. :oops: To mají na svědomí určitě ty hormony..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
28.10.05 23:25

Ahoj Helli :D ,
tak pokud nepočítám ten nespočet UTZ už před tím a při našem prvním pokusu, tak mám ten první už za sebou, byla jsem na něm v úterý-16. dc, měla jsem předtím malou cystu, ale tím dipherelinem se naštěstí rozpustila, jinak bych to celé asi musela posunout na neurčito. Naštěstí bylo všechno v normálu, tak jsem ve středu mohla začít píchat. Teď mě UTZ (a odběr krve, pokaždý, když jdu na kontrolu mi kromě UTZ berou i krev, kvůli hladinám bůhví čeho všeho) čeká ve středu 2.11. a podle něj mi nejspíš dr. sníží nebo zvýší dávky injekcí, popř. nějaké přidá. Ale Puregon se myslím dává samotný, nebo k němu něco přidávaj? Nevíš? Já k tomu Gonalu předtím dostala pak ještě jedny injekce. Tak zatím! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
30.10.05 15:34

Ahoj Barbánku,
tak tohle fakt nevím. Je to asi u každýho opravdu úplně jinak. Já dostala na svojí zatím poslední kontrole v CAR přesný rozpis všech léků, který budu brát (nebo si píchat). Je to taková tabulka s vyznačenými daty, kdy s čím začínám, v jakém množství a tak. Neznamená to ale, že mi nemůžou ještě něco přidat nebo ubrat. Plán mám nosit pokaždý s sebou, takže mi tam taky můžou leccos změnit. Jak už jsem psala, já jdu na první UTZ 11. a doktorka předpokládá, že na punkci půjdu nejspíš ve 3. týdnu v listopadu. Tak s tím tak počítám.
Napiš, jak jsi dopadla na UTZ, jo? Zatím papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.10.05 18:35

snažilka

Ahojky snažilky jsem tu poprvé mám za sebou 19 dávek Menogonu a sprej do nosu a zítra jdu na ultrazvuk.Čekám na odběry a první IVF.Moc ráda čtu příspěvky a dneska jsem se rozhodla se také zapojit :P Mám 20 letou dceru a to bylo vše OK.Podstoupila jsem 3 operace kvůli sterilitě a ted teprve 1 IVF a to mi je 39 let.Snad se to povede jěště bch chtěla miminko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová