V 18 letech nic nesmím

18.7.16 08:48

Já už nevím co dál.

Nejdřív asi začnu tím, že se omluvím že nevím do jaké sekce mám toto napsat.

Je mi 18 let a jsem student. Můj problém je v tom, že:
1. Matka mi nedovolí opouštět dům kromě školy.
2. Nesmím se s nikým kamarádit.
3. Nesmím mít žádné koníčky.
4. Nemůžu navštěvovat otce kdy chci. (Rodiče jsou rozvedení, vídám ho tak 3× do roka)
5. Nemůžu nosit oblečení jaké chci.
6. Nemůžu jíst co chci.
7. Nemůžu pít co chci.
8. Nemám žádné soukromí, matka mi pořád prohrabává věci, čte co mám kde napsané atd.
9. Doma dělám vše, od mytí nádobí po uklízení celého domu až starání se o zahradu.
10. Matka si nakoupila 4 velké zahrady, ale když má na nich něco dělat, říká že to nezvládá a že to musím vše dělat sám. Tak proč si je pořizovala?
11. Ať už za ní udělám cokoliv, když pak s někým mluví tak mě jen pomlouvá a říká, jak je na všechno sama. Všichni mě pak mají za grázla.
12. Ve škole mám jedničky, přinejhorším dvojky, ale to jí nestačí. Bez ohledu na to jak bych byl dobrej, tak jsem špatnej.
13. Pořád mě psychicky vydírá.
14. Občas mě i praští.

Nedávno jsem zkusil o tomhle mluvit s babičkou, řekl jsem jí o tom všem a zeptal jsem se na její názor. A ona řekla, že mám jen držet hubu a krok, že si nemám co nárokovat a že jsem matčin MAJETEK. Víte jaké to je, když vás rodina bere jako MAJETEK, né jako člověka?

Už vážně nevím co s tím mám dělat, už je to tahle 8 let, každý den, a už to nemůžu vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
18.7.16 08:49

Sorry, ale to zní jak pokus sehnat podklady pro článek pro pubertaky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
18.7.16 08:54

A tenhle prispevek mam nedohleda? 18 lety kluk na emiminu? Fakt divny. Pokud to je pravda, tak neni co zavidet. Nicmene, mas 18. Muzes se osamostatnit. Pokus se vydrzet do konce skoly a pak muzes.
Jinak, v pripade, ze se osamostatnis a budes studovat, mas narok na vyzivne.
Nebo co otec? Nemohl bys mu zavolat a pozadat o pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.7.16 08:54

A myslíš to vážně? 8o 8o 8o mám doma dítě ve tvém věku a jestli je polovina věcí, které píšeš pravda, tak je mi tě vážně líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.7.16 08:55

@FilipNovák tak jako plnoletý máš nárok ty sám, ne matka na výživné od otce. To jsou tvé peníze. Dále jsi plnoletý, tudíž si relaitvně můžeš dělat, co chceš- jít kam chceš, být kde chceš a jíst i pít, co chceš.
Můžeš se i odstěhovat, žádat výživné i po matce, najít si brigádu a začít žít sám na vlastní pěst.
Je něco z toho pro tebe PROBLÉM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814

@FilipNovák nu co, je ti osmnáct, jsi dospělý, odstěhuj se a žij si svůj život. alimenty od otce máš předpokládám stanovené, požádej si o alimenty od matky a na zbytek živobytí si vydělej na brigádách - podle toho co píšeš, beztak i při studiu makáš jak šroubek, takže jediná změna pro tebe bude ta, že práci budeš mít zaplacenou a budeš si moct žít, jak uznáš za vhodné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

S otcem jsem o tom již mluvil, ale nenapadá ho, jak by mi mohl pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
18.7.16 08:59

V 18ti jsi plnoletý. Než takovýto teror, raději se postavit na vlastní nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.7.16 09:00
@FilipNovák píše:

no, on by se tě k sobě nevzal, než dostuduješ? nemusel bys makat na zahradách, měl bys soukromí, třeba by ti i dovolil jíst a pít, co chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
18.7.16 09:00
@FilipNovák píše:

Proč si tě nevezme k sobě otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 09:06

Protože už takhle má problém uživit svojí rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.7.16 09:07

@FilipNovák pokud je tvá situace opravdu natolik zlá jak popisuješ, pak se obrat na OSPOD- odbor sociální péče, mohli by ti pomoct, například umístěním do dětského domova než dostuduješ, dále si zařiď konto a otec at ti posílá alimenty tam a podej návrh k soudu o alimenty od matky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 09:07

Normálně bych přefikl matku. Přeber si to jak chceš. A pokud na to přijdou, v obouch případech tě za dobrý chování po pár letech pustijou. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.7.16 09:09
@FilipNovák píše:
Protože už takhle má problém uživit svojí rodinu.

ty seš také jeho rodina…
o ústavní péči pouvažuj, není to tak zlé jak to zní, dostuduješ v klidu a pak se postavíš na vlastní nohy.. dále je možnost prostě si najít brigádu a odstěhovat se do nějakého studentského podnájmu, nebo, pokud má vaše škola internát dohodnout se tam na bydlení - počítám že pokud je ti 18 tak zbývá jen tok školy..no a v poslední řadě se zamysli proč se matka chová jak se chová…
zda jsi jí nedal nějaký důvod,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
18.7.16 09:11

Tam se osamostatní. Už máš maturitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...