Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222 píše:
@luckaxiÚdajná? Je to kamarádka byli jsme spolu v lednu na IVF ona první a já 3. jen jsem nemohla na transfer měla jsem polyp..
Ví jen co mám udělané za vyšetření a že jsem měla autonehodu a léčím se se štítnou žlázou..
U ní je to taky složité je ji 36 let a první IVF měla 15 vajíček z toho zbylo 5 embryí a měla jít na transfer a dojela a neměla nic k transferu tak se zhroutila..
2. IVF měla 2 embrya a jedno vložili 4 denní embryo kvalita 1 a dostala MS hned 4. den byl konec..
Teď se chystá na KET v září to má 5denní embryo 2. kvality..
Tak to toho kamaradka za sebou jeste moc nema… pocitam max rok na klinice je ze? Az tam bude 8 let atd jako jine holky, pak muze veset hlavu, ted je na uplnem zacatku, malokomu to vyjde hned… js byla na pokoji s holkou 42 let a snazi se od 20!!!
@lili181 píše:
Uf, tak jsem si alespoň trochu oddychla. A ty jsi šla na ten další doporučený screening? Tam už to vyvrátili?
Jdu konec cervna. Ten je az kolem 20tt. Ano tam se sleduje vice vyvoj plodu a vyvojove vady - jakoze rozstepy patere atd…a myslim, ze i vic je zamereny na srdecni vady.
@3Lu Aha, dobře, tak moc přeji, aby bylo vše v pořádku.
Takže myslíš, že ten výsledek na Downa je v pořádku a nemusím se bát? Upřímně mě to celkem zaskočilo, že mi to tak vyletělo…
@lili181 píše:
@3Lu Aha, dobře, tak moc přeji, aby bylo vše v pořádku.Takže myslíš, že ten výsledek na Downa je v pořádku a nemusím se bát? Upřímně mě to celkem zaskočilo, že mi to tak vyletělo…
Čím vyšší číslo je přece lepší, ne? ![]()
@lili181 píše:
@3Lu Aha, dobře, tak moc přeji, aby bylo vše v pořádku.Takže myslíš, že ten výsledek na Downa je v pořádku a nemusím se bát? Upřímně mě to celkem zaskočilo, že mi to tak vyletělo…
No praveze je uplne v poradku!!! Cim vic tim lip. Holky ze skupinky od nas maji i 1:2 )tj 50% down a po amniocenteze cekaji zdrave deti. Ty mas riziko minimalni, protoze mas to cislo vysoke ![]()
@Peave píše:
@3Lu ÁMEN!!! Naprostý souhlas!!!
No vis co, popravde, kdyz vidim problemy jinych lidi, kamaradku, co ma 3 deti, chlap ji poslal do haje, oskubal ji jak slepici a jeste ma leukemii a podobne pribehy a pak je tady nekdo, kdo byl vylozene parkrat na ivf a neustale beci a stezuje si totalne na vsechno a haze vinu na exkluzivni kliniku a velmi dobre lekare jen proto, ze se mu rok, dva nedari mit dite, to mi prijde uz k vzteku. Kolik paru ceka 10 a vice let, kolik ma deti adoptovane… kolik paru resi rakoviny, smrt partnera… pred 10 to lety u 1.ivf jsme meli take skupinku, jedne manzel kvuli chemu musel mrazit spermie a ona asi na 6ty pokus otehotnela a on dva mesice potom zemrel… a tady pak ctes - proc jen JA JA JA NEMUZU OTEHOTNET, pritom je kopec mnohem horsich pribehu, jen je potreba nevidet porad jen sebe a svuj neuspech, ale byt vdecny za to, co mame…
@3Lu Moc děkuji za všechny reakce. Mně spíš zarazilo, že kdyby to riziko bylo tak nízké, tak bych tam měla stejný komentář jako u těch dvou trisomií, tedy velmi nízké viz fotka. Proto jsem začala mít strach, jestli mi rozumíš…
@lili181 ano chapu. Ja to mam take tak…u toho prvniho mam velmi nizke a u tech dvou cisla. Tim, ze rekli, vse ok, screening v poradku a negativni, jsem pak uz nic neresila. ![]()
@3Lu píše:
No vis co, popravde, kdyz vidim problemy jinych lidi, kamaradku, co ma 3 deti, chlap ji poslal do haje, oskubal ji jak slepici a jeste ma leukemii a podobne pribehy a pak je tady nekdo, kdo byl vylozene parkrat na ivf a neustale beci a stezuje si totalne na vsechno a haze vinu na exkluzivni kliniku a velmi dobre lekare jen proto, ze se mu rok, dva nedari mit dite, to mi prijde uz k vzteku. Kolik paru ceka 10 a vice let, kolik ma deti adoptovane… kolik paru resi rakoviny, smrt partnera… pred 10 to lety u 1.ivf jsme meli take skupinku, jedne manzel kvuli chemu musel mrazit spermie a ona asi na 6ty pokus otehotnela a on dva mesice potom zemrel… a tady pak ctes - proc jen JA JA JA NEMUZU OTEHOTNET, pritom je kopec mnohem horsich pribehu, jen je potreba nevidet porad jen sebe a svuj neuspech, ale byt vdecny za to, co mame…
Tak tak… Naprostý souhlas. Každá z nás si něčím prošla, prochází. Jde o přístup k životu a celé věci.
@Demi89 ach jo, to me moc mrzi… neni uz nejaka moznost uchyceni nebo zvyseni hcg?
@Demi89
Však na 10. den to není tak zlé. A pokud bude stoupat, tak je to na dobré cestě ![]()
Mám dojít v úterý na kontrolu, jestli hcg bude růst. Může to být teprve začátek.
ta nejistota je hrozná…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.