Jablečné šťávy pro kojence, kvašení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zkvasit to mohlo, ale to přece poznáš, když tu šťávu ochutnáš
Ale i kdyby, takovéhle dlouhodobé následky z toho mít rozhodně nemůže, to leda průjem a druhý den zase v pohodě. Radši trvej na pořádném vyšetření, ať opravdu zjistí čím to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jar Jar Děkuju. Když já to neochutnávala, tak nevím. Jak jsem hrnek otevřela a bylo to cítit, tam jsem to vylila, umyla a udělala novou šťávu.
Ono je to s naší Dr. těžký, pořád slyším, že uvidíme příště, že teď přibral… Jdeme za 14 dní na kontrolu, tak snad udělá konečně aspoň odběry, co minule slíbila nebo už půjdeme jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sanyv píše:
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat na váš názor nebo zkušenost. Možná to bude pro někoho hloupý dotaz, ale já tomu příliš nerozumím a z blízkých mi nedokáže nikdo s jistotou odpovědět.
Synovi jsem tak od 6 měsíců dávala ředěné šťávy. Byl nekojený, přestal pít vodu, čaj nechtěl, nechtěla jsem ho sladit… Tak jsem myslela, že šťáva bez přidaných cukrů bude dobrý nápad. Malému chutnalo v těch letních vedrech vypil i 3 hrnky. Ředila jsem tak 1:3. Občas mi ale přišlo, že to jde cítit jakoby kvašením nebo jak to popsat. Tak jsem hrnek vymyla, udělala novou šťávu. Syn míval potíže se stolicí, častá, žlutá, a mě napadlo, jestli to nemohlo být tou šťávou… Jestli mu nemohlo nějak uškodit, že to bylo cítí tím kvašením. Teď už tak 2 měsíce šťávy nepije, zvykl si na čaj, ale se stoličkou má potíže pořád, i když menší. Nemohlo to zkvasit až na alkohol nebo je to blbost? Omlouvám se, ale nerozumím tomu. Jestli mu to třeba nemohlo udělat něco s játry? Doktor o jeho potížích se stoličkou ví, zatím neřeší. Souvislost se šťávou mě napadla až teď, i když si nejsem jistá, jestli ty průjmy neměl už předtím. Předem děkuji za odpovědi
A šťavou myslíš co? Odšťavněné jablko nebo kupovaná šťáva ze supermarketu? Dítěti bych vždy dělala čerstvou. Nenechala bych to ve vedru stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má stejné potíže se šťávami i bez, tak zdrojem problémů nejsou ty šťávy.
Přírodní šťávy sice nazkvasí velmi rychle a nejspíš i s nějakými stopami alkoholu, ale tak nepatrným, že to rozhodně nemá jak dítě poškodit.
Spíš sledujte různé potravinové alergie - nejpodezřelejší bývá mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sanyv myslím, že i kdyby to bylo zkvašené, tak by takové dlouhodobé problémy určitě nebyly.. ![]()
Také se přikláním k možnosti alergii na mléko a mléčné výrobky, zkus je úplně vysadit na pár dní a pozoruj změny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit