IVF rozpad embryí

4
25.6.24 14:53

IVF rozpad embryí

Ahoj holky, jsem po OPU, odebráno 8 oocytů, oplodněno 6, jedno se vyvíjelo dobře, zbytek nic moc…každopádně ani to dobré nepřežilo pátý den.
Stalo se to někomu, embryolog me vyděsil, že pokud by se to stalo podruhé, že se to potom řeší dárcovstvím.

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.6.24 20:58

Každý cyklus je jiný a příště to může dopadnout úplně jinak. Dokud máš vlastní vajíčka a i čas co se týče věku, nemusíš dárcovství řešit. Alespoň já bych na tvém místě neházela flintu do žita. Určitě se dá připlatit si za lepší metody výběru spermií (i s dobrým spermiogramem nemusí být spermie kvalitní, záleží na fragmentaci, apoptóze…). Také jiný stimulační protokol může vést ke kvalitnějším vajíčkům.

Navíc pokud zbývá jenom jednom jedno embryo, tak se většinou vkládá už třetí den, protože v děloze má větší šance. Takže být na tvém místě, dám centru ještě jednu šanci a jdu jinam. Jinde může být i kvalitnější embriologie.

Určitě je dobře, že existuje možnost darovaných vajíček. Ale tohle všechno postupujeme primárně proto, abychom měli vlastní děti. A je jasné, že to není lehké. Takže zapíchnout to po dvou cyklech mi zkrátka nedává smysl.

• Citovat
  • Upravit
3
16.7.24 13:18

@Barule1
Ahoj, stalo se mi to ted po prvnim IVF. Rozpad emryi tusim 5ty den, protoze az ten den jsem se dozvedela, ze neni co mrazit. Jinak po celou dobu byl vyvoj tak nejak v norme. Prisla na radu parova genetika, ktera nam jako jedina chybela, na kterou jsme cekali mesic a pul. Vse v poradku az na me - zjistena Leidenska mutace (trombofilik). Ted me bude cekat druhe ivf a uvidime, co bude a jak. Teprve pujdu do centra na utz a udelat plan. Drzim nam palce! Neni to nic prijemneho, cekala jsem, ze budou problemy, tam kde je ocekavam, s timto jsem ovsem nejak nepocitala a sok byl veliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí