Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Russet: Na miminko čekám už nejméně 10 let. Už bych moc ráda, ale bez partnera je to o ničem. Sama jsem vyrůstala bez otce a nechci to samý připravit svému dítěti…Potřebuju jen trochu toho pokakanýho štěstíčka
Nedávno se mi líbil jeden muž, chodím kolem něj už dlouho ve firmě kam chodím učit, ale já jemu asi neee, protože se k ničemu neodhodlal, i když mu kolega řekl, že se mi líbí. Tak jsem to nechala být.
Asi se lekl. Já bych to zkusila. Aspoň úsměv, až se potkáte. Kolega ať zjistí (nenápadně), co dělá ve volném čase a pak bych ho podle toho někam pozvala. No, doufala bych, že nezbožňuje box. Kino by mohlo být fajn, ne? Případně káva před.
Já jsem taky vysílala signály a pak ve vhodný okamžik byla na stejné místě. Jestli je to ten pravý, to bych neřešila. Budeš zbytečně ve stresu.
@Russet: A to já jsem vysmátá večně, když tam chodím učit. A navíc o hádce jsem neměla ani ponětí, jsem celkem veselý člověk, jen to prostě po té hádce na mě padlo.
Zájem nemá - minule se tvářil jako kakabus. Teď tam nepůjdu, jsou prázdniny a do té doby na něj zapomenu. Není jedinej chlap na světě
![]()
Do toho se mi motá bývalý přítel - první láska, se kterým jsem byla v 17 letech. Rozvádí se. Ale to by taky nešlo.
Prostě přijde ještě někdo jiný, nový ![]()
@Anonymní píše:
@Russet: Netuším, asi i syndrom vyhoření z práce + sestra = nemám do ničeho chuťChci odjet a na nic nemyslet…
A možná pojedu ještě podruhé…
To je správný přístup. Sluníčko, volno a pohoda. Vyhoření je prevít. Pokud nepomůže rada psychologa, jak z toho, šla bych jinam.
Mně taky občas pomůže vypnout a jít někam bez syna. To sice není stejné jako vyhoření, ale věřím, že se k tomu může člověk dopracovat v jakémkoliv zaměstnání. I v domácnosti. Na „dovolené“ ![]()
@Russet: Jsem tam 8 let a teď jsem si musela ještě dodělávat 3 semestry, takže studium VŠ při práci a asi mě to zmohlo.. Nechci jít pryč, když mám teď doplněné studium, ale vidím, že budu muset…
Na sluníčko a moře se těším moc
![]()
Stres mám v práci pořád, a asi už prd vydržím…
@Anonymní píše:
@Russet: A to já jsem vysmátá večně, když tam chodím učit. A navíc o hádce jsem neměla ani ponětí, jsem celkem veselý člověk, jen to prostě po té hádce na mě padlo.Zájem nemá - minule se tvářil jako kakabus. Teď tam nepůjdu, jsou prázdniny a do té doby na něj zapomenu. Není jedinej chlap na světě
![]()
Do toho se mi motá bývalý přítel - první láska, se kterým jsem byla v 17 letech. Rozvádí se. Ale to by taky nešlo.
Prostě přijde ještě někdo jiný, nový
Toho nebrat, leda až se rozvede a bude mít vše vyřešené. Ten by ti beztak chodil brečet na rameno, jak je manželka hnusná. Nebo by se chtěl hned nastěhovat. ![]()
Tak hezkou dovolenou!
@Russet: Tak přesně to dělá, a proto jsem to utnula. Mám svých starostí dost..
Děkuji moc a za podporu
![]()
Jestli ona to tvoje máma neudělala záměrně, aby si se konečně od ní odprostila a začala žít svůj vlastní život a moc dobře věděla, že když by ti to řekla normálně, ať začneš žít i bez ní, tak by si to prostě neudělala…ví, že už si ve věku, kdy by si měla mít stálý vztah a děti a určitě je jí to líto…příliš se staráš o ni a o sestru a svůj život prostě nežiješ
@Anonymní píše:
@Russet: Tak přesně to dělá, a proto jsem to utnula. Mám svých starostí dost..Děkuji moc a za podporu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Dr.Renča píše:
Jestli ona to tvoje máma neudělala záměrně, aby si se konečně od ní odprostila a začala žít svůj vlastní život a moc dobře věděla, že když by ti to řekla normálně, ať začneš žít i bez ní, tak by si to prostě neudělala…ví, že už si ve věku, kdy by si měla mít stálý vztah a děti a určitě je jí to líto…příliš se staráš o ni a o sestru a svůj život prostě nežiješ
To mě taky napadlo. Taky možná sama máma nemá vyřešeno, že z nikým nežije a nechce, aby tak dopadla dcera. Všechno zlý je pro něco dobrý.
@Anonymní píše:
Jsem zdrcená z toho, co se dnes stalo. Byly jsme dnes s mamkou a ségrou v lese na borůvkách a pohádaly jsme se. Mamka v afektu řekla, že nás nikdy neměla mít, měla by klid. Pak řekla, že jde domů, já se otočila a byly se sestrou pryč. Všude jsem jezdila autem sem a tam, ale nikde nebyly. Pak mi přišla smska, že mi pěkně děkuje, že šly 2 hodiny pěšky a potom vlakem a busem. A že jí nemám psát ani volat a „otravovat život“.Sestru mám postiženou a mamka je z ní dost na nervy, ale nechce to nijak řešit ani to nechce vidět, že ségra by se měla někde léčit. Sestra každou návštěvu u ní brečí, má deprese. Mamce pomáhám s nákupy, občas napeču nebo navařím. Ale mamka to za nic nemá.
Jak se vyrovnat s touhle křivdou, co mi dnes napsala??
Na světě mám jenom jí, pak už nikoho![]()
![]()
Mozna to vyzni hloupe, ale lepsi, kdyz ti to rekla v afektu a pravdepodne to vubec nemyslela vazne, nez kdyby ti to rekla s naprosto ledovym klidem a pak ti to jeste nekolikrat pripomnela. Muj pripad.
Je pravda, že na poslední terapii jsme řešili VŠECHNY PŘEKÁŽKY, KTERÉ MI BRÁNÍ POTKAT ŽIVOTNÍHO PARTNERA, no a objevil se ten bývalý přítel - 1. láska (já si dlouho myslela, že nikoho lepšího už mít nebudu) a teď ta mamka.
Jak mi to píšete, tak teď si uvědomuju, že to spolu asi souvisí…?
@Russet píše:
To mě taky napadlo. Taky možná sama máma nemá vyřešeno, že z nikým nežije a nechce, aby tak dopadla dcera. Všechno zlý je pro něco dobrý.
on prostě tu pupeční šňůru musel někdo přestřihnout a když to nedokáže dcera, tak to musela udělat matka…třeba jí chce jenom pomoci…a nevěřím tomu, že takto svázaný vztah s matkou nemá vliv na hledání partnera nebo udržení vztahu
ty maminky to mají těžké. Ikdyž mají dvě naprosto rozdílné děti, tak často je „horší“ to lepší. Až na detajly je dost takových, které jsou tak podobné, né-li stejné. Moje bývalka měla sestru. Taky byly také jako + a - (plus a mínus). Moje tam chodila/chodí, vše s mámou zařizovala, nákupy, dům, úřady (ovdovělá důchodkyně). Její sestra totální opak. Kontakt jednou s mámou za půl roku, se sestrou absolutně ne. Vdaná k sociopatovi, řízeného jeho mámou, která vychovává jejich dítě ve společné domácnosti, prostě katastrofa, sebevědomí -10, schizofrenie a silné prášky, cronova choroba atp. Prostě taky to nemá lehký, rozhodně ale ze začátku každá rada drahá, ze začátku děsně zamilovaná, po zaúřadování „skvělého“ manžela je z ní životní troska, které v nově postaveném domě (na pozemku jeho rodičů) nepatří ani cihla a její 8-letá dcera ji má za něco mezi služkou a psíkem, „máma“ je pro ní babička z tátovy strany. Tak i takováhle nesvéprávná dcera i když nebyla v kontaktu ani s mámou (a to bydlí asi 5km) dokázala řádně míchat vztahem matky se sestrou. Maminka o ničem jiném nemluvila, dělala si starosti o ní o jejího úžasného manžela atp a když se k nim dostane na vánoce tak tam jede sama na kole, protože oni si ji ani sami nepřivezou. Náhodou jsem taky odhalil, že jim tam vozí absurdně drahé dárky, i hotovost, aby se zavděčila a přitom druhé - vzorné dceři dala ze svého maličkého důchodu jen tři čokolády pro její tři děti - štědrý večer strávila taktéž u ní(nás). A nám je nad slunce jasné, že si tu její sestru chlap drží jen proto, že až máma umře tak budou dcery dědit. Donutí to panenku prodat (jako předtím i její byt) a vykopne jí. A to už nebude mít ani kam jít, leda k sestře
A to si maminka naivně myslí, že ten dům tam jednou bude pro její dcerku chudinku… ![]()
@Martina D. píše:
Dočetla jsem diskuzi a zdá se mi, že si někdy protiřečíš. Píšeš, že máš jen matku, ale pak píšeš, že máš spoustu kamarádek. A není pravda, že kamarádky jsou něco méně důležitého než rodina, někdy to totiž může být naopak. Líčíš, co vše pro matku děláš, chceš být ta lepší dcera, ale na druhou stranu se mámě a ségře hrozně moc montuješ do života. Chceš kontaktovat ségřinu psycholožku, mámě mluvíš do vztahu se sestrou, žárlíš na sestru.
Píšeš, že jsi na dovolenou vždy jezdila s mámou, to platilo i v době, kdy jsi měla partnera?
Souhlas. Montuje se do věcí, do kterých jí nic není. Na matce je závislá, na sestru žárlí
navíc je tam fakt hodně nesrovnalostí, něco napíše, pak to v podstatě popře ![]()
@Russet: Netuším, asi i syndrom vyhoření z práce + sestra = nemám do ničeho chuť
Chci odjet a na nic nemyslet…
A možná pojedu ještě podruhé…