IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
20.6.05 22:34

Lucy,
Jasně že jo,taky jsem si počkala a všechno trápení zato stojí.Být maminkou je nádhera a Ty už to taky brzy poznáš.Hlavu vzhůru a všem držíme palečky a přejem veliký zázrak.
Ahoj N+Nikí už skoro 10měsíců,hrozně to letí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.6.05 13:27

Ahoj Holky,
děkuji, že jste mi odepsaly. Já jsem brala také právě Calibrum babyplan půl roku před IVF a stejně to nevyšlo. Ted jsem si koupila jiné Mamavit a také na detoxikaci Chloremax. Uvidím, jestli se to ted podaří. Když ne tak to budeme zkoušet dál.
Taky hodně asi záleží na psychice, snažím se být v klidu a moc na to nemyslet…ale znáte to…!!!!
Všem snažilkám držim palečky a všem mamkách, at jim krásně rostou jejich zlatíčka!!!! Ahojky Mili

• Citovat
  • Upravit
2263
24.6.05 20:51

Téma vitamíny se objevuje často, takže jsem i já někde odepisovala. Ale ráda to napíšu ještě. Já beru taky Baby Plan, manžel selen, zinek, E vitamín a Macu. Teď máme očisťijící kůru, já kořeněným čajem a manžel kupovaným likérem. Jde totiž do tuhého, asi za 14 dní jdeme na 2.IVF+ICSI. Všem vám držím palce!!! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.6.05 10:27

KATI
Ahoj Kati, taky beru baby plan a manželovi jsem v pátek objednala macu, četla jsem na ni docela dobré vyjádření od lékařů. Tak to zkusíme. Máme po první IVF a teď jsme byli pro 2 malé zmrzlíky, tak doufám, že to tentokrát vyjde. Pokud ne, budeme muset v srpnu na druhou IVF + ICSI. Tobě budu moc držet palečky ať máš co nejvíce zdravých a schopných vajíček a ať se jim u tebe v tělíčku líbí. Papa a krásný den Lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.6.05 15:06

ahoj holky,
taky se připravuju na IVF+ICSI někdy v září nebo říjnu. v CAR nám řekli, že máme přemýšlet ohledně stimulace, jestli chceme nějakou v injekcích do zadku nebo „šetrnější“ do břicha, ale tam se musí doplácet asi 3000. Chtěla jsem se zeptat, kterou variantu jste použily vy a jestli se na ty injekce musí docházet někam, nebo jestli si je člověk schopen píchnout si to sám :lol: a jestli je to opravdu o tolik lepší, když si doplatíme?
Díky
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.6.05 12:01

CAMI
Nějak jsem se tu do toho zamotala. Snad se nebudou holky zlobit. Cami přeju ti aby jsi měla při IVF dost zdravých embryjek a aby Ti to dobře dopadlo. Nechtěně jsem vytvořila nové téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.6.05 16:21

ahojky Lucio, děkuju za tvoji informaci.
otázka peněz u nás není problém (štěstí v neštěstí), ale přece jenom je zase nemůžeme a nechceme zbytečně vyhazovat. manža je městské dítě, co nemusí vidět krev, takže představa jak mám rozpíchaný zadek, protože na něho jdou mdloby a ještě to i bolí, mě fakt rozesmála. . ještě, že jsi tu „moji“ diskuzi omylem vytvořila, já bych tu SZ snad ani nenašla.jsi moc hodná, že jsi mi tak rychle odpověděla
jestli jsem to správně pochopila, tak máte teď 2.pokus IVF.moc přeju, aby se zmrzlíčci usídlili a měli se k světu, já už se hrozně těším, až se do toho taky pustíme.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
29.6.05 09:03

CAMI:
Cami ono docela stačí to rozpíchané bříško. Já krev taky nemusím, takže u nás se toho chopil manžílek. Píchal mi injekce do bříška a bylo to v pohodě. Ničeho se neboj. Skoro to nebolí. Je to jako malej komárek :) A určitě lepší než rozpíchaná prdelka :) Mě začla 1 IVF v dubnu a v květnu jsem byla na odběru vajíček. Měli jsme 4 embryjka. Dvě jsme si dali hned a ty další dvě mimíska jsme si přivezli teď o víkendu, protože těm prvním se u nás nelíbilo. Takže teď jenom čekám, zda to výjde nebo ne. V mrazáčku už žádné nemáme. A kdyby to nevyšlo tak musím v srpnu na celou proceduru 2 IVF znovu. Snad to dopadne dobře. Měj se moc krásně ahojky Lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.6.05 12:13

Ahoj Lucio,
tak to fuj tfuj, ať se tentokrát hezky usídlí a zůstanou už na 9 měsíců a na furt.

Chtěla jsem s zeptat, jestli jsi se na IVF připravovala i jinak - nějaké vitamíny a tak. Jsem ochotná přistoupit i na babské rady :lol: . Já beru listovku + vit E proti potratům a taky jsem objednaná na celkové uvolnění oblasti pánevní a pak začnu cvičit Mojžíšovou, abych měla větší šanci embrijko udržet. Nejsem totiž žádný sportovec a taky ani extra hubeňour - taková kancelářská myš :? . Jak budu reagovat na stimulaci já se uvidí, ale od manži budeme mít třeba 10 nebo třeba taky jenom 1 spermijku :cry: , takže chceme té přípravě hodně věnovat.
Promiň, že se tě tak ptám na všechno, mám hodně hodného manžu :lol: , ale ti chlapi se tím tak nezaobírají, takže to nemám s kým probrat a furt se tím musím zaobírat.
V čem je lepší nechat si zavést 2 embrijka, nevíš, jestli se zvyšuje ta pravděpodobnost uchycení opravdu o 50% :?: Teď zrovna mi totiž v hlavě šmejdí furt dokola tohle.

Hezka odpočívej a budeš mít chvilku a náladu, tak odpověz
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.6.05 12:16

Jsem truhlík, teď jsem našla nahoře to o těch vitamínech. Jsem nevzdělanec, co je to MACA a máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
29.6.05 12:56

CAMI:
Ahojky Cami, já jsem taky moc ráda, když o tomhle „problému“ můžu mluvit tady s Váma. U nás je problém ve spermijkách manžela, takže teď jak jsem psala jsme koupili MACU. Je to prý dobré pro kvalitu a množství spermijek. Takže tento týden tohle začal uživat + k tomu má Centrum od A-Z a selen. Já si beru pouze babyplan. Ten beru tak měsíc. Dělám v kanceláři taky, ale občas jsem si zasportovala, ale teď raději necvičím a čekám na výsledek. Měli jsme také metodu IVF+ ICSI. Vím, že nám říkali, že když nám dají dvě embryjka skutečně šance na oplodnění je mnohem větší. Nemyslím si že to bylo o 50% ale určitě je to tak. Nám se při prvním pokusu neuchytilo ani jedno, ale to jsem tak nějak tušila. Měla jsem od odběru nafouklé bříško a nebylo mi dobře. Nějak bylo to mé tělo po těch injekcích celé rozházené. Zkus si koupit ten baby plan, tím určitě nic nezkazíš a přichystá tvoje tělíčko k tomu aby se u Tebe embryjku líbilo. Jinak se klidně ptej. Já mám jednu IVF už za sebou, tak ti moc ráda napíšu jak to vše probíhalo. Zatím se měj krásně, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
29.6.05 13:03

Ještě chci říct, že jsme měli taky velký strach, s těma spermijkama to u nás vypadalo docela bledě, ale oni z toho množství určitě vyberou ty správné a zdravé jedince. Takže se ničeho neboj. Řekli nám taky ať manžel nosí volné kalhoty a nekoupe se v moc horké vodě. Ale to už jsou takové rady, které každý zná. Moc ti přeji aby se Vám zadařilo. Jo ještě jsem chtěla napsat, kdyby jste se rozhodli pro tu MACU, tak já jí objednala na: www.prozdravi.cz.
Je jich několik druhů a tahle obsahuje tu správnou denní dávku…tedy prý. Uvidíme. Zatím papa
Kdy že máš jít vlastně na tu tvoji první IVF? A je to s těma spermijkama tak špatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.6.05 15:55

Lucio,

baby plan jsem brala asi 3 měsíce (1-3/05) a pěkně jsem po nich tlousta. Navíc jsem rozborem různých těhu vitamínů zjistila, že babyplan není až zas takový zázrak, obchoďáci Zentivy to asi tlačí hodně přes doktory… Ptala jsem se doktora v CAR a říkal, že ty vitamínové preparáty jsou vesměs marketingová záležitost a je lepší dostat to do sebe hlavne stravou. Proto jím jenom ten bio-folic (stejné množství listovky obsahuje i babyplan) a k tomu občas zobnu Se+Zinek+E. Manžovi to taky ordinuju + jsem objevila nějaký neokarnitirgan, který se prodává v lékárnách a který je dobrý pro spermatogenezi. My to máme opravdu špatné, protože nám nenašli v ejakulátu žádné spermijky, takže jebuď varianta v, že jeněco hormonálně špatně a žádné se netvoří, nebo manža prodělal nějaký zánět někdy a jsou ucpané chámovody. Genetiku máe OK, takže teď čekáme na výsledky manželova hormonálního profilu. Spermijky se potom berou operačně přímo v nadvarletech (jsou to takový puberťáci spermie, geneticky plnohodnotné, ale ještě bez bičíků - a pak se provede ICSI. Při té operaci jich můžou najít desítky, ale třeba taky jenom jednu, takže se snažíme co nejlíp přichystat, aby bylo IVF úspěšné. Proto čekáme až na září. Nebídli nám, že můžeme vše podniknout již příští cyklus, ale bylo by to trošku takové střílení na slepo, docela drahé a možná neúspěšné, takže se snažíme zjistit, co nejvíc, kde je zakopaný pes.
Moc závidím, že už budeš mít příští týden možná potvrzené miminko a moc ti to přeju. Taky máte asi lepší ten spermiogram, takže o starost míň.
Promiň, nějak jsem se rozepsala, ale o tomhle se nedají dávat moc polovičaté info…
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.6.05 16:09

Dívala jsem se na ty stránky kvůli Mace. Ty jsi koupila ten produkt Eregma nebo jiný?
Dík. Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.6.05 08:43

CAMI
Krásný den Cami, včera jsem už nebyla na netu, tak píšu až dnes. Já objednala přímo přípravek, který se jmenuje: MACA, eregmu tam mají taky, ale tohle mi přišlo lepší. Nevím zatím jaké to má účinky, ale doufám, že se to alespoň trošku zlepší, kdyby se nám to teď nezadařilo. Myslíš, že ten baby plan není zas tak dobrý??? Já nevím. Je fakt že od té doby co jsme začli s IVF jsem ztloustla 3 kila, ale myslím si že je to díky těm injekcím a tím, že teď vlastně ani nic moc nedělám. Jaké že to bereš přípravky Ty, od jaké firmy a dají se koupit normálně v lékárně. Vím, že tu macu, alespoň u nás nevedou. Proto jsem ji hledala na netu. Když jsem to četla co jsi psala, tak musím říct, že mi jsme na tom „trošku“ lépe. I když tohle vše je dost relativní. Manžel má strašně málinko spermijek a nvíc pohyblivých opravdu jenom pár.Když jsme tam byli říkali, že ale 10 jich určitě v tom množství najdou. A našli, taky jsme měli strach, že bude muset podstoupit to co jsi psala Ty, ale nakonec to nebylo třeba. Určitě, jste se rozhodli dobře, počkat a být připravení a posilnění vitamínkama. Já se moc bojím, že to zase nevyjde. Ale to my všechny. Cami držím palečky a napiš mi prosím jaké bereš ty léky. Děkuju a měj se moc krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová