Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
3.7.16 19:28
@Anonymní píše:
@LadyLada: Neřešila bych to, kdyby mi sama mamka neříkala, že nemá na to, aby jí každý den dělala snídani, oběd a večeři. A ségru nenapadne samotnou od sebe jí třeba říct: Mamko, tady máš 200,– Kč, ty mě tady skoro denně hostíš, tak ať se vyrovnáme.Stěžuje si pak mamka, že ségra k ní denně chodí. Tak jsem jí říkala, ať jí nenechává klíče od bytu. V životě k mamce nejdu bez předchozí domluvy, ale ségra tam chodí pořád. Nedivím se, že to mamce vadí. Tak se snažím pak ségře domluvit, když vidím, že mamku to drtí…

Vím, ze je to těžké, ale nepleť se mezi ně. Fakt ne. Oprosti se od toho. Zbytečně řešíš jejich problémy. A podívej, jak se Ti to vymstilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 19:32

@brisco: Netuším, ale spíš bych řekla problémy ve vztahu. Ale ségra neodejde, není schopná se o sebe sama postarat, manžel tam dělá hodně věcí. Byly roky, kdy se sestra stěhovala neustále tam a zpět, k manželovi, k mamce, k manželovi, k mamce.

V tu dobu, kdy bydlela u mamky, se šíleně hádaly a mamka chtěla mít svůj klid.
Pak jsem to vše konzultovala s psycholožkou a psychiatričkou a zažádaly jsme se sestrou o invalidní důchod, zda by na něj měla nárok. Měla velké problémy s prací - vystřídala jich asi 30, nikde nevydržela a nebo jí propustili. Mamka s ní měla šílené starosti. Podporovali jsme jí finančně… Splácela jsem jí byt, a tak jsem jí třeba splácela 10.000 měsíčně, aby měla z čeho žít. Manžel na ní tlačil, že takhle to dál nejde. To je hodně dlouhý příběh…

Invalidní důchod jí nakonec dali a pak si našla práci na 4 hodiny 3× týdně, což je schopná zvládnout. A všichni jsme si oddychli. Ale ty stavy jí zůstaly dál, bere AD a chodí k psychologovi a na psychiatrii. Nyní si zažádala znovu o ID. Psycholožka dokonce volala mamce, že její testy se zhoršily, že je to daleko horší než před 2 lety.

Prostě tendence je směrem dolů a mamka si to nechce přiznat. Vím, že to vidí, ale z nějakýho důvodu to nechce vidět. Důvod neznám… :(

• Citovat
  • Upravit
3540
3.7.16 19:35
@Anonymní píše:
@brisco: Netuším, ale spíš bych řekla problémy ve vztahu. Ale ségra neodejde, není schopná se o sebe sama postarat, manžel tam dělá hodně věcí. Byly roky, kdy se sestra stěhovala neustále tam a zpět, k manželovi, k mamce, k manželovi, k mamce.

V tu dobu, kdy bydlela u mamky, se šíleně hádaly a mamka chtěla mít svůj klid.
Pak jsem to vše konzultovala s psycholožkou a psychiatričkou a zažádaly jsme se sestrou o invalidní důchod, zda by na něj měla nárok. Měla velké problémy s prací - vystřídala jich asi 30, nikde nevydržela a nebo jí propustili. Mamka s ní měla šílené starosti. Podporovali jsme jí finančně… Splácela jsem jí byt, a tak jsem jí třeba splácela 10.000 měsíčně, aby měla z čeho žít. Manžel na ní tlačil, že takhle to dál nejde. To je hodně dlouhý příběh…

Invalidní důchod jí nakonec dali a pak si našla práci na 4 hodiny 3× týdně, což je schopná zvládnout. A všichni jsme si oddychli. Ale ty stavy jí zůstaly dál, bere AD a chodí k psychologovi a na psychiatrii. Nyní si zažádala znovu o ID. Psycholožka dokonce volala mamce, že její testy se zhoršily, že je to daleko horší než před 2 lety.

Prostě tendence je směrem dolů a mamka si to nechce přiznat. Vím, že to vidí, ale z nějakýho důvodu to nechce vidět. Důvod neznám… :(

Dobře co s tím ale ty chceš dělat?
Nebo co s tím má dělat máma?
Sestra je dospělá osoba, má manžela, lékaře navštěvuje. Možná by pomohl nějaký pobyt psychiatrický ale to musí nejdřív sestra sama chtít, dokud nebude prohlášena za nesvéprávnou vy toho moc nezmůžete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
3.7.16 19:35
@Anonymní píše:
@sunshinegirl: Pošli do háje někoho, kdo se o Tebe a o sestru od 6 let staral sám bez manžela, dal ti příležitost vystudovat vysokou školu, podporoval tě všude, učil se s tebou na zkoušky, byl ti oporou…

To dost dobře nejde… Cítím vděčnost za všechno, co mi v životě předala. Neměla to sama jednoduché.

Ale musím jí nechat být a „neotravovat jí život“, jak mi napsala :( :(
To mě jako zasáhlo moc, ta věta :(
To nemusela říkat.

Aha, takže protože se o tebe starala, tak jí to dává právo chovat se k tobě jako ho..do?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 19:39

@Ellusa: Nemluvím o sestře jako o postižené, ale jako o nemocné a to taky je. Na mamce vidím, jak jí to vysiluje. Ono všechny nás to vysiluje. Kdo neměl v rodině psychicky nemocného člověka, tak si to nedovede představit.

Mrzí mě, že to se ségrou takhle dopadlo. Bývaly jsme dobrá dvojka :( Už se na ní nemůžu obracet se svýma starostma, ona mě přeruší a mluví o sobě… To zkusíte jednou dvakrát desetkrát, ale pak už ne. Pak už to vzdáte. Na mluvení mám kamarádky. Mám to štěstí, že jich mám celkem dost. A pak chodím 3× týdně cvičit. Sestra nemá žádné kamarádky a koníčky.

Mamka mi stále opakuje, jak je ráda, že mě má, že kdyby měla jen ségru, že by to nedala. No a pak se dozvíte takové věci a věty jako dnes…
Proto to nechápu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 19:40

Už tady bylo psané mnohé.

Pokud chceš, napiš mamce ať se ozve, až bude chtít. Dřive bych ji nekontaktovala.

Před pár lety jsem měla příhodu s otcem, kdy měl pocit, že o něm říkam pomluvy po sídlišti, přitom to byla jeho druhá žena a já ho o pár let dříve varovala, že něco podobného tenkrát říkala i mne. Kontaktovat první mne musel on, i když to pro mne také bylo hodně těžké, také nás vychovával sám a my mu za to byli vděční až do smrti.

Také jsme řešili různé věci a opravdu mi pomohlo se od jeho problémů se odprostit. Věděla jsem, že to co dělá, mu škodí, ale on si tu cestu vybral sám. My mu z toho nijak nemohli pomoci, ač jsme nad tím diskutovali desítky hodin.

Co se týká tvojí sestry a nákupy, tak nebude nakupovat 1×týdně velký nákup, může nakupovat častěji a jezdit veřejnou dopravou, jednat se osamostatní, jednak může přijít na jiné myšlenky a navíc nebude tolik navštěvovat mamku.

Ad práce - možná tě vysiluje, ale pokud by se situace uklidnila, třeba tomu bude jinak.

E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 19:42

A bohužel po dnešku mi přijde, jestli mamka nemá radši ségru než mě :(
Protože to tak skoro vypadá…

Ale jak tu někdo napsal, nechci se litovat - to nic nepřinese.

Ono i já někdy potřebuju pomoct, jenže u mě s tím nepočítají, protože jsem samostatná a všechno si většinou zařizuju sama…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 19:44

Já hlavně moc děkuju za pohledy z nezávislých stran… :kytka:

Protože se v tom plácám neskutečně…

• Citovat
  • Upravit
4624
3.7.16 19:50
@Anonymní píše:
@LadyLada: Neřešila bych to, kdyby mi sama mamka neříkala, že nemá na to, aby jí každý den dělala snídani, oběd a večeři. A ségru nenapadne samotnou od sebe jí třeba říct: Mamko, tady máš 200,– Kč, ty mě tady skoro denně hostíš, tak ať se vyrovnáme.Stěžuje si pak mamka, že ségra k ní denně chodí. Tak jsem jí říkala, ať jí nenechává klíče od bytu. V životě k mamce nejdu bez předchozí domluvy, ale ségra tam chodí pořád. Nedivím se, že to mamce vadí. Tak se snažím pak ségře domluvit, když vidím, že mamku to drtí…

Tak až maminka zase začne, že na to nemá, tak jí řekni, že to musí říct jí a ne tobě. Tuto diskusi prostě ukonči. Slušně, jasně, stručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 19:53

@LadyLada: Tak to přesně slyším její odpověď, až jí to řeknu stručně a jasně:

„A proč jsi taková nepříjemná?“…

:(
  • Citovat
  • Upravit
3540
3.7.16 19:54
@Anonymní píše:
@LadyLada: Tak to přesně slyším její odpověď, až jí to řeknu stručně a jasně:

„A proč jsi taková nepříjemná?“…

:(

Nejsem nepříjemná, jen to nechci řešit, nezlob se.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.7.16 19:56
@evick2 píše:
Nejsem nepříjemná, jen to nechci řešit, nezlob se. :nevim:
..protože je to pořád dokola a mě to už také unavuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.7.16 19:59
@Anonymní píše:
A bohužel po dnešku mi přijde, jestli mamka nemá radši ségru než mě :(
Protože to tak skoro vypadá…

Ale jak tu někdo napsal, nechci se litovat - to nic nepřinese.

Ono i já někdy potřebuju pomoct, jenže u mě s tím nepočítají, protože jsem samostatná a všechno si většinou zařizuju sama…

Hele, fakt žárlíš. Navíc úplně zbytečně. Dělej s tím něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 19:59

@LadyLada: Měly spolu incident zrovna tento týden. To se se ségrou pohádaly.

Vůbec nevím, jestli se jí teď mám ozývat nebo co mám dělat? :( :(

• Citovat
  • Upravit
3540
3.7.16 20:04

Mamince? Sestře?
Radím ne, počkat po dovolené. Ale protože třeba já bych to nevydržela napsala bych něco ve stylu: Ten dnešek mě mrzí, nenapadlo by mě že fakt půjdete pěšky, ale hodně mě mrzí co jsi řekla. Po dovolené se ozvu jak jsem dorazila pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová