Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, prosim vas, může se pri stimulaci paralen na nachlazení?? Dekuji
@Lusili1
Děkuju! A taky jsi neměla před narkózou nějakou speciální přípravu?
@Summmer paralen je bezpečný i v těhotenství, takže pokud ti je blbě, tak obyč paralen pomůže. Mě Mudr říkala max dva denně (v těhotenství). Do nosu mořskou vodu a jinak kloktat Vincentku, na kašel jitrocelový sirup a super byl i sirup a pastilky Stopkašel od Dr. Weisse…
@Peave
Blbe celkove ne, jen bolest v krku, ale nechci, aby se mi to rozjelo nějak více. Zítra začínám stimulaci.
@Summmer na bolest v krku je super kloktat slanou vodu a taky priesnicuv zábal… To mi vždy pomohlo…
@Peave
Ahoj, jsem doktorka a jen by mě zajímalo, kdo ti řekl tu blbost, že se můžou v těhotenství jen dva paraleny denně?
V CAR?
Neber to osobně, už jsem to zahlédla v nějaké jiné diskuzi, kde na bolest dostala těhotná max. 2 paraleny denně… tak mě to spíš zajímá osobně.
Díky
@Anonymní píše:
@Peave
Ahoj, jsem doktorka a jen by mě zajímalo, kdo ti řekl tu blbost, že se můžou v těhotenství jen dva paraleny denně?
V CAR?
Neber to osobně, už jsem to zahlédla v nějaké jiné diskuzi, kde na bolest dostala těhotná max. 2 paraleny denně… tak mě to spíš zajímá osobně.
Díky
Moje obvodní dva paraleny označila „jako bezpečné“ když jsem se tam třásla strachy s nemocí po prvním úspěšném IVF. Samozřejmě mi vyjmenovala a nabídla další spoustu léků včetně antibiotik…ale to jsem odmítla, proto poradila ty paraleny. A ty mi vždy stačily a pomohly a byla jsem si jistá, že nenapáchají žádné „škody“. Při druhém těhotenství jsem s touto dávkou v pohodě přežila i dost náročný Covid v 7/8tt. Já nejsem lékařka, proto bych se tu nesnažila radit nějaké jiné (větší) dávky. Na to má každý svého Mudr, kterému důvěřuje.
@Summmer najdi si na netu, je to tam podrobně popsané, co a jak…
@Peave
Paracetamol je naprosto bezpečný lék, na nachlazení tableta stačí, ale na bolest se musí vzít 2 tablety najednou, jinak je bereš zbytečně. ![]()
Jo obvodní- to jsem chtěla vědět ![]()
Ahojky, neužívala jste náhodou některá při IVF Euthyrox 75 a měla k němu nějaké léky navíc? Jestli to nemůže být třeba důvod neúspěchů…děkuju 😊
@Summmer píše:
Ahojte, ráda bych se zeptala, jak proziváte dny před OPU a samotné OPU? Taky máte strach z celkové anestesie?
Já měla brutální strach, i když jsem na ni byla před 10ti lety a pohoda, ale ted na stará kolena vše více prožívám…celou noc jsem nespala před tím. Nakonec to bylo uplně srandovní, usneš okamžite a za pár minut se probudíš na pokoji a v podstatě jsem mohla vstát a jít. Neboj se ničeho a držím palečky ![]()
@3Lu
zpětne vidí člověk všechno jinak, že
A nějaká příprava se dává před narkózou, čípek nebo něco nebo to není potřeba, když je tak krátká asi ze?
@Demi89 ahoj, hladina hormonů, které souvisí se štítnou žlázou, je důležitá
ale pokud by jsi to neměla správně kompenzované, určitě by ti řekli podle výsledků z krve.
@Anonymní píše:
To me teda dost mrzi, ze ten pristup fakt nezmenila a zase hleda viniky vsude jinde… 😔
Krenek ji doporucoval nativ prave proto, ze stimulovane ji nevychazely. A jak rikas, ona si rekla znovu o stimulovany, protoze na nativu se ji neco nezdalo.. no… skoda… preju ji, aby nevyplytvala posledni pokus na pojistovnu predtim nez se da dokupy. Dokud bude obvinovat z neuspechu vsechny kolem, tak to proste neklapne.. 😔
Ten nativ na posledni chvilku nechtela, protoze si tady precetla, ze vetsine vychazi ten stimulovany
. Proste zase hledala kde co kdo ma za leky a jake ma kdo postupy a chtela to same…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.