Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Anonymní
3.7.16 17:01

Jsem zdrcená...

Jsem zdrcená z toho, co se dnes stalo. Byly jsme dnes s mamkou a ségrou v lese na borůvkách a pohádaly jsme se. Mamka v afektu řekla, že nás nikdy neměla mít, měla by klid. Pak řekla, že jde domů, já se otočila a byly se sestrou pryč. Všude jsem jezdila autem sem a tam, ale nikde nebyly. Pak mi přišla smska, že mi pěkně děkuje, že šly 2 hodiny pěšky a potom vlakem a busem. A že jí nemám psát ani volat a „otravovat život“.

Sestru mám postiženou a mamka je z ní dost na nervy, ale nechce to nijak řešit ani to nechce vidět, že ségra by se měla někde léčit. Sestra každou návštěvu u ní brečí, má deprese. Mamce pomáhám s nákupy, občas napeču nebo navařím. Ale mamka to za nic nemá.

Jak se vyrovnat s touhle křivdou, co mi dnes napsala??
Na světě mám jenom jí, pak už nikoho :,( :,(
:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25121
3.7.16 17:10

Ach jo. Z te vety je mi vzdycky tak smutno. Tohle by rodice nemeli vypustit nikdy z ust. Jedine, co me k tomu aktualne napada, ze to zrejme rekla v afektu a asi to tak nemyslela.Ale zaboli to, chapu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.16 17:18

Jáj to je mi lito. Asi má mamka dost. Řekla bych ji, že ji mám moc ráda, že vidím, že je toho na ni moc, kvůli ségře, ale že se snažíš a hrozně tě mrzí, když je na tebe zlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 17:18

@Ellusa: Mně je 36, sestře 40, má manžela a syna, ale je to náročné. Já jsem ještě vlastní rodinu nezaložila a partnera nemám - asi mě to taky nějak poznamenalo. Mamka je od 40 let sama, partnera si pak už nenašla po rozvodu.

Pomáhám mammce, jak můžu, trávím s ní prakticky víkendy, pořád jí beru někam na výlety, i to platím, protože je už v důchodu, se ségrou jezdím na velké nákupy a odvážím jí ho, a právě proto jsem v šoku…

Beru to jako křivdu :( :( :(

Napsala mi, abych jí neotravovala život. Příští týden jedu na dovolenou, do té doby mě nechce vidět a pak ani celé prázdniny - to mi napsala.
Myslí si, že jsem je v tom lese nechala, ale já je všude sháněla, nikde po cestě nešly :( :( Jezdila jsem sem a tam jako blázen.

Někdy mám pocit, že vůbec neumí docenit, co pro ní dělám :(
Mám jenom jí. Otec žije v cizině a nemá o nás zájem :(
Na sestru se spoléhat nemůžu - ta je nemocná.
Proč si to mamka nechce přiznat, nevím :(
A už zas bulím :?

• Citovat
  • Upravit
59395
3.7.16 17:22
@Anonymní píše:
@Ellusa: Mně je 36, sestře 40, má manžela a syna, ale je to náročné. Já jsem ještě vlastní rodinu nezaložila a partnera nemám - asi mě to taky nějak poznamenalo. Mamka je od 40 let sama, partnera si pak už nenašla po rozvodu.

Pomáhám mammce, jak můžu, trávím s ní prakticky víkendy, pořád jí beru někam na výlety, i to platím, protože je už v důchodu, se ségrou jezdím na velké nákupy a odvážím jí ho, a právě proto jsem v šoku…

Napsala mi, abych jí neotravovala život. Příští týden jedu na dovolenou, do té doby mě nechce vidět a pak ani celé prázdniny - to mi napsala.
Myslí si, že jsem je v tom lese nechala, ale já je všude sháněla, nikde po cestě nešly :( :( Jezdila jsem sem a tam jako blázen.

A už zas bulím :?

8o 8o to je ale dost síla, tohle se přece neříká jen tak :jazyk: to máš právo ty být uražená ne ona ;) je blbý že sama nemáš partnera takže jsi na vše sama :? Mě doma taky nejednou řekli že mě nesnáší a doufají že brzo zmizim z jejich životů :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 17:23

Sestra má poloviční invalidní důchod, pracuje pouze od středy do pátku. V pondělí a úterý má volno - to sed u mamky doma a stěžuje si na svůj život. Pokaždé když přijde brečí, jak se má strašně…K mamce si chodí jak se jí zachce, snídá tam, obědvá a večeří. Mamka se tomu neumí bránit, i když jí říkám, že jí sestra využívá. Nechce to z nějakého důvodu vidět - asi je jí sestry líto, že je nemocná. Ale takhle to taky nejde…

Teď tady s ní bude sama a já odjíždím :( Mám psychicky náročnou práci taky a kolikrát přijdu domů naprosto vyšťavená a přiznávám - když na mě spustí ještě sestra s těma svýma depkama, tak pak jsem dost nervlá…

Říkají o nás, že jsme jako den a noc - já sluníčko a sestra černej mrak.
Já cítím, že u to nedávám, ale vůbec nevím, co s tím :(
A hlavně mám jenom mamku - teď už vlastně nemám ani jí :(

• Citovat
  • Upravit
4367
3.7.16 17:26

Podle mě první věta bylo takové to „běžné ulevení“, které máme na mysly každá alespoň jednou za život. To bych nebrala vážně.
To druhé, ta sms, to je podle mě také ulevení si. Na tvou hlavu, protože jsi „normální“ a maminka věří, že to zvládneš.
Pokud sestru opečovává takovou tou opičí láskou, kdy nevidí realitu je věc další. Tak si to musí vyřešit sama, je to její problém.
Na tvém místě bych se pokusila být co nejvíc nad věcí a nebrat si její výroky příliš osobně a k srdci. Možná je toho na ni víc, než si je sama ochotná nebo schopná přiznat a pokud by to udělala, mohlo by to pro ni znamenat, že zklamala jako matka. A i když to není pravda, pro starší generaci je lepší trpět než přiznat slabost nebo požádat o pomoc.
Napiš jí /asi jsi to i udělala/, že jsi je také hledala, že jsi čekala. A že tě to mrzí, ale byly jste na to tři.
Nechej jí čas, např jednou za dva, tři dny pošli sms nebo zavolej, jestli nechce něco koupit, že jedeš na nákup nebo že jsi napekla víc koláče, že bys jí ho ráda dovezla. Nenutit, jen nabízet. Ona se sama rozhodne. Buď trpělivá, chápavá a tolerantní. Vím, že to zní jakoby jsi měla být vše jen ty. Ale maminka potřebuje pomoc a pokud vydržíš stát chvilku opodál, uvidíš, že se vše urovná a možná to ještě víc posílí váš vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.7.16 17:26

Čiší mi z tvé mámy úplná beznaděj a vyhoření. Ne, že bych se jí chtěla zastávat, ale většinou takové věci lidé vyřknou ve chvíli, kdy na ně dlouhodobě padá bezvýchodnost a právě ta beznaděj. Potom svedou všechny své bolesti na něčí jinou hlavu.
Přemýšlela jsi někdy i takhle? ¨
Proč nemáš partnera a děti?
Sama se v tom očividně taky topíš-v té vaší bezvýchodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.16 17:27

Zaměř se na sebe a svoje osamostatnění. Svůj byt, kde budeš mít po práci klid, budete si s mamou vzácnější. Bude zas dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
3.7.16 17:30
@Anonymní píše:

A už zas bulím :?

A proc jsi ji proboha nezavolala na mobil? Uprimne, me by to taky vytocilo a pis si, ze bych te taky nechtela videt. Tam musi byt vztahy narusene, tohle nikdo nerekne jen rak u sbirani boruvek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
3.7.16 17:31

A dovolenou si užij. Žádné myšlenky na to, co se dnes stalo. Vypnout hlavu a odpočívat. Protože jsi důležitá a potřebuješ čas i sama pro sebe, ne se jen rozdávat.
Dovolenou si užij bez výčitek, bez splínu a bez stresování. A potom třeba objevíš novou cestu nebo možnost, jak dál.
Tak krásnou dovolenou přeji :hug: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 17:32

Mám svůj byt, ale taky náročnou práci. Už delší dobu přemýšlím, že z ní odejdu. Musím to udělat, jinak mě to úplně odrovná. Pracuji ve výchovném ústavu. Je to velice náročné, pobyt s dětmi, které mají poruchy chování. Cítím, že se to na mě podepisuje, dělám tam už 8 let.

Ne, mamka mi napsala, ať jí neotravuju život…
Přitom ona je ta, se kterou jsem měla úplně nejlepší vztah, a každý den jí říkám, jak jí mám ráda, a že je jediná, koho na světě mám.

Jsem naprosto v šoku.
Nevím - co se týká partnerství, nemám asi tu správnou volbu.
Taky na ní vidím, že už by ráda byla, kdybych měla partnera a miminko.
Já se snažím, ale nejde to prostě nějak :( :(
Dneska asi budu bulet až do rána :( strašně mě to zasáhlo :( zrovna od ní…

• Citovat
  • Upravit
1054
3.7.16 17:33

Netrap se a neplakej. :hug: Zcela určitě to nebylo nic osobního, jen asi vyhrocená situace, nervy, zoufalství a beznaděj. To vše občas dokáže velice ranit.Nech to být, zkus se věnovat více sobě, možná dáváš vše jim a čekáš vděk-samozřejmě. Zkus dát čas i svému životu, svému soukromí, neměj jako prioritu jen starostlivost o někoho. Nejsi povinna se jim věnovat 24 hodin denně. Myslím, že tím, že jsi sama, děláš vše jen pro ně a asi bude dobré zabrzdit, aby si uvědomily, že máš nejen svůj život, své soukromí a zájmy, ale i svou hrdost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 17:34

@araw: Volala jsem snad 100× na mobil, ale měla ho vypnutý a napsala, že ho nechala doma. To samé sestra. Byla jsem u mamky 2 i doma, ale nebyla tam. U sestry také.

Neplánovala jsem je tam nechat - to mi věř!! Tohle se nikdy předtím nestalo, že by odešla z lesa… :(

• Citovat
  • Upravit
1120
3.7.16 17:37
@Anonymní píše:
@araw: Volala jsem snad 100× na mobil, ale měla ho vypnutý a napsala, že ho nechala doma. To samé sestra. Byla jsem u mamky 2 i doma, ale nebyla tam. U sestry také.Neplánovala jsem je tam nechat - to mi věř!! Tohle se nikdy předtím nestalo, že by odešla z lesa… :(

Napsala bych mamce, že tě její slova ranila a více už je na ni. Nevnucovala bych se, naopak bych využila situace, že nějakou dobu budeš mít jen svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová