Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
3.7.16 18:19
@Anonymní píše:
@Zuziky: Bohužel mám opravdu jenom jí. Otec se o nás nikdy nezajímal. A sestra je nemocná a nemá úsudek. Té pomáhám já. Jediný, koho jsem měla na světě, je ona. Prostě jí mám moc ráda, vychovala mě a vždy mi pomohla - co je na tom tak divného, že jsem jí vděčná za všechno?Kamarádek mám hodně, ale nebudu jim otravovat život svými problémy…
Chlapa nemám 2 roky. Poslední přítel mě podvedl před svatbou. Rozdejchávala jsem to dlouho a když jsem z toho konečně venku, tak se stane tohle :(

Kamarádky nemusíš otravovat, ale můžeš s nimi trávit čas, mít své koníčky, zájmy.
Já mám perfektní vztahy s mamkou, ale opravdu si nedokážu představit, že bych s ní trávila veškerý volný čas.
Začni žít svůj život a ne život jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.7.16 18:19
@Anonymní píše:
@Zuziky: Bohužel mám opravdu jenom jí. Otec se o nás nikdy nezajímal. A sestra je nemocná a nemá úsudek. Té pomáhám já. Jediný, koho jsem měla na světě, je ona. Prostě jí mám moc ráda, vychovala mě a vždy mi pomohla - co je na tom tak divného, že jsem jí vděčná za všechno?Kamarádek mám hodně, ale nebudu jim otravovat život svými problémy…
Chlapa nemám 2 roky. Poslední přítel mě podvedl před svatbou. Rozdejchávala jsem to dlouho a když jsem z toho konečně venku, tak se stane tohle :(

ano, vdek je jedna vec, ale ty jsi na ni opravdu nezdrave zavisla…tak si porid stene nebo kote nebo morce nebo rybicky treba, neco, cemu bys mohla venovat svou energii, abys nebyla ve vztahu k rodine tak intenzivni… nech je dychat, kdyz ti mama v afektu rekla neco takoveho, tak ok, odjed na dovolenou, posli ji maximalne pohlednici a po navratu ji posli snsku, ze jsi v poradku doma a jestli chce treba videt fotky, at se stavi…a je to, ne?

s tou vypovedi v praci- rozmysli si to dobre, zvlast pokud uz nemas sehnanou nahardni, prtz ve tvem stavu, kdyz bys jeste zustala bez prace, to by byl masakr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:22

@nostress: Děkuju Ti - vystihla jsi to naprosto přesně. Mně situace s mamkou a ségrou drtí už delší dobu, hádáme se v podstatě jenom kvůli ségře. Ta mamku využívá a jí to očividně nedochází. Sestra je velice náročná, v podstatě pořád brečí, je chudinka, která to má na světě nejhorší. Manžel i syn jsou z ní velice unavení, ale oni si jdou po svém, řeší to po chlapsku, zalezou si k televizi a když jim doma brečí, tak jí okřiknou a jdou si po svých. A synovec říkal, že u nich si to moc nedovolí, to u mamky stále brečí…

A máš pravdu - potřebovalo by to rodinnou terapii.
Doteď jsem si neuvědomila, jak jsem vlastně na mamce závislá. Vidíme se v podstatě obden a trávíme spolu opravdu hodně času. Když 2 dny nevolám, tak mamka hned volá. Tak jsem zvědavá, protože nikdy tohle nenapsala - tak ošklivé věci. Že se jí nebude stýskat, když mně volá a píše denně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 18:27

@Jana525: To víš, že mám, kamarádek mám hodně a jsou fajnové, mám i svůj vlastní program, ale prostě jí tam často zahrnuju, ona byla vlastně doteď moje nejlepší kamarádka…

My hodně často o víkendu jezdíme na různé akce, farmářské trhy, výlety, a tam jsem ji všude brala s sebou :)

• Citovat
  • Upravit
14642
3.7.16 18:31
@Anonymní píše:
@nostress: Děkuju Ti - vystihla jsi to naprosto přesně. Mně situace s mamkou a ségrou drtí už delší dobu, hádáme se v podstatě jenom kvůli ségře. Ta mamku využívá a jí to očividně nedochází. Sestra je velice náročná, v podstatě pořád brečí, je chudinka, která to má na světě nejhorší. Manžel i syn jsou z ní velice unavení, ale oni si jdou po svém, řeší to po chlapsku, zalezou si k televizi a když jim doma brečí, tak jí okřiknou a jdou si po svých. A synovec říkal, že u nich si to moc nedovolí, to u mamky stále brečí…A máš pravdu - potřebovalo by to rodinnou terapii.
Doteď jsem si neuvědomila, jak jsem vlastně na mamce závislá. Vidíme se v podstatě obden a trávíme spolu opravdu hodně času. Když 2 dny nevolám, tak mamka hned volá. Tak jsem zvědavá, protože nikdy tohle nenapsala - tak ošklivé věci. Že se jí nebude stýskat, když mně volá a píše denně.

To víš, že se jí bude stýskat. Ona to v podstatě tak ani nemyslela. Ale to bych teď neřešila. Mysli teď hlavně na sebe. Nauč se jednat asertivně. Až bude časem příležitost, s maminkou bych v klidu, ale jasně promluvila. Řekni jí svůj pohled na celou situaci. Navrhni řešení v podobě odborné pomoci pro všechny. Když odmítne, nechala bych jí, ať si v tom jede dál, ale už bych se tolik neangažovala, hlavně ohledně sestry.Jak jsem už psala výše, maminka si k tomu zjištění musí dojít sama. Třeba jí to dojde, když ty se stahneš, a nebudeš pořád kolem nich obskakovat.Je dobré být si na blízku, ale žádná nezdravá závislost není dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:36

@nostress: Pro mě je to taky šíleně těžký, když bych se pro ní rozdala.. Zrovna dneska jsem jim upekla koláč a donesla, ale ani nedošlo na předání. Mamku zvu často na kafe, na zmrzku, do kina, ségra jí nikdy nic nedá, jen využívá jejího servisu. Mamka to vůbec nevidí :(

Je mi mamky moc líto, ale budu jí v tom muset nechat, třeba možná pak si to uvědomí, já nevím :(

Jen mě to prostě zasáhlo - ta věta: „Neotravuj mi život.“
Přitom stále říká: Kdybych neměla tebe, tak nevím, jak bych to s Jitkou (ségra) zvládla…

Tak teď jsem v šoku z toho, že taková otočka :(
Mamka nás vychovala sama, a tak jsem jí za vše vděčná, platila mi studia na vysoké škole, vždy mi pomohla, a já teď mám možnost jí to nějak vše oplatit (jestli mi rozumíte)

• Citovat
  • Upravit
14642
3.7.16 18:39
@Anonymní píše:
@nostress: Pro mě je to taky šíleně těžký, když bych se pro ní rozdala.. Zrovna dneska jsem jim upekla koláč a donesla, ale ani nedošlo na předání. Mamku zvu často na kafe, na zmrzku, do kina, ségra jí nikdy nic nedá, jen využívá jejího servisu. Mamka to vůbec nevidí :(

Je mi mamky moc líto, ale budu jí v tom muset nechat, třeba možná pak si to uvědomí, já nevím :(

Jen mě to prostě zasáhlo - ta věta: „Neotravuj mi život.“
Přitom stále říká: Kdybych neměla tebe, tak nevím, jak bych to s Jitkou (ségra) zvládla…

Tak teď jsem v šoku z toho, že taková otočka :(
Mamka nás vychovala sama, a tak jsem jí za vše vděčná, platila mi studia na vysoké škole, vždy mi pomohla, a já teď mám možnost jí to nějak vše oplatit (jestli mi rozumíte)

Neboj se, to bude zase dobré, jenom to chce čas. Budeš jí muset nějakou dobu nechat tak, jak si to přeje. Ten čas využij pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.7.16 18:40

Myslim, za vase vztahy jsou opravdu az nezdrave propletene. ja mam svoje rodice moc rada a rada s nima travim hodne casu. ale neni dobre nemit nikoho jineho. Musis se od mamky i sestry cestecne odpoutat.
Pises, ze mas kamaradky, ale nechces jim otravovat zivot - to nemusis, spis se s kamaradkama uplne od problemu odpoutej, nic neres, nebo res jejich problemy, aspon prestanes myslet chvili na ty svoje.

a mimochodem, ze v efektu mama rekla, co rekla, to bych pochopila, cloveku nekdy rupnou nervy a pak je mu to lito. ta nasledna sms by me mrzela vic, protoze to uz musel achvili rozmyslet. a uprimne receno, po necem takovem bych se stahla ja sama na hodne dlouho a nechtela bych videt v prve rade ja ji.

a k tomu psychologovi si zajdi. jsou i na pojistovnu (na tvoji pojistovne by ti meli nejakeho doporucit). vykecej se psychologovi a s kamaradkama si akorat v klidu dej flasku vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:47

@Ali-Ali: Jenže kdo teď bude se sestrou jezdit na nákupy? Ona to sama neodtáhne, nakupuje 1× týdně pro 3člennou rodinu a já jí to vozím autem…Manžel s ní chodit nebude, to vím. Bude to muset táhnout sama autobusem 10 km…

Máš pravdu - po té sms - já jsem jí napsala, jestli to myslí vážně a že v pořádku - jak si přeje, že jí nebudu obtěžovat. Trhá mi to srdce doteď :( :( :(

Jsme na sebe hodně napojené a prostě si notujeme ve všem.
Tohle je obrat, který ještě nikdy nenastal :( :(

• Citovat
  • Upravit
4624
3.7.16 18:49

A nemůže být mamka unavená i z tebe? Pokud do ní pořád hučíš kvůli segře; pak říkáš, že je jako tvoje nejlepší kamarádka, tudíž ji také zahrnuješ svými problémy?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.7.16 18:54
@Anonymní píše:
@Ali-Ali: Jenže kdo teď bude se sestrou jezdit na nákupy? Ona to sama neodtáhne, nakupuje 1× týdně pro 3člennou rodinu a já jí to vozím autem…Manžel s ní chodit nebude, to vím. Bude to muset táhnout sama autobusem 10 km…

Máš pravdu - po té sms - já jsem jí napsala, jestli to myslí vážně a že v pořádku - jak si přeje, že jí nebudu obtěžovat. Trhá mi to srdce doteď :( :( :(

Jsme na sebe hodně napojené a prostě si notujeme ve všem.
Tohle je obrat, který ještě nikdy nenastal :( :(

ja z tveho popisu uplne nechapu, jaky problem ma sestra. pises, ze je nemocna a na zacatku dokonce, ze je postizena. ale ma manzela a dite a zije svuj zivot s nima.
tezko se tedy soudi, na kolik tvou pomoc skutecne potrebuje. koneckoncu ona ti nic spatneho nerekla, ne? nicmene i tak by o pomoc mela pozadat ona, ale hlavne by ji mel pomahat manzel.

neber to zle, ono to ublizuje nejvic tobe, ale prijde mi, ze mas trochu spasitelsky komplex. ja na jednu stranu mam obdiv k lidem, co pracuji s nemocnyma detma atd. (myj syn je autista), ale clovek musi byt i trochu sobec, jinak se z toho zblazni. a nemuzes pomahat vsem. jinak to dopadne tak, ze nejvic pomoc budes potrebovat ty, otazkou je, kdo pomuze potom tobe.
zamer se v prve rade sama na sebe. najdi si nejaky kurz, konicek, cviceni, zapoj vic kamaradky, chod na radne, zapis se na seznamku. buduj si svuj zivot. a pomahej jen tam, kde te o pomoc pekne poprosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 18:54

@LadyLada: Jak jsem tu už psala, mám psychicky velice náročnou práci, někdy jsem vzteklá a asi to na ní podvědomě přenáším…A s tou ségrou máš pravdu, jenže to vidím a ráda bych jí pomohla nějak efektivně. Jenže mamka vše zametá pod koberec a podle ní ségra pomoc nepotřebuje.

Ono bude lepší, jak tu píšou holky, že si od sebe odpočineme…
Na dovču letos jedu s kámoškou, celá léta jsem jezdila s mamkou, tak už v tom je změna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 18:58

@Ali-Ali: Máš naprostou pravdu. Pomáhám pořád a vlastně si ani neuvědomuju, jak mě to samotnou pak vysává…

Jestli si ségra o pomoc s nákupy řekne, tak ráda pomůžu, jinak to nechám být.
Manžel s ní na nákup chodit nebude, jak ho znám.
Stará se o celý barák a zahradu + vydělává, a ségřina úloha je nakoupit a uvařit. Mají to takhle rozdělené.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
3.7.16 18:58

Poslala bych ji do háje, odřízla se od ní tak jak to po tobě chce a hotovo. Tohle by rodič neměl dítěti nikdy říct (já to zažila poprvé asi v šesti letech), ani jako dospělému. Nevidí si tzv. do huby a to je její problém. Mám přemýšlet, než něco řekne. Není důvod, proč by ses jí měla doprošovat. Ona musí pochopit, že už jsi dospělá, že ji nepotřebuješ a že na vašem vztahu musí prostě pracovat i ona, že nic není jen tak.

• Citovat
  • Upravit
3540
3.7.16 19:02

Máma toho zjevně má až nad hlavu, ségra s depkama ze svého života, ty s depkama ze ségry a práce, do toho se do sebe pustíte v lese a pak je vypečeš z odvozem.- Ano třeba to tak nebylo, ale máma to tak v tu chvíli viděla.
Navíc pořád říkáš co všechno pro ně děláš- ale to snad děláš dobrovolně ne? tak co za to čekáš? Maminka ti nebude za každou donesenou buchtu líbat ruce. Buď to chceš udělat ráda, pak to udělej, ale ne stylem vidíš já ti nesu buchtu a ségra slzavé údolí.
Kolik cest vedlo z toho lesa? určitě zas tolik ne, kde bydlí víš, alternativu jak se tam dostat z lesa počítám taky znáš, mohla jsi počkat na nádraží…
Maminka tě má ráda, to se neboj, jen je toho na ní hrozně moc.
Chápu, že na tebe taky! Chápu i tu touhu alespoň po nějakém ocenění, vážně.
Hlavně už dneska neplakej, odjeď na dovču, relaxuj, přemýšlej o té práci. Mamince to určitě taky příjde líto, že na tebe tak vyjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová