Já dcera a kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
638
5.7.26 20:10

@stinga našeho necháváme proti felv a panleukopenii. Dokud byl jen domácí, tak jsme na očkování kašlali, ale co bydlíme na vsi a chodí ven, tak ho radši očkujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.26 20:14

@Lucy75
No…přiznám se, že jsem celkem ráda, že je tady někdo, kdo to vidí podobně jako já. Podle reakcí už jsem myslela, že chyba je výhradně na mojí straně.
Ono je to trochu tak, že když se to hodí je kočka dcery, když nehodí je kočka nás všech 8)
Mám ještě mladší dítě.
S kočkou tam zajdu, nějak to dopadne, chci aby měla péči a byla pod kontrolou- ona za nic nemůže.
S dětmi si za jisté věci asi můžu sama bohužel jsem je tak nějak vychovala v tom, že máma pečuje, platí, je nonstop k dispozici, nic nechce a nepotřebuje. Ale to je na jinou diskuzi.
Každopádně díky Luci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2184
5.7.26 20:16

Nech kočku vyhládnout a dej jí do přepravky nějakou mlsku, s trochou štěstí tam vleze sama. Pořiď si tlusté pracovní kožené rukavice, nejlépe dlouhé, a obleč si něco s dlouhým tlustým rukávem.
V nejhorším případě si od veterináře vyzvedni něco na uklidnění (pro kočku, ne pro tebe ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78395
5.7.26 20:18
@EmmaFrost píše: Více

my máme kočky z útulku, a na radu útulkářky jsme nikdy neočkovali, byli naočkovaní právě jen v tom útulku, po osmi letech doma začali chodit ven, jednoho jsem ve věku 14 let na jaře museli dát uspat pro cukrovku a jaterní selhání, druhý má 12 let a je v pohodě, ten starší měl teda jednou pokousání od cizího kocoura a zápal plic, ale nic, proti čemu se očkuje, je nepotkalo,
ještě mám 5letého nalezence a toho také neočkuji, je zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78395
5.7.26 20:34

A nejvíc může venkovní kočka donést blechy nebo kočičí svrab, a na to očkování nepomůže, ale zas jsou proti tomu pipetky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13816
5.7.26 20:34

Upřímně řečeno z mého pohledu to moc hrotíš… O kočku se už několik let staráš ty, spíš s ní, krmíš jí, nevidím důvod, proč tahat domů dceru 160 km kvůli pěti minutám u veterináře.
Pokud to vidíš tak, že sis děti „zvykla“ na starání se, placení a nic za to nechtít, tak změna je bohužel zase na tobě, ne na těch dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
5.7.26 20:37

Starou kocku, bych nenechala ockovat ani omylem, to ji spis zatizi organismus.
Moji dva zcela bytovy kocouri, prosli ockovanim behem prvniho roka zivota, pak uz ne. Nevidim k tomu jediny prinosny duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25159
5.7.26 20:46
@Anonymní píše: Více
:hug: chápu, mám to doma podobné, neboj :kytka: cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly.. občas by neškodilo je nechat, ať se starají samy… Vím přesně, o co ti jde…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.26 20:49

@Lucy75
Ještě jednou moc děkuju Luci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3748
5.7.26 20:52

Každý rok se kočka nemusí očkovat, stačí jednou za 3 roky šetrnější typ vakcíny na základ - trojkombinace. Není pravdou že kočka doma není třeba očkovat, mraky nemocí lze přinést z oblečení, bot, vzduchem z otevřeného okna. Taková Dermatofitoza, Herpesvirus, Kalicivirus je docela lahůdka.. Nepřijde mi vůbec přehnané starou kočku jednou za rok nechat zkontrolovat, je mraky smrtelnych nemocí kterým se dá předcházet, pokud se na ně přijde včas. Kočce bych dala do přenosky maso, pak zavřela. Nebo hodit na ní tmavej hadr a šupnout do přepravky. Případně tlusté rukavice, chytit za kožní řasu nad krkem. Nic co by se nedalo zvládnout. Co já se nechytala divokejch koček. To dáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3748
5.7.26 21:22

Jenom ještě, vždyť to nemusí být nutně hned za rok, tak ať si to dcera u veta objedná a až tam bude kočku si tam odnese sama, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5774
5.7.26 21:30

Píšeš, že vy jste pořizovali kočku dceři, tudíž je to zodpovědnost vaše. Nicméně ok, dcera je dospělá, mohla by tam zajít. Ale aby jela 160km kvůli očkování u veterináře, kterého ty máš dvě minuty od domu? Přičemž kočka spí ve tvojí posteli? Promiň, ale každý soudný člověk si nad tvým požadavkem musí klepat na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32298
5.7.26 21:41

Jestli je kočka dcery, tak bych jí naložila do přepravky i za cenu kousnutí a odvezla jí dceři tam, kde bydlí, ať se stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25159
5.7.26 21:44

@Monchichik píše myslím, že Tam ji mít nemůže, tuším sdílené bydlení.. zakladatelka s kočkou spí, kočka je tam zvyklá a doma, takže až takto bych to fakt nehrotila a nevyvolávala zbytečně konflikt, když stačí prostě mile odvětit, že si to holka zařídí, až přijede. Je to jednoduché a nic se nestane, nic proti ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32298
5.7.26 21:47

@Lucy75 vím, že to píše…tak to je ale už problém dcery, je to její kočka…na veterinu bych nešla, počkala bych, až mladá přijede, neprala bych se s kočkou…konflikt klidně vyvolám, blbce ani služku ze sebe dělat nenechám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný