Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: @ŁadyLada: I když si přiznám, že žárlím, tak mi to stejně nedává řešení toho, jak s tím naložit dál.Přiznat věci si umím, zas tak tupá nejsem…
Ale řešení jsme ti tu napsaly, měla by vědět, že si je tam nenechala, pouze si je nenašla. A dál by měla vědět, že ji kdykoli pomůžeš, ale kdy tu pomoc bude chtít, to už nech opravdu jen na ni
@Anonymní píše:
Dobré ráno, tak musím říct, že jsem se na všechno vyspala, moc mě mrzí, jak to včera dopadlo, bolí mě to, ale budu muset respektovat mamku, že mně nechce vidět.Jen si myslím, že v týdnu se tady zastaví sestra a začne mi vyčítat, že jsem jim ujela, proč jsem taková vzteklá, a že mě nepoznává a její obvyklé řeči. A to nevím, co jí budu říkat. Zvládla to bravurně a teď bude mít mamku jen pro sebe…
Rodina pr mě znamenala vždycky vše a včera se mi vše zhroutilo. Je to smutný, ale budu se s tím muset naučit žít. Takhle eozložený to ještě nikdy nebylo![]()
Hele, ono to nebude tak horký. Nech je vycukat. ![]()
Jezisimarja. Delala pro vas vsechno mozne? No nezlob se na me, ale nejak se to te mame nepovedlo, kdyz ma na krku dve dospele zenske, ktere neumi zit svuj vlastni zivot. Mozna toho prave delala az moc a vas nenechala se osamostatnit!!
Ty ji proste lezes vyslovene do za…, jen, aby si se ji zavdecila a souperis se svoji sestrou.
A co to je za nazory, ze veris na osud a ze si te nekdo najde? m Holka osudu se taky musi dopomoci. Ceka te dovca, misto mamky se starej o kadernici, nakup si hadriky a zacni na dovce koukat po chlapech at prijdes na jiny myslenky.
A ještě prosím o radu, jak se chovat k sestře, pokud se tady staví.
@Jana525: Mám prodloužený vlasy i řasy, udělané nehtíky, tak jsem nachystaná ![]()
Hlavně s chladnou hlavou, jestli to jde. Nevracet se k tomu. MAximálně řekni žes je hledala, nenašla, je to blbé co se stalo a tečka. Výčitky rázně utnout- s tím, že se nechceš hádat. Máš před sebou dovolenou a chceš si ji užít, až opadnou vášně můžete se o tom pobavit.
Jste dvě dospělé ženy, nejste žádné bláznivé štěkny a při tom zůstaňte. Pokud začne vyšilovat, v klidu ji vyprovoď, že teď nemáš čas na výlevy.
@Anonymní píše:
A ještě prosím o radu, jak se chovat k sestře, pokud se tady staví.@Jana525: Mám prodloužený vlasy i řasy, udělané nehtíky, tak jsem nachystaná
Mezi dveřmi jí říct, že balíš a nemáš čas.
Nebo si dokráčí pro příspěvek na nový telefon?
@Russet: Počítám s tím, že se tu staví.
Jednak mi říct, jak hrozně a příšerně jsem se zachovala v lese, a jednak pro peníze, který jsem jí slíbila na mobil.
@Anonymní píše:
@Russet: Počítám s tím, že se tu staví.Jednak mi říct, jak hrozně a příšerně jsem se zachovala v lese, a jednak pro peníze, který jsem jí slíbila na mobil.
vysvětli ji, že šlo o nedorozumění, pokud to nepochopí a neuvěří, její problém. Slíbené peníze bych ji asi dala, ale byla by to poslední finanční podpora z mé strany.Zas tak špatně na tom být nemůže, má důchod, přivýdělek, manžela…
@Anonymní píše:
@Russet: Počítám s tím, že se tu staví.Jednak mi říct, jak hrozně a příšerně jsem se zachovala v lese, a jednak pro peníze, který jsem jí slíbila na mobil.
To je fakt milá holka, naval prachy a tytyty! Se ségrou jsem si nikdy drahé dárky nedávaly, ani když byla na rodičáku a peněz málo. Dala jsem neteři - věci, hračky, Sunar.
Mazej
pryč a vypni. Nenech se využívat.
@Ellusa: Ne- příspěvek o nesvéprávnosti jsem sem nedávala já. Ségra je schopná uvažovat, tak šíleně na tom zas není…
Napsala jsem ráno mamce smsku. Že jsem jí chtěla říct, že jsem je tam nenechala, že jsem je všude hledala, jezdila kolem, ale nikde nešli (a to je taky pravda, prostě jsem je nepotkala). Že vím, že jí nemám kontaktovat, ale ráda jí pomůžu, kdyby cokoliv potřebovala.
No a teď mi přišla odpověď: Děkuji za tvůj zájem a přeji krásnou dovolenou. Už NÁS (jako jí a sestru) nekontaktuj a nepiš. Měj krásné prázdniny.
Tak to jdu rozdejchat…
Ber to jako šanci na nový začátek, a opravdu je nekontaktuj. Nejspíš to cítíš jako velkou křivdu, ale i ty se dějí.
@Anonymní píše:
A ještě prosím o radu, jak se chovat k sestře, pokud se tady staví.@Jana525: Mám prodloužený vlasy i řasy, udělané nehtíky, tak jsem nachystaná
Anebo ji dej přečíst tuhle diskuzi. Vždyť je to porad dokola. Rad, dobře míněných, jsi dostala spoustu, dorůžova jsi se nevyspala a ze ráno moudřejší večera? Tak to taky ne. Ještě zbývá, vykašlat se na dovolenou, nechat se opet zmanipulovat. Ty Vaše vztahy opravdu zaváneji čirou manipulaci. Copak to necítíš? Jenže vy jste dcery s matkou. Nic víc ale nic min. Už aby jsi odjela na tu dovolenou. A jestli to dokážeš, nech telefon doma. Vis, on přijde čas, kdy se děti začnou starat o rodiče a je to dobře. Tak to má být. Bylas „mala“,nemela jsi, máma dala. Ted jsi „VELKA“,máma nemá, dáš Ty ji. Ale proc se tak vzájemné dusite?
@Ellusa píše:
Přelouskala jsem to teď celé a musím souhlasit s ostatními, že problém máš hlavně ty. Točíš se v kruhu i v těch příspěvcích zde a to nehodnotím, zda si protiřečíš nebo ne. Ale obsah je pořád dokola - dělám pro mámu toto všechno a ona má raději sestru než mne, ale dobře, teď bude mít sestra to, co chtěla, mámu jen pro sebe, vyhrála. Zdá se ti to normální? Nemusíš mi odpovídat. Doporučuji tobě, jak tu již zaznělo, najít si klinického psychologa (ti jsou na pojišťovnu), nechej si od praktika napsat k němu žádanku a choď tam, třeba i v kombinaci s tím, kterého si platíš. Potřebuješ pomoc, jinak se zblázníš. Jsi ukřivděná, zahleděná jen do sebe a svých problémů, nevidíš, nevnímáš okolí a částečně, nezlob se, i realitu. Nejsi schopná nadhledu na sebe a celou situaci, máš spasitelský komplex vůči své rodině a současně trpíš hroznou křivdou, protože za to nedostáváš zpět ten správný vděk. Jsi chorobně závislá na matce a neuvěřitelně žárlíš, že svou pozornost věnuje tvé sestře a ne tobě. Myslíš si, že když budeš upozorňovat na to, co všechno pro ni děláš, že to matce dojde a bude ti náležitě vděčná a ty budeš pro ni číslo 1, ale té to leze na nervy a nedivím se. Stejně tak pochybuji, že tvá snaha pomáhat sestře je vedena nějakými čistými úmysly, spíš to na mne působí, že to děláš hlavně proto, abys ukázala matce, že jsi „lepší“ jak tvá sestra. V podstatě si svým způsobem kupuješ jejich přízeň. Dokud ti toto nedojde a nezměníš to v sobě, tak se nikam neposuneš. Upřímně řečeno, být chlap, zdrhám od tebe, a pořídit si v tvém psychickém rozpoložení dítě mi nepřijde jako dobrý nápad, protože bys toto přenášela na něho. Tvá matka i sestra jsou dospělé, ty přestaň řešit je a dej dohromady sebe. A taky mi připomínáš zakladatelku diskuze zde nedávno na téma, jak zbavit sestru svéprávnosti - byla jsi to taky ty, nebo to byl jen podobný příběh?Příspěvek upraven 04.07.16 v 08:11
Souhlasím do puntíku! ![]()
@evick: No to sestru neznáš, tak dnes nastoupí a bude u ní naložená celý týden.
To do ní můžu hustit hustilkou a neposlechne mě. Sestra má svojí hlavu.
Mamce psát nemůžu, včera mi výslovně napsala, ať jí neotravuju život ať jí nekontaktuju.