Já a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3677
8.4.16 18:37
@Anonymní píše:
@Callipo90 to jo to si neumim ani predstavit :mrgreen:

Tak si to užívej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.4.16 18:50

Asi vás má ráda, když vám strikuje svetry. Uplest dospělý svetr trvá tak od 40 hodin čistého času výš, tak si toho važ.
Halt není sociální, nerada restaurace a o miminko se starala naposledy v roce nebreč. Tož rady jedním uchem tam, druhým ven, s „riziky“ se nechlubit a jinak ok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.4.16 19:17

Neřekla bych, že tvá tchýně je tak hrozná. Tobě holt vadí, že nedělá to co chceš ty. Má svůj názor, nerada se druží. No a co. Dám ti radu, neříkej jí co dítě jí, kam s nim chodíš, co spolu děláte a budeš mít klid.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
8.4.16 19:26

Tak vidíte se jednou za dva měsíce a holce jsou čtyři měsíce. Z toho se hroutíš? To jste se s ní viděli od porodu kolikrát? Dvakrát, třikrát? Si to poslechni a neřeš to, proboha. Takových věcí se ještě dozvíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.16 19:34

@Knihomyš No ono kdyz dostanete svetry kazdy min 2 nekdy 3 a ty svetry maji vzory no des. A i kdyz ji chlap rekne ze at nam dvoum dospelim to neplete. At to teda plete jen male. A za mesic prijedem a ty svetry ma zase upleteny. Ja uz mam doma plny pytel. Samozrejme ze podekuju. Vezmu si ho. Je to slusnost. Verim ze to da dost prace. Ale fakt nechci vsechno. A ony to zas takovy rady nejsou. Me to spis prijde ze vlastne ja jsem zkazena dobou a jak to ted funguje je proste spatne. Za ni to proste bylo oka. Verim ze kazdeho by mrzelo kdyz clovek neni schopen ani za tech 5 let se koukknout za nama jak a kde zijem atd. Myslim ze dneska jezdi vlaky autobusy. Ja nerikam ze by se mela nekde chlubit venku s kocarem ale snad kazdej chce povozit kocarek. Je pravda ze ja si jeji nazory asi hodne beru. Ale tak prece jednou se premoct by mohla a na prochazku nebo nekam s nami jako mladejma jit. Neni to 70 babicka. Jeji pod 50. Ale jak rikas jednim uchem tam druhym ven. Jinak to totiz nejde. Je to hold mama chlapa s kterym jsem planuju budocnost a hold proste k nam tak nejak patri. Zatnout zuby a vydrzet to

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.16 19:46

@bamba Ja nechtela aby to vyznelo ze je nejak hrozna. Jsou na tom zensky mnohem hur. Asi mas pravdu ze me stve ze vlastne semnou ve sposte veci nesouhlasi. Ale kdyz na me to fakt padlo kdyz proste uz po nekolikaty podle ni delame spatne. Ja si hold veci beru. Hold me neketre nazory mrzi. Ja si myslim ze po ni nechcem az tak moc aby nam proste az tak do vseho nemluvila a trochu se premohla a neco treba s nama podnikla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.16 19:53

@Tunrida Videli jsme se tak 3 od porodu. No ale treba praveze to ze malou videla az skoro po 2 mesicich a museli jsme malou tahat tam my. Tak me treba tohle zamrzelo. Jakej jinej duvod hold k nam prijet by jeste chtela. Ja jsem citlivka a asi si to fakt hodne beru. Nesmim to tolik resit. Ale uz jsem se musela trochu vypsat. Pac to na me padlo. No hold k nam do rodiny patri mohla bych byt i na tom 100krat hur. :D takze musim se naucit abych to vsechno az tak neresila. :D chce to cas

• Citovat
  • Upravit
152
8.4.16 19:56

Moje tchyne tez neni nic moc, ale takhle by me asi nenazvala nikdy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.16 20:11

Já Tě zakladatelko celkem chápu. Mám to dost podobně, akorát naš bydlí 8km od nás. Do porodu u nás byla 2× - jednou nuceně, když jim měnily okna a neměla celý den kde být. A jednou opět nuceně - když jsme chtěli seznámit rodiče před svatbou. Moji rodiče pozvali tchány na návštěvu. Ale tcháni odmítli, prý by jim museli pozvání oplatit a to oni nechtějí. Tak jediná verze, která nakonec dopadla, bylo setkání u nás, mladých.
Porodem se to změnilo - tchýně mi jezdila domů neohlášeně. Respektive zavolala manželovi, že za hodinu bude u nás, ať mi to řekne. Obvykle volal, já zrovna odcházela z bytu, měla jsem nějaký plány na nákup a zařizování ve městě, vůbec se mi to nehodilo. Letěla jsem do města, vyřídila vše, doletěla domů ještě jsem poslouchala, že tam na mě u baráku čeká. Pochovala malého, udělila rady a za hodinu jela domů.
Kočárek si tcháni vzali jednou (manžel jim ho vysloveně vnutil) a za 20 minut zvonili, ať si pro něj jdeme dolů, že oni nahoru už nejdou.
Kašičky z krupice by mu nacpala ve 3 týdnech, protože byl chudák hladovej. Pořád ho kontrolovala a pozorovala, jestli vidí, slyší…dovezli nám do bytu starou Libertu, abychom ho uhoupali. A nemohli pochopit, že on není houpací dítě, protože každý dítě je houpací…
Každou chvíli bylo prostě něco - v roce věku malýho to vyvrcholilo naší hádkou. Půl roku jsem tam pak nebyla.
Jinak oni jsou tchánovci už důchodoví, ale jak píšeš Ty, nikam nechodí kromě zahrady, nemají rádi lidi, nenavštěvují nikoho, nemění nic v bytě. Když něco řeknu, otočí se to proti mě (např. každý týden posílají malýmu banány, který on nejí, ale beru je, děkuju, protože když něco slušně řeknu, tak budu nevděčná). Nepřijeli ani na pozvání na oslavu narozenin malýho.
Je to těžká situace - tchýni nic vytýkat nemůžu, manžel si to ani nepřeje, abych to řešila s ní. Když to řeším s ním, pohádáme se. My se nehádáme, co jsme spolu, ale když už, tak kvůli tomuhle. Řešením pro mě je tam nejezdit. Já nenutím manžela jezdit k našim a on si jednou týdně vezme malýho a jedou na odpoledne ke tchánům a já mám volno. Já tam jezdím sem tam.
Dřív mě to trápilo, ale už se snažím to ignorovat. Snažila jsem se, abychom měli lepší vztah, ale nejde to, tak to beru, jak to je.

Prosím o anonym, citlivé informace.

• Citovat
  • Upravit
241
8.4.16 20:13

Moc si to připouštíš k tělu. Tchýní vyslechni a myslí si své. Rozhodnutí, jak budeš vychovávat dítě a pod. je jen na tobě. Máš velkou výhodu, že jste daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
8.4.16 20:34

Asi bych to pro tuhle vzdálenost neřešila, vše jí odkejvat a budete mít klid… je to někdy proti srsti, vemte si že byste s ní měla bydlet v jednom domě… takže zachovat chladnou hlavu, zajděte si s manželem do kina či na dobrou večeři a trochu o tom promluvte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.4.16 20:41

No a teď si představ, že bys to teda měla poslouchat častěji. Já už si toho vyslechla tolik, že si to ani nepamatuju. Podle ní to ale správně je a za to nemůže, ono se to tenkrát tak opravdu dělávalo, ona si to nevymýšlí. A zas tak moc si toho nevyslechneš, když se vídáte takhle málo. Tam přijedeš po dvou měsících a zase odjedeš a necháš to všechno tam. Akorát si odvezeš svetr no :lol: Jako fakt tě tak rozčiluje svetr? SVETR? :mrgreen: Když přijet nechce, tak ji nedonutíte. Stejně by ti řekla, jak máš blbě postavenou postýlku, tak je to jedno, ne? :lol: Já jsem ráda, že moje tchyně roky pořád jenom mluví o tom, že si pořídí auto, aby byla mobilní. Až to fakt udělá, tak se máme na co těšit :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.16 21:04

@Tunrida No svetr kdyby byl jeden ale fakt ona uplete treba 3. :D to uz v celku beru s usmevem. No a to me nenapadlo ze kdyz vlastne prijede tak mi i mozna predela byt. Stacilo kdyz jsem byla u toho jak do toho kecala dceri ktera bydli ve meste vedle. :) :) no co hold to budu muset vzdycky prekousnout. No uvidime treba casem to bude lepsi. Ted proste mala ma delat spousty pokroku a jak rikas za ni to hold bylo jinak. Ale ja si to proste udelam podle svyho. :) ja uz jsem se vypovidala a to jsem potrebovala. Treba az dojede nekdy tak napisu co vsechno je u nas spatne tak zase budu muset napsat abych se zase vypovidala. :D

• Citovat
  • Upravit
bamba
8.4.16 23:42

Mě to přijde už úsměvný. Zakladatelka tady kritizuje tchýni až se jí práší z klávesnice a to je OK. Ovšem běda, když tchyně kritizuje ji.
Holka, jste obě stejné.

• Citovat
  • Upravit
12121
9.4.16 08:59

Evidentně máš to slovíčko ráda, tak zde malá rada ;)

Hold a holt mají různý význam

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)

holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Dva příklady na použití hold a holt

Musíme mu vzdát hold. (vzdáme poctu)
Není to lehké. Holt, co se dá dělat. (inu, povzdech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí