Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
4.7.16 09:06

Také jsem přečetla celou diskuzi a je mi za tebe smutno… Nikdo tady z nás ti nemůže pomoci, souhlasím s tím, co tady zaznívá pořád dokola ze všech stran - jsi přesvědčená o „své pravdě“ a je ti jedno, že ti to ničí život, omíláš dokola nesmyslný příběh se ztracením v lese, jak se tím všechno pokazilo… :zed:

Uvědomuješ si, že kdybys žila normálním partnerským životem, měla už třeba děti, že bys NEMOHLA mamince věnovat ten čas, co jí věnuješ teď? Co bys tedy dělala?? Když se údajně bez tvé podpory a společnosti neobejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
4.7.16 09:07

Ahoj zakladatelko, ja ti tak moc rozumim, mam neco podobneho…tedy vim jak se citis, ja ziji ve spolecne domacnosti s otcem, ktery na me uz dva roky neztratil ani slovo, ani na vanoce ani k narozeninam proste nic…, predtim jsem ho milovala udelala bych pro nej vsechno, ale jak tady pisi holky, on se nemusi chovat jako rodic? ze zacatku jsem z toho byla na psychologa, je to hodne narocne v tak malem byte, ale je pravda, ze jsem se naucila, ze ja jsem ja a nemusim poslouchat, ze jsem nemela mit deti, ze mam drzet hubu a ze nemuzu zit pro nekoho, ale jen sama pro sebe, ty to mas jednodussi o to, ze bydlis zvlast takze si muzes zachovat odstup… nezabirej se uz tim, proste se stalo, jed si na dovcu a uzij si ji

Příspěvek upraven 04.07.16 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
4.7.16 09:08

Precetla jsem celou diskuzi a sorry psychicky narusena mi tu prijdes hlavne ty :nevim: tvoje prispevky jsou opravdu zrale na psychiatra, takze tam naklusej, protoze takhle s tebou zadnej ani trochu normalni chlap nebude :nevim:
Nechapu proc se furt michas do zivota segry a mamy, ty reci o tom jak ji milujes nejsou normalni, vetsina z nas miluje svoje rodice, ale vracime to na svych detech, kterym davame lasku :nevim: a o rodice so postarame v nemohoucnosti a stari, ale nechame je svobodne zit…
Takze se soustred na sebe, porid si treba rybicky, zajdi za doktorem a zij normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.7.16 09:09
@Anonymní píše:
@Malaga: Tak to je přesně to, co nechci, někoho otravovat.Melodramatická nevím, ale když vyrůstáš od 6 let jen s jedním rodičem, tak máš za sebou 30 let společných dní a zážitků, pro toho člověka bys dejchala a teď se to najednou vše pokazí… Nezlob se, ale z toho by byl hotový každý! :(

Doporučuju si přečíst diskuzi Šokující informace. To je teprve mazec. Manželka po několika letech a s tříletým dítětem zjistí, že je její manžel na mladé muže.
To, že nejsi středobod matčina života ve 36 letech snad přežiješ. Já bez otce žila od tří let, nevymlouvám se na to doteď. Máma plácala jednu chybu za druhou, střídala chlapi a žádný jí je štěstí nepřivedl. To má každý sám v sobě.
Není nejhorší, co se na nás dopustili ti druzí, horší je, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
Přestaň se litovat a jeď za sluníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.16 09:14

@catherine100: Chlapa bohužel nemám.

Kdybych měla, tak bych s ním samozřejmě trávila volný čas a víkendy.
Co je na tom, chtít rodiči oplatit v dobrém to, co pro tebe v dětství udělal??

• Citovat
  • Upravit
9006
4.7.16 09:16

Jooo to jsem si rikala taky porad, dyt me vychoval, staral se o me, nechal me vystudovat… a proto me muze rikat a psat co chce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.16 09:17

Jinak ještě zakladatelko, mě taky můj táta řekl, že kdyby se před třiadvaceti rokama mohl znovu rozhodnout, děti by nikdy neměl, že mu to akorát posralo život. Musel se starat, musel se vykašlat na své sny a ve výsledku ze života nic nemá, jen starosti a nervy.

Jenomže to řekl, když měl slabou chvilku. Kdyby to tak cítil ve skutečnosti, starat by se nemusel - soudně by na své děti poslal vyměřenou částku a nidky by je nemusel řešit. On nic z toho neudělal, má nás rád, udělal by pro nás všechno.

jen v té chvilce, kdy měl zrovna starosti, na něj padl splín a litoval se. to je normální.

jasně, že mě to v tu chvilku mrzelo, ale i rodiče jsou jen lidi a mají právo si občas zalitovat nebo říct něco, co je potom mrzí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.16 09:17

@Russet: A taky že jedu :) A opravdu doteď jsem přežila, že nejsem v 36 středobod světa pro svojí mamku. Ale na druhou stranu jsem se mohla vždy spolehnout, že ten nás vztah je pevnější než lano, no asi nebyl…

• Citovat
  • Upravit
24857
4.7.16 09:18
@Anonymní píše:
@evick2: Ano, jezdily jsme na výlety vždy po předchozí domluvě a hodně mi volala i mamka sama, že někam pojedeme. Mamka žije sama, a tak jsme víkendy hodně trávily spolu. Divný mi to nepřišlo, protože když máš někoho ráda, tak pro něj uděláš první poslední.Byla vlastně skoro jako můj partner, když si to tak vezmu…

Myslim, že právě s tímhle pocitem/názorem, by jsi si mela nechat pomoct. Opravdu se chvílemi vyjadřujes jako zhrzena manželka a ne jako velice dospělá dcera. A pokud to Vaše soužití bylo tak, jak říkáš, Dobrý 30 let, je nesmysl, aby ho nějaký borůvky nakoply. Mamka zkrátka dospěla, možná si našla kamaráda/ku, a to bez Tvého dovolení. A Zkrátka ji to Tvoje okřikování vylezlo krkem. Tak to vyresila po svým. Ale neboj, vztah se uklidní a bude dal pokračovat ve zdravější formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.7.16 09:18
@Anonymní píše:
@catherine100: Chlapa bohužel nemám.Kdybych měla, tak bych s ním samozřejmě trávila volný čas a víkendy.
Co je na tom, chtít rodiči oplatit v dobrém to, co pro tebe v dětství udělal??

Není na tom nic špatného, ale ty to přeháníš a svou přehnanou péčí matku dusíš. Mám děti a nedovedu si představit, že by mi prováděly to co ty. Soustřeď se na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.7.16 09:21

Chudak mama bez chlapa, ty bez chlapa a sestra sice s chlapem, ale ocividne nestastna. Nezlob se na me, ale ve vasem vztahu je neco hodne spatne.
Ten tvuj pocit, jak se o vas mama starala, obetovala se a ty ji to ted musis vracet, to v tobe vyvolala ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.16 09:25

Vyznívá mi to tak, že jsem na nervy a mám se jít léčit.
Nebylo by se co divit, mám za sebou dost zážitků, který se na mě podepsaly, a možná máte pravdu.

Jedno je jisté - mám se teď zaměřit sama na sebe a na svůj život.

Ale co jim tam mám jako říct? Čím začít…

Půjdu tam až po dovolené, teď už na to nemám chuť ani energii…

• Citovat
  • Upravit
9006
4.7.16 09:26

@Jana525 tak presne tohle jsem mela, tata se o me prece staral, obetoval se mi tak ja musim snaset uplne vsechno, ze mi ani nepopreje ke kulatym narozenim, ze ani kdyz vidi, ze je mi hodne spatne je mu to jedno, ze kdyz me potka v krame dela ze me nevidi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.7.16 09:27
@Anonymní píše:
Nebylo by se co divit, mám za sebou dost zážitků, který se na mě podepsaly, a možná máte pravdu.

Konečně rozumné slovo a na terapii začni od začátku, od dětství. Držím ti palce, pořád máš šanci na partnerský vztah a děti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
4.7.16 09:28
@Anonymní píše:

A co bys jim měla prosímtě říkat? Když se sestra sama neozve, tak ty se jí neozývej skrz ten nákup. K mámě zajdi jednou týdně na kafe a hotovo. nemusíš se nikomu zpovídat a zdůvodňovat proč děláš to, co děláš. hergot jsi dospělá ženská.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová