Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, male deti si hodne vymysli. Pokud mate s tchyni jinak dobre vztahy, zeptej se ji naprimo jak to bylo. Dcera si to mohla pribajit dle sveho, pochopit jinak nez bylo babickku receno atd. Nedelala bych ukvapene zavery.
Zřejmě je manipulátorka. Takové to klasické očkování. Mám něco podobného, ale naše škvrně ještě není na světě. Mě tchyně „navrhla“ že půjde s našim prckem na mateřskou a já mám jít do práce
Když jsem řekla, že nepřichází v úvahu tak to nadhodila i před chlapem. Že ji nebaví práce a dá výpověď ať se může věnovat našemu prckovi a my ať můžeme chodit do práce ![]()
Jen pro pořádek - finančně jsme na tom víc než dobře. Prosím o anonym. Kdyby sem náhodou taky chodila.
Anonym M.
No moc dobre nemame, manzel to resi dost, jsem za to hrozne rada
ale tchyne si s dcerou dela celkove co chce, absolutne nerespektuje. Ale uz jsem se naucila neresit to, ty dve hodinky se jakoze nedevan, zakrocim jen kdyz je to fakt nutny a vidim to, ale jinak to neresim. Toho mladsiho si treba vubec nebere, je proste jenim s ni. A to je mu pres rok, chodi, takze sranda s nim taky je a nevezme si ho nikdy.
A tim prave chci rict, ze to ta starsi vidi a proto rika ze nas nema rada, at si nechame brachu a ona ma bavicku. A tchyne ji po techto slovech vezme a zacne ji pusenkovat
misto toho aby treba rekla ze bracha je stejne jeji jak ona, nebo ja nevim co, ale ona ji utvrzuje v tech jejich recich
@Anonymní píše:
A tim prave chci rict, ze to ta starsi vidi a proto rika ze nas nema rada, at si nechame brachu a ona ma bavicku. A tchyne ji po techto slovech vezme a zacne ji pusenkovatmisto toho aby treba rekla ze bracha je stejne jeji jak ona, nebo ja nevim co, ale ona ji utvrzuje v tech jejich recich
Hnus. Odstěhovat se.
@jenny.fields taky ze jo, ale chteli bysme dp sveho a muzeme to zacit resit az za rok, tak jsme mysleli ze se nejak vystojime, ja jsem zacala prehlizet tolik veci, kolikrat me uz tepe v hlave jak by clovek neco rekl, ale drzim se, ale toto ![]()
Vyčistila bych ji žaludek za tohle
kontakt bych omezila. Všeho moc škodí
Anonym M
@Anonymní píše:
Ahoj, mě teda ne, ale třeba jsem mimo![]()
Bydlíme v jednom baráku, oni dole, my nahoře, doma se nevídáme vůbec, ale zahradu máme společnou.
Většinu času dcera škemrá že chce za ní, to má taky dovoleno, ale v mezi. Třeba 2 hodinky denně. Dneska jsme byli na zahradě, tchýně s ní (dcera se s náma vůbec nabaví, když tam má ji) a my jsme chystali jídlo na gril. Dcera zase na tchýni, že pojede s ní sama kamsi a že nás nechá doma (nikam nejezdí, jen prostě aby řekla že má babičku pro sebe). Tak jsem šla za ní (fakt hezky a dělám to tak 20× denně), že by nás to mrzelo, že na výlet s babičkou určitě pojedou, ale že na zahradě přece můžeme být všichni (máme ještě mladšího kluka). A ona zase klasicky že né, že ať jdeme domů a tak. No tak já jsem jí řekla svoje (že prostě nikam nepůjdeme, že je to i naše zahrada a nazdar bazar.) Na to ona začala fnukat, tchýně ta ji hned chovala, houpala, dělá všechno co dcera řekne, je to babička, to jí neberu, ale při takové situaci nám může přece pomoct
No a hlavní teda přijde (toto bylo odpoledne). K večeru si chtěla tchýně vzít dceru na maliny na zahradu k její mamě. Dcera teda jela s ní, žádnej konflikt neproběhl, všecko normální a oni jak odjeli, tak jsme šli s malým v kočárku na procházku. A když jsme přišli, tak oni už byli doma, dcera byla ubrečená že jsme jí utekli a že ju nemáme rádi (bylo to z hlavy tchýně, protože v koupelně to z ní vypadlo, že babička říkala že my jsme šli bez dcery sami schválně, ale že to nevadí, protože oni si pojedou na výlet sami
Takže ji navádí proti nám, nebo já nevím jak si to vyložitJá se snažím vyjít s nima normálně, ale přece nebudu celý dny poslouchat od dcery jak nás nechce a taky jí přece něco řeknu..A o 3 hodiny to proti nám použije tchýně, ale kdyby to řekla nám, že se jí nelíbí to a to, ale říkat tohle to dceři
Jsou jí 3.
A zeptala jsi se tchýně proč to údajně řekla? Dítě ve třech letech to mohlo pochopit malinko jinak než bylo řečeno a je zbytečný problém. ![]()
@Anonymní píše:
@jenny.fields taky ze jo, ale chteli bysme dp sveho a muzeme to zacit resit az za rok, tak jsme mysleli ze se nejak vystojime, ja jsem zacala prehlizet tolik veci, kolikrat me uz tepe v hlave jak by clovek neco rekl, ale drzim se, ale toto
No tak alespoň, že se budete stěhovat.
Upřímně, šla bych radši do podnájmu.
A muž by měl tchýně pořádně vycinkat, to je ubohé.
@Anonymní píše:
Vyčistila bych ji žaludek za tohlekontakt bych omezila. Všeho moc škodí
Anonym M
Proč anonym? První by bylo fajn se normálně zeptat ne? Hned čistit žaludek a omezit okontakt? Docela drsný ne? I prarodiče mají práva víš, ne jen povinost hlídat vnoučata.
@arinecka nezeptala, protoze ona je tak strasne horka hlava, ze radsi se to s dcerou snazim resit ja, hezky, domluvou, popovidanim si, nez s ni, protoze tak bysme se 100% nebavili 2 tydny a to s jednou zahradou je fakt peklo, uz to mam vxzkouseny
reknu ji neco zitra, tuknu do temati, ale at jde clovek z jekekoliv strany, okamzite to prekrouti proti ni a jeste prida neco klidne z uplynuleho mesice ![]()
@Anonymní píše:
@arinecka nezeptala, protoze ona je tak strasne horka hlava, ze radsi se to s dcerou snazim resit ja, hezky, domluvou, popovidanim si, nez s ni, protoze tak bysme se 100% nebavili 2 tydny a to s jednou zahradou je fakt peklo, uz to mam vxzkousenyreknu ji neco zitra, tuknu do temati, ale at jde clovek z jekekoliv strany, okamzite to prekrouti proti ni a jeste prida neco klidne z uplynuleho mesice
Dokázala bych pochopit že dvě generace v jednom domě se prostě nesnesou, každý má jiný pohled na život ale tak proč tam bydlíte?
@arinecka píše:
Proč anonym? První by bylo fajn se normálně zeptat ne? Hned čistit žaludek a omezit okontakt? Docela drsný ne? I prarodiče mají práva víš, ne jen povinost hlídat vnoučata.
Protože jsem psala příspěvek už nad tím
anonymitu nezneužívám ![]()
M.
Ahoj, mě teda ne, ale třeba jsem mimo

Já se snažím vyjít s nima normálně, ale přece nebudu celý dny poslouchat od dcery jak nás nechce a taky jí přece něco řeknu..A o 3 hodiny to proti nám použije tchýně, ale kdyby to řekla nám, že se jí nelíbí to a to, ale říkat tohle to dceři
Jsou jí 3.
Bydlíme v jednom baráku, oni dole, my nahoře, doma se nevídáme vůbec, ale zahradu máme společnou.
Většinu času dcera škemrá že chce za ní, to má taky dovoleno, ale v mezi. Třeba 2 hodinky denně. Dneska jsme byli na zahradě, tchýně s ní (dcera se s náma vůbec nabaví, když tam má ji) a my jsme chystali jídlo na gril. Dcera zase na tchýni, že pojede s ní sama kamsi a že nás nechá doma (nikam nejezdí, jen prostě aby řekla že má babičku pro sebe). Tak jsem šla za ní (fakt hezky a dělám to tak 20× denně), že by nás to mrzelo, že na výlet s babičkou určitě pojedou, ale že na zahradě přece můžeme být všichni (máme ještě mladšího kluka). A ona zase klasicky že né, že ať jdeme domů a tak. No tak já jsem jí řekla svoje (že prostě nikam nepůjdeme, že je to i naše zahrada a nazdar bazar.) Na to ona začala fnukat, tchýně ta ji hned chovala, houpala, dělá všechno co dcera řekne, je to babička, to jí neberu, ale při takové situaci nám může přece pomoct
No a hlavní teda přijde (toto bylo odpoledne). K večeru si chtěla tchýně vzít dceru na maliny na zahradu k její mamě. Dcera teda jela s ní, žádnej konflikt neproběhl, všecko normální a oni jak odjeli, tak jsme šli s malým v kočárku na procházku. A když jsme přišli, tak oni už byli doma, dcera byla ubrečená že jsme jí utekli a že ju nemáme rádi (bylo to z hlavy tchýně, protože v koupelně to z ní vypadlo, že babička říkala že my jsme šli bez dcery sami schválně, ale že to nevadí, protože oni si pojedou na výlet sami
Takže ji navádí proti nám, nebo já nevím jak si to vyložit