Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@3Lu jsem ve 20tt. Zítra nás čeká druhý screening. Právě od toho prvního beru na prevenci preklampsie léky (nejdřív 1,5 tbl Stacyl, ale ten nešel půlit, tak mi Mudr předepsal Anopyrin). Uvidím zítra. Před chvílí mi volala obvodní, že výsledky krve mám až moc podezřele dobré, na to že by v těhotenství měly vykazovat jiné hodnoty a že mě chce vidět nefroložka a mrknout na moje ledviny. Tak se mám zítra objednat. Výsledky laboratoře moči budou až v pátek. Tak jsem zvědavá, co se vyklube tam🤦. Ale nedá se… Miminko je v pořádku, pohyby cítím, dnes mi na kontrole Mudr potvrdil 100% holčičku. Tak jdu přebírat letní oblečení po dceři v těch nejmenších velikostech, protože to v listopadu určitě nevyužiju. Původně jsem chtěla nechat vše pro švagrovou, ale penízky se budou na zimní holčičku hodit… Za chvilku mi přijede mamka, kvůli zítřejšímu hlídání dcery. A navíc má naše malá od včerejší noci horečky nad 39°. Tak doufám, že to zítra dopoledne s babičkou zvládnou.
@Peave jeje to je porad neco, pockej a co s temi hodnotami maji spol ledviny??? ![]()
Take mam prvni dcerku kveten - bylo uz vedro - takze letni holcicku a ted bude holcicka zimni.
A po tom screeningu prvnim se hned ukazala bilkovina v moci nebo az ted? A jaky mas tlak? To bys prece poznala i podle tlaku ne?
Ahoj, tak jsem si dělala testy ještě včera a dnes. Ten spodní je dnešní…tj 9.den
zdá se mi hodně světlý ![]()
@Slunicko2222 prolutex. Davaji to pri poklesu hormonu - to poznaji z krve jak pujdes na kontrolu.
@Demi89 píše:
Ahoj, tak jsem si dělala testy ještě včera a dnes. Ten spodní je dnešní…tj 9.denzdá se mi hodně světlý
Tady to hrozne zesvetluje to pridavani fotek…uvidis, nekomu druha jde vic videt pozdeji, kazdemu hcg stoupa jinak rychle.
@Slunicko2222 clexane je na redeni krve, vyssi ucinek nez anopyrin pri zjistene poruse krevni srazlivosti. Prolutex davaji kdyz vyklesa progesteron, to pak hrozi ze se embryo pusti. Preventivne se nedava.
To by se kamaradce nejspis nedarilo nikde, ty kliniky maji podobne postupy ![]()
@3Lu píše:
Tady to hrozne zesvetluje to pridavani fotek…uvidis, nekomu druha jde vic videt pozdeji, kazdemu hcg stoupa jinak rychle.
Jde vidět okem, ale je hodně světlý. Zítra jdu na krev..to jsou nervy ![]()
@Slunicko2222 tak to rekla peknou kravinu, kazdy ma neco jineho za leky podle sve anamnezy. Pokud das injekce na redeni krve nekomu, kdo ma krev naprosto ok, muze mu prasknout cevka a muze vykrvacet a umrit!!! To nejsou vitaminy, ale leky, ktere pri spatnem pouziti muzou ohrozit zivot. Preventivne mas anopyrin, ten redi ktev taky, ale ne tak moc, ona mela asi ve vysledcich krve neco jinak a proto se rozhodli redit krev, aby se ji naopak diky vysokemu progesteronu cevy neucpavali. Proto i nam na tehot. poradnach porad kontroluji krev a ihned reaguji kdyz je neco mimo normu.
Ja nemela zadna vysetreni, mam genetickou anomalii chromosomu - Robertsonska transĺokace - a pri klasickem poceti hrozi az 85% riziko downa u plodu. To jsme riskovat nechteli, takze uz u prvni dcery jsme sli hned na cele ivf a neztraceli cas. Tenkrat mi v Brne udelali z krve genetiku, aby meli jistotu, ze translokaci mam a jelo se ivf s pgd na pojistovnu. Ted uz jsem nic resit nemusela, genetika se nemeni, jen mi volali z genetickeho centra a delali pohovor, kdo u mas vse tu vadu ma (cela otcova vetev) aby mohli dat papiry pojistovne.
Krev nam ve zline brali klasika pred ivf - imuno, inf choroby, amh atd kvuli vysce davek hormonu. Ja nemam problem otehotnet, nikdy jsem nemela ani cystu ani nic, menstruuji co 28 dni jak hodinky, zadne zanety nic. Nebylo potreba nic resit. Ja bych otehotnela hned i normalne, jsme pry velmi plodni
, jen bych holt asi potracela vadne plody a zazila si bez ivf plno nestesti…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Slunicko2222 pokud to pujde, bud s neteri co nejcasteji do toho pondelka, ta ti opravdu zveda naladu a je ti s ni dobre.
At tak ci tak, porad verim, ze se to povedlo, ze ti to embryo ukaze, jak je silny, ze se te bude drzet zuby nehty a rekne ti:„tudle mamo! Me se nezbavis!“ 😋 ❤️️😊 🙏
Ted uz jen tise budu drzet pesti (-stesti), aby v pondeli mohl rict i tobe MUDr, ze se to povedlo!