Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
3.7.16 17:42
@Anonymní píše:
Sestra má poloviční invalidní důchod, pracuje pouze od středy do pátku. V pondělí a úterý má volno - to sed u mamky doma a stěžuje si na svůj život. Pokaždé když přijde brečí, jak se má strašně…K mamce si chodí jak se jí zachce, snídá tam, obědvá a večeří. Mamka se tomu neumí bránit, i když jí říkám, že jí sestra využívá. Nechce to z nějakého důvodu vidět - asi je jí sestry líto, že je nemocná. Ale takhle to taky nejde…

Teď tady s ní bude sama a já odjíždím :( Mám psychicky náročnou práci taky a kolikrát přijdu domů naprosto vyšťavená a přiznávám - když na mě spustí ještě sestra s těma svýma depkama, tak pak jsem dost nervlá…

Říkají o nás, že jsme jako den a noc - já sluníčko a sestra černej mrak.
Já cítím, že u to nedávám, ale vůbec nevím, co s tím :(
A hlavně mám jenom mamku - teď už vlastně nemám ani jí :(

To je mi moc líto, že máš takové problémy. Rozumím ti velmi dobře. Myslím, že nejvíce potřebuješ vypnout ty, protože mamka se sestrou tě /nevědomky/
vysávají. K tomu náročné povolání…Na tvém místě bych to teď neřešila.
Nic se neděje jen tak pronic-zanic. Každá situace nás má něčemu naučit.
Využij ten čas, který teď nebudeš s nimi, na svůj odpočinek a regeneraci. Užij si dovolenou.Po dovolené bych vyhledala odbornou pomoc pro sebe. Najdi si solidního psychologa/psychoterapeuta. Ty žiješ jenom pro matku, sestru a práci. Zřejmě ti už na tvůj život a soukromí moc času nezbyde. Měla by jsi to změnit.
Mamince a sestře bych taky nabídla odbornou pomoc. Pokud odmítnou, je to jejich věc, jejich život. Čas letí, tobě bude za pár let čtyřicet, nemáš partnera, vlastní děti, rodinu…maminka tady na věky nebude. Na tvém místě bych se
poohlídla po nějakém solidním muži. Třeba by ještě i na nějaké to dítko nebylo pozdě…Možná někoho potkáš na dovolené, kdoví…Držím ti moc palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715

Svoji matku jsem 8m nevidela, nevidi jak deti rostou, jak hospodarime nic…mrzi me to hodne, pak jsou dny kdy mene. Taky za nic, chtela jsem ji jen pomoct od meho bratra fetaka, aby ji dal netyranizoval. Nazvala me dementem a mam se jit pry lecit na psychiatrii :nevim: neporadim, ale chapu jak ti je. Ja byla vzdycky ta, co s ni jednala slusne, porad je to moje matka. Tobe drzim pesti at se to u vas urovna. Ja se s tim ucim zit. Rodice si nevybereme bohuzel. Ale ja jsem za tu lekci rada, apon vim, jak nikdy ke svym detem nechci byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007

Ja bych to zas tak nehrotila. Kazdymu muzou ujet nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 17:49

@nostress: Já si vlastně tak nějak při tomto psaní uvědomuju, že jsem se pro ně rozdala, pro všechny a teď už nemám z čeho brát pro sebe :( :(

Pro mamku bych udělala všechno na světě… a kam to vede… Mám na světě jenom ji a v podstatě s ní trávím veškerý volný čas. Když partner nebyl.

Na terapii docházím, ale chodím tam kvůli otci, který se o nás nezajímal a nestaral. Mamka byla právě ta, která nám dala od dětství plnými hrstmi… Jedno sezení stojí 800,– Kč, a tak je to finančně náročné, chodím tak jednou za 2 měsíce.

Mám mamku moc ráda, udělala bych pro ní věšechno a tohle, co mi dnes napsala, mě šíleně zdrtilo :( Kontaktovat jí nemám - to si výslovně nepřeje.

Někdo tady napsal, že ty vztahy musí být narušené. Právě že to bylo doposud opačně - vždycky jsem se jí mohla se vším svěřit, vše jí říct, a pomohly jsme si navzájem.

Jen nechce vidět nemoc sestry a zametá to pod koberec a když jí na to upozorním, že takhle to nepůjde dál, tak jí brání. Ale já chci sestře pomoct nějak efektivně!

V září se do práce zpět nebudu moct vrátit, vidím, jak mě to poznamenává psychiku, budu si muset začít shánět jinou práci…

Prostě se mi to tak nějak všechno zbortilo naráz… :( :(
Pro mě rodina vždy znamenala vše a proto mě to tak bolí :(

• Citovat
  • Upravit
31672
3.7.16 17:59

Je mi to líto, drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

Inko, ale u vas je ten problem dlouhodoby, vid? kdyz tak koukam na tvou diskuzi z dubna, ze se te segra po nejake hadce boji, tak scena v lese nebude uplne jednorazova akce :think: :think: nemyslis, ze by treba i tobe pomohlo probrat s odbornikem rodinne vztahy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone

Ty bys mela byt nastvana a ne mamka!
Ty jsi Tam nikoho nenechala, to ony odesly.

Je ti dost na to, aby sis zaridila zivot nezavisle na jinych..zkus se od toho oprostit..rozhodne bych se stokrat neomlouvala, za co taky?

Mas nejakou hrdost..mamka je zoufala a ty ocividne taky..ale to ji nedaca praci takhle so tebe „kopat“

• Citovat
  • Upravit
9918

Myslim si, ze by ses mela zamerit hlavne sama na sebe a ne byt tak moc zavisla na sve mame. Mozna zacit zit i sama pro sebe. Zrovna jsem dokoukala film Domaci pece. Doporucuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.7.16 18:00
@Zuziky píše:
Inko, ale u vas je ten problem dlouhodoby, vid? kdyz tak koukam na tvou diskuzi z dubna, ze se te segra po nejake hadce boji, tak scena v lese nebude uplne jednorazova akce :think: :think: nemyslis, ze by treba i tobe pomohlo probrat s odbornikem rodinne vztahy? :think:

Ja jsem si rikala, ze uz jsem zakladatelka 100% neco psala a ze mi to neco pripomina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.7.16 18:05

@Jana525 jj, mne to taky neco pripominalo, pak mi to doslo…ona ta zavislost na rodine neni uplne ok…aby skoro 40leta zenska vykladala mame, jak ji miluje a ma na svete jen ji, to uz je spis patologicke nez laskyplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:08

@Jana525: Ano, protože když řeknu sestře na její stavy, ať toho nechá, tak to vše navalí na mamku a mě.

Ano, byla jsem asi moc závislá na své mamce - mám jí prostě moc ráda a doposud jsme trávily veškerý volný čas spolu. Všechny víkendy. Pomáhám jí, a snažila jsem se jí uchránit před ségrou, která využívá jejího servisu každý den. Mamka je důchodkyně a nemá na to, aby svojí dceru živila z důchodu. Ale sestra jak je nemocná, tak to vůbec nechápe. A mě to pak štve a jsem nevrlá. I v důsledku své práce…

Je to spojené vše dohromady..

• Citovat
  • Upravit
1120
3.7.16 18:12
@Anonymní píše:
@Jana525: Ano, protože když řeknu sestře na její stavy, ať toho nechá, tak to vše navalí na mamku a mě.

Ano, byla jsem asi moc závislá na své mamce - mám jí prostě moc ráda a doposud jsme trávily veškerý volný čas spolu. Všechny víkendy. Pomáhám jí, a snažila jsem se jí uchránit před ségrou, která využívá jejího servisu každý den. Mamka je důchodkyně a nemá na to, aby svojí dceru živila z důchodu. Ale sestra jak je nemocná, tak to vůbec nechápe. A mě to pak štve a jsem nevrlá. I v důsledku své práce…

možná je toto příležitost trochu si od toho všeho odpočinout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.7.16 18:12
@Anonymní píše:

Nezlob se na me, ale opravdu neni normalni v tvem veku venovat vsechen cas sve mame. Ty nemas zajmy, pratele, nerelaxujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:15

@Zuziky: Bohužel mám opravdu jenom jí. Otec se o nás nikdy nezajímal. A sestra je nemocná a nemá úsudek. Té pomáhám já. Jediný, koho jsem měla na světě, je ona. Prostě jí mám moc ráda, vychovala mě a vždy mi pomohla - co je na tom tak divného, že jsem jí vděčná za všechno?

Kamarádek mám hodně, ale nebudu jim otravovat život svými problémy…
Chlapa nemám 2 roky. Poslední přítel mě podvedl před svatbou. Rozdejchávala jsem to dlouho a když jsem z toho konečně venku, tak se stane tohle :(

• Citovat
  • Upravit
14642
3.7.16 18:15
@Anonymní píše:
@nostress: Já si vlastně tak nějak při tomto psaní uvědomuju, že jsem se pro ně rozdala, pro všechny a teď už nemám z čeho brát pro sebe :( :(

Pro mamku bych udělala všechno na světě… a kam to vede… Mám na světě jenom ji a v podstatě s ní trávím veškerý volný čas. Když partner nebyl.

Na terapii docházím, ale chodím tam kvůli otci, který se o nás nezajímal a nestaral. Mamka byla právě ta, která nám dala od dětství plnými hrstmi… Jedno sezení stojí 800,– Kč, a tak je to finančně náročné, chodím tak jednou za 2 měsíce.

Mám mamku moc ráda, udělala bych pro ní věšechno a tohle, co mi dnes napsala, mě šíleně zdrtilo :( Kontaktovat jí nemám - to si výslovně nepřeje.

Někdo tady napsal, že ty vztahy musí být narušené. Právě že to bylo doposud opačně - vždycky jsem se jí mohla se vším svěřit, vše jí říct, a pomohly jsme si navzájem.

Jen nechce vidět nemoc sestry a zametá to pod koberec a když jí na to upozorním, že takhle to nepůjde dál, tak jí brání. Ale já chci sestře pomoct nějak efektivně!

V září se do práce zpět nebudu moct vrátit, vidím, jak mě to poznamenává psychiku, budu si muset začít shánět jinou práci…

Prostě se mi to tak nějak všechno zbortilo naráz… :( :(
Pro mě rodina vždy znamenala vše a proto mě to tak bolí :(

Jsou i psychologové, kteří ti poradí zdarma. Osobně si myslím, že v tvém životě
nastal ten zlom pro tvoje dobro.Ty jsi svým způsobem závislá na matce.Ona sestru
zřejmě nekritiky podporuje. Je otázka, do jaké míry je tvoje sestra nemocná, anebo jestli jenom maminku využívá. Ať je to jakkoliv, máma tady na věky nebude, a co bude sestra dělat pak? Pověsí se na tebe? Pokud jí chce máma pomoci, bude muset sama dojít do stadia, kdy jí dojde, že sestra potřebuje odbornou pomoc.
Psala jsi myslím, že sestra má manžela a děti. Jak se na to dívá její muž a děti?
Myslím, že oni by se měli více angažovat, aby jí pomohli. Máma je taky už zřejmě z toho všeho velmi unavená, proto ti řekla ty nehezké věci. Je to asi z její strany takové „volání o pomoc“.Celkově si myslím, že je čas na změnu ve vašich vztazích. Na tvém místě bych začala u sebe. Měj se ráda, najdi si lepší práci.
Mamince bych po dovolené napsala, že se na ni nezlobím, že ji mám ráda, ale že takto to dále už nepůjde. Že by jsi jí chtěla pomoci, ale jenom když bude sama chtít. Jsou i rodinné terapie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová