Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky tak jak to u tebe vypadá nezkoušela jsi testovat? ![]()
Držím moc palečky aby to už konečně vyšlo!
![]()
@petraa.12 ahojky,jj dnes jsem testovala a bilo
takze budu muset mamci oznamit, ze posledni pokus nevysel. Uplne slaboucka carka byla 6.den,ale uplne minimalni a dnes uz vubec nic.
@Simik1987 jejej, to mě tak mrzí!!!
Nezáviděníhodná situace, tohle oznámit ![]()
@Simik1987
Ahoj, moc mě to mrzí. Přesto že sama na vlastní kůži vím, že IVF klinika není zárukou úspěchu…a přesto stále doufám, že jednou bude.
Můžu se zeptat? Embrya byla biologických rodičů a už nemají další možnost stimulace a odběru nebo už nechtějí? Při zavádění embryiijste volili pokaždé stejný režim, např. nativ napr. s argumentem, že šlo třeba o genetiku embrya nebo jste zkoušeli různé možnosti -stimulovany cyklus, jiný čas zavedení embrya atd?
Děkuju a myslím na Vas!
@Summmer vajicka i spermie byly bio rodicu. 3× jsme podstoupili v rizenem cyklu, vzdy stejne a 1× v nativnim cyklu, kdy dr rekl, ze u nativu a v rizenem je stejne procento uspechu. Meli celkem 9 embryi zamrazenych (1×1,a 3× po 2) ale po tech dvou, tak vzdy to druhe nebydrzelo a neslo opet zamrazit. Genetiku nedelali bio rodice, tu nechteli delat. Vim, ze kdyz bio mamca mluvila o odberu vajicek, co mela, tak rikala, ze podstupovat uz by to nechtela. Nepocitalo se s tim, ze to nevyjde. Na kliniku to nesvadim, ti za to nemuzou, to je vic nez jasne. Je to proste 50:50 bud to vyjde nebo nevyjde.
Biomamca uz je s tim smirena, ze to nevyslo, je to pro ni tezke..Nejen pro ni, pro me take samozrejme. S jednim embryjkem jsme se dostali do 6tt, ale nakonec samovolny potrat probehl.
@Simik1987
A můžu se zeptat ještě kolik let bylo bio rodičům v odberu pohl. bunek a jestli už děti mají? Jestli jste například zaváděli vždy ve stejný den cyklu nebo to zkoušeli i posunout např díky vyšetření vaší reaktivity endometria-kdy je vhodný čas na zavedení?
Snad nevadí, že se tak ptám, kdybyste nechtěla, klidně neodepovidejte. Ale snažím vše vždy pochopit, když jsou třeba 4 transfery co se mohlo stát..
@Simik1987
A můžu se zeptat ještě kolik let bylo bio rodičům v odberu pohl. bunek a jestli už děti mají? Jestli jste například zaváděli vždy ve stejný den cyklu nebo to zkoušeli i posunout např díky vyšetření vaší reaktivity endometria-kdy je vhodný čas na zavedení?
Snad nevadí, že se tak ptám, kdybyste nechtěla, klidně neodepovidejte. Ale snažím vše vždy pochopit, když jsou třeba 4 transfery co se mohlo stát..
@Summmer bio mamci bylo 38 a biotatkovi 46. Ano, maji dve deti ale u posledniho slo bio mamci o zivot. Takze ted uz to slo jen nahradnim materstvim. Co se tyce tech 3 pokusu s leky, tak vzdy to bylo na dny stejne ty transfery, jen se resila velikost sliznice a neco z krve. Pri tom poslednim v nativu jen kontrolovali moji ovu a v den, kdy byl folikul 14mm, tak dalsi den jsem mela v urcitou dobu pichnout Ovitrell, dalsi den nasadit progesteron bessip nebo jak se to jmenuje a tyden na to se slo na transfer. To uz odbery nedelali.
Ahoj holky, s dovolením se přidám k vaši diskuzi.
Na doporučení lékařky se musím objednat na hysteroskopii a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli to podstoupit na Tomášově bez narkózy nebo v nemocnici s narkózou.
Prosím o info jak jste to zvládly vy.
Já byla na HSK přímo na Tomášově bez narkózy, jinou možnost mi ani nikdo nenabízel
Ale byla jsem ráda, že je to přímo u nich a že nezatížím své tělo další operací. Vydržet se to dalo ![]()
@Mixmixmix ahoj, já taky byla před lety bez narkózy a vydržet se to dalo. Dokonce mi odstraňovali malý polyp. Proti porodu to je pohoda
. Trvá to jen pár minut a jakmile vyndají kameru, kterou se snaží děloha vypudit, tak je po všem. Byla jsem i na odvetu vajíček bez narkózy a to bylo taky v pohodě…každý má ale jiný práh bolesti a odvahy. Ale já také nechtěla zatěžovat tělo zbytečnou narkózou kvůli pár minutám.
@luckaxi děkuji za zprávu. No mě bylo řečeno, že si můžu vybrat, tak jsem teď prostě na vážkách. Byla jsem před lety na vyšetření průchodnosti vejcovodů pod RTG a to bylo jako psycho, tak se bojím, aby to nebylo taky tak bolestivé a nepříjemné..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.