Izrael vs. Palestina

1321
23.7.14 22:56

Izrael vs. Palestina

Zdravím maminky :mavam:
Vím že to není zrovna veselé téma, ale zajímalo by mě zda sledujete situaci na blízkém východě a co na to říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.7.14 23:02

Sleduju a co si dovoluje Izrael nema obdoby :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
23.7.14 23:08

Já se tedy přiznám, že stojím na „druhé straně barikády“ a podporuju Izrael, ale přesně tohle mě zajímalo - pohled a názor druhé strany ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
23.7.14 23:12

No, dle mého to není vůbec černobílé. Izrael je uměle vytvořený stát, který vznikl na území palestinských starousedlíků. Nicméně, ani jedna strana dle mého nemá úplně čisté svědomí, děly se tam v historii hrozné věci - násilí plodí násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
23.7.14 23:12

Mě by strašně zajímalo, co by podle odpůrců Izraele Izrael dělat měl. Zatím se vždy jen dozvídám, co by dělat neměl.

(Nefandím nikomu, protože to není fotbalový zápas, ale válečný konflikt, v němž zbytečně umírají lidé. Ale počínání Izraele naprosto chápu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
23.7.14 23:22

@schwarzwaldtorte
Jedinej kdo si něco dovoluje je Hamas, stojím jednoznačně na straně Izraele, doufám že nepřestane a Hamásu zasadí pořádnou ránu

@zzuza Kdyvy jen Izrael, Irák, Ukrajina a půlka Afriky jsou uměle vytvořené státy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
23.7.14 23:32
@blobfish píše:
Mě by strašně zajímalo, co by podle odpůrců Izraele Izrael dělat měl. Zatím se vždy jen dozvídám, co by dělat neměl.

Já bych také ráda věděla co by doporučovali všichni odpůrci Izraele. Veškeré snahy o sjednání příměří skončily nezdarem, Hamás to pokaždé odmítl a naopak neustále odpaluje rakety ( narozdíl od Izraele bez varování!! ) a ohrožuje izraelské obyvatelstvo, tak co tedy s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
23.7.14 23:35

@hBod To sice ano, ale pokud se nemylim, tak v ostatnich statech nezili starousedlici jinyho vyznani, nez jim tam nastehovali jinej narod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
23.7.14 23:44

@zzuza
Založení Izraele je dost kontroversní téma, rozhodně to není tak, jak si asi myslíš, že někdo píchl prstem do mapy a řekl tady bude Israel.

Historicky právě prvním nezávislým státem v téhle oblasti bylo Izraelské království už v 10 století.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.7.14 23:44
@checule píše:
Já se tedy přiznám, že stojím na „druhé straně barikády“ a podporuju Izrael, ale přesně tohle mě zajímalo - pohled a názor druhé strany ;)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.7.14 23:46

Nesmite verit vsemu co vam media predkladaji jako spravne…
 http://jakubroth.blog.idnes.cz/…na-mapa.html

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.7.14 23:48
@checule píše:
Já bych také ráda věděla co by doporučovali všichni odpůrci Izraele. Veškeré snahy o sjednání příměří skončily nezdarem, Hamás to pokaždé odmítl a naopak neustále odpaluje rakety ( narozdíl od Izraele bez varování!! ) a ohrožuje izraelské obyvatelstvo, tak co tedy s tím? :nevim:

ja bych nechtela kazdy den desetkrat litat do krytu, stesti ma Izrael jen v tom ze ma ten protiraketovy stit,,,jinak uz by bylo po Izraeli, mam tento nazor, kdyby palestina slozila zbrane byl by klid…kdyby totez udelal Izrael, do tydne zadny Izrael uz neexistuje!

• Citovat
  • Upravit
7974
24.7.14 06:50

Že je mi obyč palestinců líto. Nejdřív si nechali kvákat do života kdekým a zatáhnout do každáho průseru, takže to zkončilo tím, že neměli ani stát a nakonec ani Gazu. No a když už se zdálo, že bude líp, Izrealci dobrovolně odtáhli a dokonce jim nechali slušnou podporu do budoucna, tak se objevil Hamas. Všechno od Izreale zničili, rozkrádaj snad víc než Arafat a co nezničili oni, to dodělalo bombardování celkem oprávněně nakrknutých izrealců. Taky byste nebyli happy, kdyby vám někdo přes plot házel raketky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
24.7.14 07:28

Koukám že vás média pěkně zpracovala. Izrael s palestivci dlouho žily vedle sebe celkem bez problémů a israel zabíral stále víc a víc uzemí až se palestinci vzbouřily to byla takzvaná první infitiáda. a od té doby israel jedná o mírů ale přitom neustále buduje osady na palestinském území ty osady propujuje silnicemi přes které se nemohou palestinci volně pohybovat, kompletně uzavřel hranice takže palestinci nemohou prodávat vypěstované potraviny. Dovoz zboží je omezen jen na nezbytné minimum tak aby tam nebyl hladomor. Co se týče ničení věcí a infrastruktury tak je to především israel kdo zničil vodárny a elektrárny. a kdo stojí za poslední eskalací násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.7.14 08:24

@kotyk a jest ej etam hamas strka jako zive stity aby mohl o to vic brecet ze zabiji Izrael civilisty…Izrael ma system vcasneho varovani, telefonem vola aby lide meli cas odejit…ty zeny a deti za nic nemuzou, ale muze za to je a jen Hamas!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová