Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@brisco: Tak to ti přesně řeknu, jak to bude komentovat, že to dělám naschvál, když ona ten mobil nemá teď a potřebuje ho nutně a já jí to dám až v srpnu k svátku…A máte pravdu - nebudu jí kontaktovat.
Hnusná na mě dneska byla dost!
Odepsala jsem jí, že je zlá a krutá a to si teď už po dnešku taky myslím.
Nenech se vydírat, obě jistě mají zdroj příjmů. Při tvém náročném povolání by bylo nejlepší se sebrat a na 14 dní odjet někam k moři a vyčistit si hlavu. Netvrď, že na to nemáš peníze. Jeď a starej se jen sama o sebe. Ty jsi důležitá!!! ![]()
Vlastní byt mám a bydlím tu už 8 let, 2 roky jsem žila s partnerem, ale ten mě podvedl před svatbou, takže jsem se od něj odstěhovala.
V současné době partnera nemám, takže s ním netrávím volný čas.
Ten jsem doposud trávila s mamkou a nebo kamarádkama.
Mamka říká, že jí mrzí, že nikoho nemám, ale co mám jako dělat - mám si toho chlapa vycucat z prstu?? Taky bych už chtěla miminko, ale když tu nikdo není, tak se nedá nic dělat. A na seznamkách být nechci, s tím mám svoje zkušenosti.
Prostě buď někoho potkám a nebo prostě ne…Nebudu to nijak hrotit, jenom abych měla chlapa a dítě.
Od mamky se musím odstřihnout a to nejlíp udělám tak, že s ní prostě teď nebudu nějaký čas v kontaktu.
@Anonymní píše:
@brisco: Tak to ti přesně řeknu, jak to bude komentovat, že to dělám naschvál, když ona ten mobil nemá teď a potřebuje ho nutně a já jí to dám až v srpnu k svátku…A máte pravdu - nebudu jí kontaktovat.
Chápu, že tě to zamrzelo, ale zlí a krutí lidé vypadají jinak…
@Petrolka: Však taky jedu
Letos jsem si dodělala ještě druhou vysokou školu a slíbila jsem si za úspěch a složení státnic exotiku, takže to chci dodržet
Udělala jsem to na samé jedničky, tak si udělám radost
![]()
Nechápu, proč by jsi měla sestře dávat peníze na mobil. Má invalidní důchod, přivýdělek, manžela, máma ji téměř živí…Ty snad nemáš vůči ní vyživovací povinnost. Krom toho, mobil dneska koupíš za pár korun, pokud teda nechce ten nejdražší.
@Anonymní píše:
Vlastní byt mám a bydlím tu už 8 let, 2 roky jsem žila s partnerem, ale ten mě podvedl před svatbou, takže jsem se od něj odstěhovala.V současné době partnera nemám, takže s ním netrávím volný čas.
Ten jsem doposud trávila s mamkou a nebo kamarádkama.Mamka říká, že jí mrzí, že nikoho nemám, ale co mám jako dělat - mám si toho chlapa vycucat z prstu?? Taky bych už chtěla miminko, ale když tu nikdo není, tak se nedá nic dělat. A na seznamkách být nechci, s tím mám svoje zkušenosti.
Prostě buď někoho potkám a nebo prostě ne…Nebudu to nijak hrotit, jenom abych měla chlapa a dítě.
Od mamky se musím odstřihnout a to nejlíp udělám tak, že s ní prostě teď nebudu nějaký čas v kontaktu.
konečně rozumná řeč ![]()
@Anonymní píše:
Vůbec bych jí nedala šanci, mi něco vyčítat. Nekontaktuj, odjed, pak se uvidí.
Partnera nepotkáš, pokud budes mít porad plnou hlavu matky a sestry.
Četla jsem jenom pár stránek. Ale říkáš, že mamce vadí, že sestra k ni chodí denne na jídlo. Na předcházející stránce rikas něco ve smyslu…a to mamce nevadí, že k ni ségra chodí každý den?…
Uklidní se. Nic se neji tak horký, jak se to uvaří. A nejde o život. A na některé stránce jsi říkala, pokud se nemýlím, že je to poprvé, co jedeš „sama“ na dovolenou, že doposavad jste jezdily s mamkou. Není zakopany pes v te dovolene, na kterou jedeš bez ni?
Stock: Asi teď bude na diskuzi humbuk, ale vloni jsme byli na dovče všichni tři a platila jsem to celé já. Za ségru mi to mamka splácela postupně. Ségra mi dodneška nedala ani korunu. Byla na tom vloni dost psychicky blbě, a tak jsme jí chtěli udělat radost.
Většinu dovolených jsem mamce platila já - je prostě důchodkyně a neměla by na to!
Ale mám je ráda, jsou moje rodina a co bych pro ně neudělala.
Ale nikdy jsem neslyšela, že nemám otravovat.
Dneska poprvé…
![]()
@Anonymní píše:
Stock: Asi teď bude na diskuzi humbuk, ale vloni jsme byli na dovče všichni tři a platila jsem to celé já. Za ségru mi to mamka splácela postupně. Ségra mi dodneška nedala ani korunu. Byla na tom vloni dost psychicky blbě, a tak jsme jí chtěli udělat radost.Většinu dovolených jsem mamce platila já - je prostě důchodkyně a neměla by na to!
Dneska poprvé…![]()
Muzu se na neco zeptat? To kdyz jsi mela tu znamost, tak tvuj vztah s mamou a sestrou fungoval stejne intenzivne? Ja jen ze pokud ano, tak to by asi malokteryho chlapa bavilo.
Někdy, když je na tom ségra psychicky blbě, říká mamce, že to dítě, co má ona, jsem měla mít já… Že bych se o něj dokázala postarat lépe, než ona. Vede takový divný řeči někdy..
A že já jsem daleko schopnější, a ona že je nemožná.
Přitom já bych jí ale nikdy nic podobnýho neřekla!
To už jsou takový věty, který prostě ubližujou z principu
![]()
A my jsme fakt na sebe asi tak nepojený a spolu nezdravě propojený, nevím ![]()
@Jana525: Ne, bydleli jsme spolu dál odsud, a tak jsme si s mamkou většinou jen telefonovaly. Navíc jsme podnikali, takže ani nebyl čas. Jezdila za námi tak jednou za 3 měsíce. Takže v tomhle si dovoluji tvrdit, že problém nebyl.
@Anonymní píše:
Vlastní byt mám a bydlím tu už 8 let, 2 roky jsem žila s partnerem, ale ten mě podvedl před svatbou, takže jsem se od něj odstěhovala.V současné době partnera nemám, takže s ním netrávím volný čas.
Ten jsem doposud trávila s mamkou a nebo kamarádkama.Mamka říká, že jí mrzí, že nikoho nemám, ale co mám jako dělat - mám si toho chlapa vycucat z prstu?? Taky bych už chtěla miminko, ale když tu nikdo není, tak se nedá nic dělat. A na seznamkách být nechci, s tím mám svoje zkušenosti.
Zkus se podívat na seznamku Přijď a potkej, funguje na principu, že lidé hromadně chodí na nějaké aktivity, takže to není o trapné chvíli dvou lidí, kteří už u dveří ví, že si dají jedno kafe a půjdou domů. Třeba si tam rozšíříš okruh přátel.
Jo a ta tvoje sms byla podpásovka. Lepší, než napsat „Jsi zlá a krutá“ by bylo „to, jak ses chovala, na mě působilo zle a krutě“.
@Anonymní píše:
Stock: Asi teď bude na diskuzi humbuk, ale vloni jsme byli na dovče všichni tři a platila jsem to celé já. Za ségru mi to mamka splácela postupně. Ségra mi dodneška nedala ani korunu. Byla na tom vloni dost psychicky blbě, a tak jsme jí chtěli udělat radost.Většinu dovolených jsem mamce platila já - je prostě důchodkyně a neměla by na to!
Dneska poprvé…![]()
A proč by měl být humbuk? Chtěla jsi to pro ně snad udělat ne? Předpokládám, že chtěla…tak mi teď nepřijde moc fér, že tím tady naháníš body…
Docela by mě zajímalo, jak by tu vaši situaci popsala tvoje mamka…
@zrcadlo píše:
Zkus se podívat na seznamku Přijď a potkej, funguje na principu, že lidé hromadně chodí na nějaké aktivity, takže to není o trapné chvíli dvou lidí, kteří už u dveří ví, že si dají jedno kafe a půjdou domů. Třeba si tam rozšíříš okruh přátel.
Jo a ta tvoje sms byla podpásovka. Lepší, než napsat „Jsi zlá a krutá“ by bylo „to, jak ses chovala, na mě působilo zle a krutě“.
Souhlas…kdyby tvoje mamka byla ten nejhorší a nejkrutější člověk, kterého jsi v životě potkala, tak by sis mohla gratulovat…