Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus tohle. http://www.linkabezpeci.cz/
Jsou i jiné linky, kde ti poradí. Nevzal by tě k sobě někdo z příbuzenstva?
Z příbuzenstva jedině táta. Ostatní mají stejný názor jako matka.
@FilipNovák píše:
Z příbuzenstva jedině táta. Ostatní mají stejný názor jako matka.
jak je možné že tě příbuzní beru stejně jako máma?
tys něco provedl?
Já si nevymýšlím, s tou půjčkou mi to řekla matka. A ano, zbytek rodiny má stejný názor jako matka. Prý byli takhle také vychování, tak prý proč by se to mělo měnit.
@jdukolem píše:
jak je možné že tě příbuzní beru stejně jako máma?
tys něco provedl?
souhlasím. Pokud všichni v rodině souhlasí s tím, že tě matka takhle extrémně omezuje, co v tom je? Zamysli se nad sebou samým - nejel si v nějakým fetu, nedružil ses s nějakou divokou partou, nekradls nebo tak něco?
Jinak je ti osmnáct, tak se seber a osamostatni se. Já se začala od matky odpoutávat už v 17 letech, od 15 chodila po brigádách i při škole. Zařídila jsem si svůj život a nikdo mi do toho nemohl kecat.
@Bora-Bora píše:
Fakt si myslíš, že to zní uvěřitelně? Už jen ty návštěvy s otcem, ty jsou daný soudem a. pokud by otec chtěl, mohl oodat nývrh na soud, že matka maří soudní rozhodnutí. Je ti 18, podej návrh na ppravu styku sým.
A tou půjčkou si to zabil úplněPříště si aspoň zjisti relevantní informace, at si vymýšlíš správně
Tak tohle všechno mu může tvrdit matka, moc mladých o právu nebo úpravě styku a alimentech asi v hlavě nemá. A pokud by psal na nějaké teen fórum, tam se taky doví kulový.. nebo ty jsi tohle všechno věděla už v 18ti?
@FilipNovák a co ti tedy brání se sebrat a odejít? Začni se starat sám o sebe, i dostudovat lze při brigádách. Kam chodíš do školy, co intr? Spousta studentů bydlí pohromadě v jednom bytě a dělí se o nájem, ve finále by ty náklady nebyly tak velké. Jako nezaopatřený studující bys měl nárok na výživné od obou rodičů, když k tomu přihodíš brigádu, tak se to dá přežít.
A ten klid vykoupený za to se vyplatí…
Nemôže to byť nejaké stavebné sporenie
? Tam vyzerá, že ak by chcela brať úver muselo by to ísť cez súd - http://finance.idnes.cz/…sporeni.aspx?…
@Bora-Bora píše:
Je ti 18, podej návrh na úpravu styku sám.
proč? je mu 18, žádnou úpravu styku nepotřebuje, je plnoletý, může se s otcem sám stýkat, kdy chce. respektive tedy kdy oba chtějí. úprava styku se dělá u nezletilých.
@Bora-Bora píše:
@pikola máš určitě pravdu, ale když je 18 letý puboš schopen najít emimini, určitě by našel i info o alíkých půjčkách atd.A ne, já tyhle informace vědět nepotřebovala, výživné jsem nikdy nepobírala a první půjčku jsem si brala ve 34 letech. Nicméně to neznamená, že bych nebyla schopná si to zjistita to na patříčnějších zdrojích než emimino
To samé ale můžeš napsat i o zdejších milionech témat, většina si to taky mohla vygooglit a není jim 18 a stejně se ptají i na sebemenší hovadinu ![]()
Nejbezpečnější cesta jak uvolnit takováhle pouta je zajistit si někde stipendium na zahraniční stáž a odjet alespoň na rok někam daleko.
S tou půjčkou je to téměř jistě lež a i kdyby to bylo přes nějakého lichváře, tak případný právník, co si ho vezmeš na pomoc to smete ze stolu. Bezlplatnou právní pomoc najdeš v nejbližší občanské poradně. Tam ti případně můžou pomoci také s možnostmi právního osamostatnění.
http://www.obcanskeporadny.cz/
Příspěvek upraven 18.07.16 v 09:56
Být tebou najdu si byt 1+kk a odstěhuji se, požádám o výživné od obou rodičů, možná budeš mít nárok i na příspěvek na bydlení a přídavky na dítě. A hledat brigádu.
@Bora-Bora píše:
No taky pravda, ale nehraje tam roli to, že ještě studuje?
nehraje, plnoletý je, ať studuje nebo nestuduje.
Není nic jednoduššího než si najít podnájem s nějakými dalšími studenty, najít si brigádu a odejít pro matku neznámo kam. Jediné co je potřeba vymyslet je, jak ji udržet v šachu, aby nedělala problémy a nechodila za tebou třeba do školy apod. Buď na ní něco máš nebo si budeš muset něco vymyslet. Měla by dostat strach… Třeba bych sepsala s právníkem lejstro o tvém psychickem týrání nejlepe se zpravou od psychologa. Předložila jí to s tím, že pokud ti nebude platit výživné, popřípadě pokud tě nenechá napokoji (záleží, co chceš), tak to právník podá (že mu stačí napsat sms). Jinak pokud máš tak dobré známky, určitě jdi na vysokou. Třeba na VŠE se lidi živí už v podstatě sami. Rozvrh si můžeš nastavit jak budeš potřebovat podle práce, třeba do večerních hodin. Preju ti hodně štěstí. Já bydlím sama od sedmnácti, i když s fin. podporou rodičů, ale mám kamarády, co to zvládli i bez
Anonym Marleen
@FilipNovák Hm, pokud je to pravda tak tvá matka a babička nejsou ani jedna normální, nikdo není ničí majetek a poslouchat jako pes fakt nemusíš. Nemohl bys bydlet u otce než se postavíš na vlastní nohy? Aha, už čtu že má problém uživit svojí rodinu, no ale ty tam patříš taky ne? ![]()