Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222
Promiň, ale ta tvoje údajná kamarádka je lékařka a zná tvoji kompletní anamnézu? ![]()
@Slunicko2222 ty, jeste se te zeptam, proc po Ketu ty resis, cos mela a nemela mit za leky a ze nekdo jiny ma jine nez ty???
Proc porad hledas nekde info o postupech lekaru u jinych osob? Prece logicky, kdyz budes mit rakovinu ty a ja, kazda budeme mit jinou lecbu. Uz jen kvuli rozdilnemu veku, vaze, vysledkum krve atd atd atd…
Navic, ty ted mas resit, aby se embryjo uchytilo a ne co mozna mohl lekar udelat spatne, ne? To pochybujes i o Krenkovych postupech po tom, co jsi byla nespokojena s tou pani doktorkou a vymenila ji? Myslis si, ze kdybys sla na jinou kliniku, jakoze pokud ti tohle nevyjde, tak pujdes… ze kdyz tam zvoli lekar nejaky postup, ze nebudes hledat zase info vsude mozne ze jine holce ten doktor prece dal jine leky a tobe jine? ![]()
Hele, pokud se ti nejake davkovani leku nezda, zeptej se na kontrole lekare, on ti jiste rekne, proc jedna ma clexane na redeni, jedna ne, proc ja mela prolutex a me dve kamosky ne, proc ja mela amelgen a ony besins, ja prednison a jedna ano jedna ne… kazda proste uplne jinak!!! A vsem nam to postupne vyslo. S jinymi leky.
@Slunicko2222
Rozhodně nevěšet hlavu ještě, někomu se prý čárka ukáže později
vím, že se to lehce řekne..Na klinice vždy naleji naději do žil.
Stejně pak jak píšou holky, hlavně se nikdy s nikým neporovnavej, každá z nás ma nějaký příběh, nějakou anamnézu, nějakého partnera s anamnézou, jiný cyklus,…je to úplně nesmyslné. ![]()
@Slunicko2222 píše:
@3LuDíky za info..
Tak my máme genetiku v pořádku..
Nevím proč se nedaří že se embryo 3× nechytlo a buď byla hned 8.-9. den MS a po KETU z krve hcg 0..
Včera jsem MS nedostala takže to léky drží..
Dnes jsem si dělala test a je negativní úplné bílí takže to asi už mám brát že to nevyšlo nebo ještě čekat?
Ukazovala jsem ho i segře a řekla že to už je divné
zkusím teda ještě 12den a pak počkám na krev..
Když to případně nevyjde tak se musím doktorka zeptat co dál..
Jinak budeme zkoušet přirozeně
To me uprimne mrzi, treba jeste sance je, i kdyz z meho pohledu je opravdu chyba jen a jen ve tve hlave (promin)… kazdopadne, pokud to nevyslo, zmen kliniku, aspon neco pro svuk pocit, a nebo se vyprdni na kliniky - stejne jim vubec neveris… a jedte prirozene a treba se povede casem.
A 3× nevysel ket… sousedum vysel 13ty ivf pokus a celkem to byl nejak 25. Ket….
Takze to jsi jeste uplne v pohode….neztracej nadeji.
@Slunicko2222
Pokud ještě můžu, tak myslím, že to tady s tebou nemyslí vůbec nikdo zle a všichni ti přeji jen to nejlepší
Jen se holky snažily, aby ses na to všechno koukala z druhé strany a otočila myšlenky směrem pozitivním. ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že tak vstupuju do diskuze, ale chtěla bych se jen něco zeptat. Jsem taky po IVF, hned 1. KET vyšel, a to ve Zlíně. Byla jsem na I. screening s odběry krve ( v 13+4 tt). Dle UTZ bylo vše v pořádku, potom mi přišly celkové výsledky, tak jsem z toho trochu zmatená. Závěrem je napsáno že dle UTZ je vše v pořádku a výsledek kombinovaného testu je negativní. Co mě však zaráží, že pod to mi doktor napsal, že doporučuje integrovaný test I. a II. trimestru v 16. týdnu a následné podrobné UTZ hodnocení morfologie plodu ve II. trimestru. Můžu se zeptat, jaké jste měly hodnoty u Trisomie 21, tedy u Downa? Já mám napsáno, že můj výsledek je 1 : 5 482, riziko podle věku ve 26 letech tedy tabulková je 1 : 825. Je to tedy špatně, že mám tak vysokou hodnotu a měla bych ji mít nižší? Nebo jak to mám chápat?
Moc děkujiiii.
@Slunicko2222 píše:
@3LuDobře díky už se na nic neptám dobrý v pohodě pochopila jsem že v této diskuzi už nejsem dávno vítaná..
O tom to neni, jen jak ti psaly VSECHNY HOLKY, jsi asi jedina se vsim nespokojena, s klinikou, s kazdym doktorem, dokonce i s postupy toho, ktereho sis “vydupala”a doktorku - se kterou je tam kde kdo spokojeny - jsi nechtela.
Jdes na KET a hned druhy den zase resis, ze NEKDO NECO pokazil, blbe ti to nadavkoval, spatne to a ono…prooooc proboha??? Opravdu, jdi na jinou kliniku a jsem velmi zvedava tvoji spokojenosti. Prece neni mozne byt spokojena jen kdyz to to vyjde ne? Ti lekari nic spatne nedelaji, snazi se ti pomoct, protoze vam to prirozene nejde, od toho ivf kliniky jsou.
Nebo kdyz vam to teda nejde prirozene, jsi nastvana na partnera ze “to dela blbe?”.
Nikdo nerika, ze jsi psychopatka proboha, ale trochu vic optimismu a spokojenosti v zivote by asi neskodilo, naviv, zivot neni jen o diteti
, ono ani ty chlapy nebavi vecne mot babu vedle sebe, ktere si vecne stezuje a na vsem hleda jen to negativni, dT tvojeho uz to taky urcite nebavi…najdi si konecne nejaky i jiny smysl zivota, nez jen myslet na to, at te nekdo uspesne oplodni, na vyber mas miliony moznosti - jak uz kde kdo psal - kurzy ruzne, pratele a výety, cviceni, program… a nesed jen doma a neutapej se v depresich. ![]()
@lili181 neeee neboj, to tam mam i ja, doporucuji ten dalsi screening vsem. Ja mam embryo po pgd (vysetrene vylozene kvuli downovi) a mam vyssi riziko cislove nez ty protoze mam vyssi vek. Ono se to do toho pocita a ten vek to pak automaticky zhorsuje. Neboj, riziko mas minimalni… a kdyz vysel scr neg, je to i spolecne s krvi uplne v pohode ![]()
Uf, tak jsem si alespoň trochu oddychla. A ty jsi šla na ten další doporučený screening? Tam už to vyvrátili?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.