Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MartiJára @verunka slunicko Dekuju za rady, ale jestli to pomuze i na tu pricnou polohu. ![]()
@ta Mišel tak je to, aby se otočil hlavičkou dolů a myslím, že je jedno v jaké poloze zrovna je. Ale otázka je jestli to vůbec funguje, taky to praktikuji už nějaký týden a včera se malý přetočil a je hlavičkou dolů, ale trošku zešikma. ale jestli pomohli k tomu ty cviky netuším ![]()
@marketa.pipa market. Jedinej cajik kterej jonas je schopnej prijmout je CAJANEK fenyklovy s laktozou.na doporceni od dr jsme ho koupili.on jak je prave s laktozou tak je prislazenej a to jim chutna je granulovany a laktoza zmekcuje stolici. U nas je spatne sehnatelnej ve meste ale v lekarne u MAXE mi ho objednali. Ta dozicka stoji do 80,–
@verunka slunicko A jak casto to cvivis? A to s tou zidli myslis ohnout se, zada vodorovne, chytit zidle a hybat panvi do strany?
@ta Mišel Gratuluji ke kontrole. Ja mam malou kp od 30tt, do te doby byla hlavou dolu a pak se tam usadila a nehla se. Ale Dr. rikal do 36tt je realna sance na otoceni, pak uz tam maj malo mista. Cvic ty cviky jak pisou holky, urcite to pomuze ![]()
@ta Mišel jj přesně tak s těma zádama. asi 2 týdny to dělám a asi 2-3× denně jak si vzpomenu, tak 5 cviků..
@ta Mišel Já chodím do gravidjógy a tam taky doporučovala buď kočku a při ní dělat hluboký břišní dech, tzn. nadechuješ se místo do hrudníku tak do břicha (kupodivu to i přes ten „buben“ pořád jde
) nebo zůstat v kočce a položit si lokty zeširoka na zem, dlaně dát přes sebe, na ně položit hlavu a zase dýchat. Dělat to několikrát denně. Mělo by to zabrat. ![]()
@ta Mišel cvičím taky denně, ale kleknu si na všechny čtyři, pod lokty si dám židli nebo něco v té úrovni, hlavně aby ti to neujíždělo!!, nádech mezi prsy a krátký výdech, donavdech břichem a při tom vyhrbím záda, předlokoním hlavu no a na na velký výdech se pomalu narovnávám zpátky, jako bych se chtěla vytáhnout a podívat se na okolní svět s rovnými zády a s rovnou hlavou, to vše pouze 5× jednou denně ráno. a pěkně v klidu. ![]()
Jinak já už mám taky kontrolu za sebou, malej je hlavičkou dolů už od 24. týdne, o to žádná, ale jsme o dva týdny popředu, váhově dokonce o tři. Dr. už přišel s teorií, že jsem možná nakonec otěhotněla těsně před IVF o 14 dní dřív, což je ale podle mě blbost, píchala jsem Decapeptyl atd. Prý není tak obvyklý, že by se děti předcházely ještě i ve 3. trimestru, já mám podle kalendáře TP 24.7., ale podle úterního UTZ už 11.7., prý bude dost problém určit, od kdy budu příp. přenášet. ![]()
@Smajlinka123 a nemáš tř. cukrovku? mě totiž dr. říkala, že pokud se nelečí je možné, že děti potom rostou rychleji než by měly. Ale nechci tě strašit. ![]()
@1985bara díky moc už aby to bylo, taky se moc těšíme oba dva doma, když už se ani sama neobuji a ani ponožky si nedám na nohy
.
@verunka slunicko No, to právě doktora napadlo taky, ale oggt jsem měla v pořádku…
No, možná je to těma vitamínama, ale už dva doktoři mi řekli, že to nemám řešit, vitamíny jíst dál a že to nějak dopadne… Tak zase já bych byla docela radši, kdyby se malej narodil dříve, nechce se mi v červenci tahat s břichem ve vedrech, už teď mám hrozně nízkej tlak a pořád je mi na omdlení… ![]()
Gratuluji k úsěčným kontrolám, prcci hezky rostou
Nestíhám reagovat na všechny, doteď jsem balila a jsem ok. Ráno vstáváme brzo, už se té cesty děsím. Ale současně se hrozně těším. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď