V 18 letech nic nesmím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
18.7.16 09:13
@FilipNovák píše:
Protože už takhle má problém uživit svojí rodinu.

Ale ty jsi také jeho rodina. Jak dlouho ještě budeš studovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.7.16 09:13
@FilipNovák píše:
Protože už takhle má problém uživit svojí rodinu.

ty jsi taky jeho rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 09:15

Ještě rok budu studovat. Ale je tu pár faktů kvůli kterým se odstěhovat nemůžu, kterými mě matka drží v šachu. Ale nevím, zda-li bych to tady chtěl říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.16 09:16

Pokud je vse pravda postavila bych se na vlastni nohy…ja se odstahovala od nasich v 15..pres den jsem chodila do skoly, vecery a noci na brigade…bylo to tezke, sahla jsem si na dno, ale nelituju ze jsem to udelala…nez zit v teroru, tak radeji toto.. Prosim o zachovani anonymu popripade smazat..

• Citovat
  • Upravit
15814
@FilipNovák píše:
Ještě rok budu studovat. Ale je tu pár faktů kvůli kterým se odstěhovat nemůžu, kterými mě matka drží v šachu. Ale nevím, zda-li bych to tady chtěl říci.

je ti osmnáct, za svůj život jsi si sám zodpovědný. buď můžeš doma fňukat, jak tě zlá matka vykořisťuje, nebo můžeš jednat a postavit se na vlastní nohy. volba je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
@FilipNovák píše:
Ještě rok budu studovat. Ale je tu pár faktů kvůli kterým se odstěhovat nemůžu, kterými mě matka drží v šachu. Ale nevím, zda-li bych to tady chtěl říci.

Tak ještě rok vydrž, založ si účet, choď na brigádu a šetři. Až dostuduješ, vezmi si podnájem a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
18.7.16 09:17
@FilipNovák píše:

Napadají mě jen penize, ale měl by jsi nárok na výživné od rodičů. S tím b, se nějaký studentsky pokoj asi utáhnout dal. Ale taky by to nebylo jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.7.16 09:19
@FilipNovák píše:

no ale na těch faktech to dost visí že.. pokud je to natolik závažné pak ti nezbývá než prostě ten rok nějak překlepat.. no neumím si představit jak by tě mohla donutit pokud nemá nějaké důkazy o tvém trestném činu a nevydírá tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
18.7.16 09:20

@FilipNovák Žádné drama se ti neděje. Zcela optimální to také není, o tom žádná. Jsi její syn, ona tě živí a nárokuje si za to o tebe pečovat i v oblastech, kde ti to již není příjemné. Také zcela logicky určuje pravidla… Nuže, vzhledem k tomu, že bys měl příští rok maturovat, můžeš se začít osamostatňovat.
A nenechávej se citově vydírat. Takové jednání utni hned v počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 09:20

Problém je v tom, že matka si na mě brala půjčku když jsem byl nezletilý. Takže když se odstěhuji nebo udělám něco co ona nechce, budu to muset platit. Ale spíš by mě zajímalo, proč to celé dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.7.16 09:22
@FilipNovák píše:
Problém je v tom, že matka si na mě brala půjčku když jsem byl nezletilý. Takže když se odstěhuji nebo udělám něco co ona nechce, budu to muset platit. Ale spíš by mě zajímalo, proč to celé dělá.

to ale nelze vzít si půjčku na nezletilého studenta - nevěřím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
18.7.16 09:24
@FilipNovák píše:
Problém je v tom, že matka si na mě brala půjčku když jsem byl nezletilý. Takže když se odstěhuji nebo udělám něco co ona nechce, budu to muset platit. Ale spíš by mě zajímalo, proč to celé dělá.

Pokus začneš vydělávat, tak proč by ses nepodílel na splácení půjčky? Budeš-li i ty finančně přispívat do rozpočtu, budeš mít i svá „hlasovací“ práva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.7.16 09:24
@jdukolem píše:
no neumím si představit jak by tě mohla donutit pokud nemá nějaké důkazy o tvém trestném činu a nevydírá tě

zas na druhou stranu vysvětlovalo by to přísný režim a vedení k práci - aby chlapec neměl čas na další blbosti, dokud žije s matkou pod jednou střechou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
18.7.16 09:25
@FilipNovák píše:

To ti tvrdí ona nebo kdo? Nezletilý si nemůže vzít půjčku.. co tam máš dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.7.16 09:28
@FilipNovák píše:

To je ale ho vadina-to ti řekla matka???Nezletilí si nemůžou brát půjčku- takže si najdi brigádu, podnájem a zažádej si na soudě o alimenty pro sebe i od matky a alimenty od otce si nech posílat na účet (ten si založ) už teď hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová