Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, precetla jsem celou diskuzi. Obdivuju te ze se stakhle staras a mamce pomahas…je smutne co ti rekla a i to co ti dnes napsala, ale radim ti, odstrihni se ted od nich a nekontaktuj mamku ani sestru. At se pak ozvou sami, uzij si dovolenou a pak si uzivej leta a uvidis co bude.
Hlavne jak se rika jim nelez do zadku, at se ozvou prvni oni…a jestli sestra prijde, tak hold nejsi doma..musis se dat do pohody ted ty
@Anonymní píše:
@Ellusa: Ne- příspěvek o nesvéprávnosti jsem sem nedávala já. Ségra je schopná uvažovat, tak šíleně na tom zas není…Napsala jsem ráno mamce smsku. Že jsem jí chtěla říct, že jsem je tam nenechala, že jsem je všude hledala, jezdila kolem, ale nikde nešli (a to je taky pravda, prostě jsem je nepotkala). Že vím, že jí nemám kontaktovat, ale ráda jí pomůžu, kdyby cokoliv potřebovala.
No a teď mi přišla odpověď: Děkuji za tvůj zájem a přeji krásnou dovolenou. Už NÁS (jako jí a sestru) nekontaktuj a nepiš. Měj krásné prázdniny.
Tak to jdu rozdejchat…
Tak si to vezmi k srdci včetně těch krásných prázdnin
… všem vám to prospěje
@stock: Já vůbec nechápu, co se to stalo??? Včera jsem je opravdu nenašla na té cestě, ale očividně mi to neodpustí nikdy. Telefon doma nechávat nebudu. Ale nemám je už kontaktovat, tak to budu respektovat. A přesně ví, že si po tom, co mi tohle napsala, asi těžko užiju dovolenou na 100%.
Na dovolenou jedu! Mám to zaplacené a nenechám v tom kamarádku
, která se těší.
@ilonka12: Jako křivdu to cítím, protože si nemyslím, že bych jí něco zlýho udělala…
@Anonymní píše:
@stock: Já vůbec nechápu, co se to stalo??? Včera jsem je opravdu nenašla na té cestě, ale očividně mi to neodpustí nikdy. Telefon doma nechávat nebudu. Ale nemám je už kontaktovat, tak to budu respektovat. A přesně ví, že si po tom, co mi tohle napsala, asi těžko užiju dovolenou na 100%.Na dovolenou jedu! Mám to zaplacené a nenechám v tom kamarádku
@ilonka12: Jako křivdu to cítím, protože si nemyslím, že bych jí něco zlýho udělala…, která se těší.
Zakladatelko, ty budeš taková melodramatická viď?…Když čtu tvé příspěvky, tak mi přijdou tvé slovní obraty takové vyhrocené…
Hlavně si dávej pozor, abys (pokud se v tom budeš rýpat) tu svoji kámošku na dovolené neotrávila…
@Anonymní píše:
@stock: Já vůbec nechápu, co se to stalo??? Včera jsem je opravdu nenašla na té cestě, ale očividně mi to neodpustí nikdy. Telefon doma nechávat nebudu. Ale nemám je už kontaktovat, tak to budu respektovat. A přesně ví, že si po tom, co mi tohle napsala, asi těžko užiju dovolenou na 100%.Na dovolenou jedu! Mám to zaplacené a nenechám v tom kamarádku
@ilonka12: Jako křivdu to cítím, protože si nemyslím, že bych jí něco zlýho udělala…, která se těší.
Vždyť právě proto Ti to napsala. Stalo se normální nedorozumění, ze kterého si na Tebe upletly bič, a s uspechem Te s nim „mydli“ a Ty jim, v te nesmyslné sebelítosti, ještě ukazujes, kam mají praštit, aby to hodně bolelo.
Příspěvek upraven 04.07.16 v 08:38
@Malaga: Tak to je přesně to, co nechci, někoho otravovat.
Melodramatická nevím, ale když vyrůstáš od 6 let jen s jedním rodičem, tak máš za sebou 30 let společných dní a zážitků, pro toho člověka bys dejchala a teď se to najednou vše pokazí… Nezlob se, ale z toho by byl hotový každý! ![]()
@Anonymní píše:
@Malaga: Tak to je přesně to, co nechci, někoho otravovat.Melodramatická nevím, ale když vyrůstáš od 6 let jen s jedním rodičem, tak máš za sebou 30 let společných dní a zážitků, pro toho člověka bys dejchala a teď se to najednou vše pokazí… Nezlob se, ale z toho by byl hotový každý!
Věř mi, že nebyl, alespoň v takové míře jako to máš ty…
Uvidíš, že za měsíc na to budeš koukat jinak…a jak už tu zaznělo - začni se starat hlavně sama o sebe a uvidíš, že to bude mít pozitivní vliv na tvoje vztahy s rodinou…bude líp, ale musíš na tom prostě máknout ![]()
@Anonymní píše:
@Malaga: Tak to je přesně to, co nechci, někoho otravovat.Melodramatická nevím, ale když vyrůstáš od 6 let jen s jedním rodičem, tak máš za sebou 30 let společných dní a zážitků, pro toho člověka bys dejchala a teď se to najednou vše pokazí… Nezlob se, ale z toho by byl hotový každý!
Ale o to jde, ty si pro ně dýchala až příliš, možná je to i dusilo, to tu neposoudíme, máš šanci se osvobodit, žít víc pro sebe. Ostatní nech na mámě, jestli tě v budoucnu kontaktuje či nikoli, ale i kdyby jste se usmířili, zkus už nebýt na nich tak moc psychicky závislá.
No tak to je tvrdé.
Nicméně ne aby ses začala utápět v sebelítosti. Místo toho aby sis začala říkat jaká jsi opuštěná chudinka- popřemýšlej nad tou tunou možností co můžeš ve volnu dělat? Koníčky, návštěvy míst, kam ses zatím nedostala, místo telefonu ségře si zaplať wellness..
Máš tu nádhernou výhodu, že nemáš žádné závazky a můžeš dělat cokoli tě napadne!
Máš teď dvě možnosti buď se budeš litovat a zkazíš dovolenou sobě i kamarádce, nebo to alespoň částečně hodíš za hlavu. Tak nebo tak, situaci doma to nezmění, takže se snaž netrápit. Hledej to dobré, nekoukej na negativní stránku. Přeji krásnou dovolenou a netrap se zbytečně.
![]()
@Anonymní píše:
Hele zlato, ty jsi fakt zralá na psychinu. Tvoje mamka ti to napsala jasně a asi ví, co dělá. Nech ji dýchat!! Jsi dospělá ženská, tak se tak chovej. A nevěřila bys, jsou na světě i sirotci, kteří rodiče nemají nebo jen jednoho odmala a nevyšilujou jako ty! Sestru bych poslala do zádele a peníze jí dala až k narozeninám. Užij si tu dovolenou a telefon bych se pro jistotu pokusila ztratit. Hodně štěstí. ![]()
@evick2: Ne, kamarádka něco málo ví, ale řekla jsem jí, že uvaluju embargo a že jí nechci zatěžovat. Ona má taky problémy s mamkou, takže mě chápe a ví, o čem je řeč.
Dostanu se i normálně tam, co popisuješ, byly jsme s mamkou minulý týden na festivalu, jezdíme na výlety, užíváme si společně, a právě proto nechápu ten obrat o 360 stupňů. Ségra je na mamce ještě víc závislejší než já, já jsem v rodině spíš za tu samostatnou, co vše vyřídí a zařídí. Mamce teď nastane peklo, protože na ségru bude sama a nezvládne to. Vím to, protože to už několikrát říkala. Taky ví, že je jediná příbuzná, kterou na světě ještě mám a mám jí nejraději ze všech. Beru to jako zradu od ní, jako kudlu do zad.
Nikdy tohle neudělala…
A já jsem hodně citová a všechno prožívám
![]()
Rozdíl teď nastane v tom, že kámošce to neřeknu a budu se užírat zevnitř, jak se znám…
@Anonymní píše:
@evick2: Ne, kamarádka něco málo ví, ale řekla jsem jí, že uvaluju embargo a že jí nechci zatěžovat. Ona má taky problémy s mamkou, takže mě chápe a ví, o čem je řeč.Dostanu se i normálně tam, co popisuješ, byly jsme s mamkou minulý týden na festivalu, jezdíme na výlety, užíváme si společně, a právě proto nechápu ten obrat o 360 stupňů. Ségra je na mamce ještě víc závislejší než já, já jsem v rodině spíš za tu samostatnou, co vše vyřídí a zařídí. Mamce teď nastane peklo, protože na ségru bude sama a nezvládne to. Vím to, protože to už několikrát říkala. Taky ví, že je jediná příbuzná, kterou na světě ještě mám a mám jí nejraději ze všech. Beru to jako zradu od ní, jako kudlu do zad.
Nikdy tohle neudělala…
Rozdíl teď nastane v tom, že kámošce to neřeknu a budu se užírat zevnitř, jak se znám…
A já jsem hodně citová a všechno prožívám![]()
hele a jak to bylo s těmi výlety? chtěla tam máma jet, iniciovala něco takového ona? možná jezdila aby ti udělala radost, možná děláš to co některé maminky- opičí láskou ji dusíš
A pomůžeš tím něčemu když se budeš užírat? změní se ta situace tím, že to budeš pořád a pořád probírat dokola? má to probírání nějaký smysl?
@evick2: Ano, jezdily jsme na výlety vždy po předchozí domluvě a hodně mi volala i mamka sama, že někam pojedeme. Mamka žije sama, a tak jsme víkendy hodně trávily spolu. Divný mi to nepřišlo, protože když máš někoho ráda, tak pro něj uděláš první poslední.
Byla vlastně skoro jako můj partner, když si to tak vezmu…
@Anonymní píše:
@evick2: Ano, jezdily jsme na výlety vždy po předchozí domluvě a hodně mi volala i mamka sama, že někam pojedeme. Mamka žije sama, a tak jsme víkendy hodně trávily spolu. Divný mi to nepřišlo, protože když máš někoho ráda, tak pro něj uděláš první poslední.Byla vlastně skoro jako můj partner, když si to tak vezmu…
Poslední věta vypovídá o všem. Najdi si chlapa. Máma není partner a nebude tu navěky.