Jací jsou katolíci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.8.12 15:27

Jací jsou katolíci?

Nejprve se omlouvám za anonymitu, ale vím, že sem chodí švagrová mé spolužačky, o které chci psát a nechci, aby mě poznala, mám čitelný nick.

Mám spolužačku z gymplu, bývala veselá, milá a hlavně hodně inteligentní a svérázná. Před pár lety se hrozně rychle vdala za jednoho kluka - ani pěkného, ani nijak zvlášť výjimečného. Měli svatbu v kostele a ta byla opravdu krásná… :hug: :palec:

Po svatbě ale hrozně zesmutněla a hlavně začala být děsně nesnášenlivá, pořád řeší jen peníze, pomlouvá, kdo co má a nemá. Pomlouvá, kdo jistě bere antikoncepci!!! (nikdy by mě nenapadlo přemýšlet o ženách z našeho města takto) 8o Drbe, kdo je sobec a kdo má psa místo dětí. Nyní čekají už třetí miminko, ale nepřijde mi, že by se v tom nějak realizovala, peněz málo, praxe žádná (vystudovala ekonomku).

Její manžel se hodně lidí straní a přijde mi celkově takový zlostný, zapšklý. Žijeme v městě, kde je věřících strašně málo, sama skoro žádné neznám. Mám o ni celkem strach, ani bych se nedivila, kdyby ji bil, nebo tak něco.

Jaké zkušenosti s těmihle lidmi máte? Jací jsou? Nepřijdou vám někteří zapšklí a „nenávistní“? Proč?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bohemund
9.8.12 15:31

To je něco takového, jako když šprt je nasrany na darebaka co mu vše prochází. Pokud jsi věříci a dělaš buch ví co proto abys žila dle pravidel a nedaří se ti, a vidiš známe co si užívaj dělaj co chcou a přitom se jim daří. Už chápeš?

• Citovat
  • Upravit
Naima

Ahoj, tohle nebude rozhodně tím, jestli je dotyčný/dotyčná katolík nebo není, ale tím, že je jako člověk takový nebo makový. Jací katolíci jsou? Někteří jsou zapšklí a nenávistní, asi tak, jako jsou zapšklí a nenávistní někteří nekatolíci.

Konkrétně žádného takového katolíka, jako znáš ty, opravdu ve svém okolí neznám.

• Citovat
  • Upravit
2616

A jací jsou nekatolíci? To jsou mi otázky… Prostě jsou lidi hajzlové, zlí, závistiví, sobečtí,,, ale taky milí, hodní, přátelští. Jestli je to ateista nebo vyznavač jakéhokoliv náboženství není podstatné a ani určující!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
9.8.12 15:32

Lidi jsou různí, podle mě je jedno jakého vyznání jsou. ;) já katolík jsem, ale nepřijdu si jiná (lepší/horší) než druhé holky. Kamarádky mám půl napůl věřící/nevěřící…holt některé věci řeším víc jen s jedněma.
Jsou lidi, kteří jsou „nazabití“ a nezáleží na tom, jestli jsou katolíci, protestanti, ekologové, workoholici… Každý je nějaký a mění se věkem, zkušenostmi, působením okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.8.12 15:34
@Anonymní píše:
Nejprve se omlouvám za anonymitu, ale vím, že sem chodí švagrová mé spolužačky, o které chci psát a nechci, aby mě poznala, mám čitelný nick.

Mám spolužačku z gymplu, bývala veselá, milá a hlavně hodně inteligentní a svérázná. Před pár lety se hrozně rychle vdala za jednoho kluka - ani pěkného, ani nijak zvlášť výjimečného. Měli svatbu v kostele a ta byla opravdu krásná… :hug: :palec:

Po svatbě ale hrozně zesmutněla a hlavně začala být děsně nesnášenlivá, pořád řeší jen peníze, pomlouvá, kdo co má a nemá. Pomlouvá, kdo jistě bere antikoncepci!!! (nikdy by mě nenapadlo přemýšlet o ženách z našeho města takto) 8o Drbe, kdo je sobec a kdo má psa místo dětí. Nyní čekají už třetí miminko, ale nepřijde mi, že by se v tom nějak realizovala, peněz málo, praxe žádná (vystudovala ekonomku).

Její manžel se hodně lidí straní a přijde mi celkově takový zlostný, zapšklý. Žijeme v městě, kde je věřících strašně málo, sama skoro žádné neznám. Mám o ni celkem strach, ani bych se nedivila, kdyby ji bil, nebo tak něco.

Jaké zkušenosti s těmihle lidmi máte? Jací jsou? Nepřijdou vám někteří zapšklí a „nenávistní“? Proč?

S těmi lidmi???
Nepřipadám si jako exot, jsem úplně normální a jsem katolička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
9.8.12 15:35

Podle mě to nemá nic s vírou společného. Sama jsem katolička a přijdu si normální, mám spoustu kamarádů, co jsou věřící a jsou v pohodě. Tady půjde zřejmě o něco jiného. Možná se cítí nešťastná, nespokoejná se životem a proto se takto chová. JEslti manžel není moc společenský, zřejmě je jím ovlivněná. Neviděla bych v tom věci víry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
9.8.12 15:36

A propos, katolíků znám nepočítaně a najdeš mezi nimi všechny existující odrůdy lidských povah, temperamentu, vzdělání, zaměstnání, sociálního statutu i barvy pleti a jánevímcoještě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Bohemund píše:
To je něco takového, jako když šprt je nasrany na darebaka co mu vše prochází. Pokud jsi věříci a dělaš buch ví co proto abys žila dle pravidel a nedaří se ti, a vidiš známe co si užívaj dělaj co chcou a přitom se jim daří. Už chápeš?

Ale já taky žiju jak se má a ctím desatero, jakožto základ evropské morálky a nejsem věřící a nechodím do kostela a ani nepomlouvám… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14335

Já si myslím, že víra v tom nehraje roli..Bohužel vím, že jsou lidi co jsou katolicí naoko, ale skutek utek.. Měla jsem čest s takovým..
Tím chci říct, že nejde všeobecně říct, jací jsou, protože znám hromadu, kteří jsou milý, přejícní, nepomlouvají a řídí se tím, čemu mají věřit..a na druhou stranu takový, kteří běhají každou neděli do kostela, al v reálném životě se moc jako katolíci nechovají Žiji na venkově, takže tady se to víc projeví ti lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
9.8.12 15:38
@Anonymní píše:
Ale já taky žiju jak se má a ctím desatero, jakožto základ evropské morálky a nejsem věřící a nechodím do kostela a ani nepomlouvám… :nevim:

S tvého příspěvku mi vyznělo, že se přiženila k dost ortodoxní rodine, anita se nesmí deti misto psů a podobně cos psala. Pokud je tlačena do rození dětí a střídmemu životu, je to zajímavá teorie

• Citovat
  • Upravit
huktd
9.8.12 15:38

Já jako nevěřící jsem si vzala katolíka, žádná taková změna se neudála. Antikoncepci jsem brala, po svatbě jsem otěhotněla, po porodu - zjišťovala jsem si info o antikoncepci - ji brát nebudu. Muž mi do toho nekecal, nikdy. A nenechala bych ho. Budu mít nitroděložní tělísko a jsem na něj zvědavá.

S mužem čekáme dítě, budujeme kariéru, já se dokonce hned po mateřské budu vracet do práce, hlídat bude pár hodin chůva, cca 2-3× týdně na 5 hodin, ostatní budu dělat z domu, ne v kanceláři. Případně když budu mít schůzku s klientem, nebo soud, tak zaskočí manžel. Malého si bude moci do práce brát taky v pohodě, stejně jako já.

Do společnosti chodíme spolu, i sami. A víra? Svatba byla v kostele, nejsem věřící a nikdy nebudu, nic mi to neříká. Muž ano, takže budeme miminko i křtít. A proč ne. Nemám proti tomu nic, jen chci, aby malého do ničeho nenutil, což muž nebude. Jednak ví, že mám svoji hlavu a postavila bych se mu, jednak proto, že ani on není žádný fanatik. V sobě věří, chová se podle toho, ale do kostela chodí snad jen o velkých svátcích :mrgreen: Někdy jdu s ním, někdy ne… je to kolikrát zajímavé.

Nemyslím, že ta spolužačka bude obětí „katolíků“, spíš bych řekla, že buď její manžel je šílený fanatik, a kdo ví, jestli ne spíš nějaký sektář, nebo jestli prostě nezjistila, že se vdávala, měla velké oči a teď najednou není spokojená se svým životem… ale taky je čistě možný, že u nich vládne patriarchát, chlap antikoncepci zakázal, takže čekají třetí dítě, jí už to prostě leze na mozek. Nebo se třeba jen prostě změnila a je prostě taková…

• Citovat
  • Upravit
1937
9.8.12 15:42

Souhlasím s @Naima.
Každopádně si myslím, že horší budou asi ti fanatičtí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
9.8.12 15:43

Nějak nechápu, co to má společného s vírou :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
31594
9.8.12 15:48

Jak ono se to říká - poturčenec horší Turka? :think:
Nemyslím si, že by to bylo druhem vyznání, zkrátka se občas někdo najde v něčem, ale ne zrovna tím hezkým způsobem. Něco asi souvisí s nově nalezenou vírou, něco bude možná i souviset s tím, do jaké ekonomické situace se dostala, pokud byla zvyklá jen trochu na lepší, tak každý propad dolů s člověkem dokáže divy a vyplave z něj to, co by jinak zůstalo skryto.
Zažila jsem pár katolíků, pár evangelíků a u všech to bylo jako když přijdeš v práci do kanclu a sedí tam lidi pohromadě, někoho vidíš ráda, protože je fajn, někdo je ti fuk, protože se neprojevuje a někdo je parchant a nejradši by ses s ním nestýkala. Ale taky víš, že to není dané prací, kterou dělá - zkrátka je takový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí