Jací jsou katolíci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4151
9.8.12 16:02

Myslim, ze je jedno, cemu veri. kdyz je nekdo hloupej a zavistivej proste je to tak. je to jako v kazdym narode, tak i v kazede vire jsou lidi dobri i spatni, chytri i hloupi, hezci i skaredi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.8.12 16:08
@zelenaprisera píše:
Myslim, ze je jedno, cemu veri. kdyz je nekdo hloupej a zavistivej proste je to tak. je to jako v kazdym narode, tak i v kazede vire jsou lidi dobri i spatni, chytri i hloupi, hezci i skaredi…
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.8.12 16:15

Jací jsou katolíci? Mají dvě ruce, dvě nohy, hlavu - a světe div se - i pohlavní orgány… ;)
Zakladatelko - spokojena s odpovědí nebo jsi chtěla slyšet něco jiného?

Příspěvek upraven 09.08.12 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.8.12 16:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
9.8.12 16:21
@Bohemund píše:
To je něco takového, jako když šprt je nasrany na darebaka co mu vše prochází. Pokud jsi věříci a dělaš buch ví co proto abys žila dle pravidel a nedaří se ti, a vidiš známe co si užívaj dělaj co chcou a přitom se jim daří. Už chápeš?

Naprosto souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 16:24
@Jura007 píše:
Jací jsou katolíci? Mají dvě ruce, dvě nohy, hlavu - a světe div se - ipohlavní orgány… ;)
Zakladatelko - spokojena s odpovědí nebo jsi chtěla slyšet něco jiného?

Myslela jsem to spíše osobnostně - jaké mají vlastnosti, jaké chování je u nich obvyklé, atd.
Chápu ironii v Tvém příspěvku a trochu mi to bohužel připomíná jejího manžela. Než aby se s lidmi skutečně bavil, raději je štiplavě upozorňuje na to, jak jsou „blbí, tupí, sobečtí a nemají žádnou morálku“.

Ty jsi muž?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.12 16:27

Ostatním děkuji za příspěvky, jen bych ráda zdůraznila, co zde někteří nevzali v potaz… Psala jsem také hlavně o ZMĚNĚ u kamarádky, takže její chování rozhodně není dané pouze (vrozeným, či výchovou v dětství získaným) nastavením charakteru. To se vylučuje s tím, co někteří píšete. Zkrátka, dostala se do katolické rodiny a je z ní jinej člověk. Zlej, nepřejícnej, ustrašenej, zapšklej. A mě jen zajímá proč. Jestli jste se s něčím takovým také setkali, nebo na TENTO JEV máte názor.

:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Naima
9.8.12 16:28
@Anonymní píše:
Myslela jsem to spíše osobnostně - jaké mají vlastnosti, jaké chování je u nich obvyklé, atd.
Chápu ironii v Tvém příspěvku a trochu mi to bohužel připomíná jejího manžela. Než aby se s lidmi skutečně bavil, raději je štiplavě upozorňuje na to, jak jsou „blbí, tupí, sobečtí a nemají žádnou morálku“.Ty jsi muž?

Máš pocit, že jsou katolíci nějaké tupé stádo s programovým chováním? Pokud ne, tak nechápu, proč se ptáš na jejich vlastnosti, chování a podobně. Na to přeci není univerzální všeobjímající odpověď ;).

• Citovat
  • Upravit
huktd
9.8.12 16:29
@Anonymní píše:
Chápu ironii v Tvém příspěvku a trochu mi to bohužel připomíná jejího manžela. Než aby se s lidmi skutečně bavil, raději je štiplavě upozorňuje na to, jak jsou „blbí, tupí, sobečtí a nemají žádnou morálku“.Ty jsi muž?

On Jura Tvou otázku - jako všichni ostatní - pochopil :roll: Jen ti tu všichni vysvětlují, že to, že je někdo katolík, neznamená, že má nějaké konkrétní osobnostní rysy. To je snad individuální úplně každému. Prostě pokud je její manžel magor, pak bez ohledu na to, zda-li je věřící. Jak jsem psala, podle mého je to nějaký fanatik a magor dohromady, ale závistivých a pomlouvačnýcch lidí je… stejně tak je hodně lidí, co na škole vypadali fajn a teď jsou to pipiny/pipiňáci, co jen pomlouvají, závidějí atd.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
9.8.12 16:29
@Anonymní píše:

Ahoj promin, ale na otazku jake maji katolici vlastnosti, chovani apod. se proste neda odpovedet. :nevim:
Cela jizni Amerika, velika cast zapadni Evropy, znacna cast severni Ameriky, to vsechno jsou katolici, protestanti…Myslis, ze se da rict, jake maji vlastnosti, ci jaci jsou? Stejne jako my ateisti (vetsina lidi v CR) jsme kazdy jiny, tak verici lide take. Nemela bys do toho zatahovat viru. Pokud se tvoje kamaradka zmenila, je to jen jeji problem a mozna problem jejiho manzela, ale s virou to opravdu nema nic spolecneho.

• Citovat
  • Upravit
18305
9.8.12 16:30

No ale abych byl spravedlivý, tak některé/někteří si možná všimly/všimli, že používám v takových případech označení „český katolický Taliban“. No není to můj výmysl, já jsem to jenom převzal… Zkrátka někteří ve jménu víry by chtěli diktovat ostatním, co mají a nemají dělat, co je správné a co ne. Máme docela štěstí, že u nás jsou takoví věřící v dost výrazném oslabení (jsou míň než menšina… :mrgreen: ) a i když o to víc křičí, tak je nikdo moc nebere vážně. A nevím jestli to souvisí (asi ano), ale spousta lidí maskuje za pojem „veřejného pořádku“ svou netoleranci a touhu ovládat druhé lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
9.8.12 16:30
@Anonymní píše:

Víš, u nás se říká - na blbou otázku blbá odpověď.
Prostě z kamarádky se stala obyčejná maloměstská zaprděná drbna a ten její je asi taky kapku asociál - ale pochybuju, že to souvisí s vírou :nevim: Takových najdeš 12 do tuctu i mezi nekatolíkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huktd
9.8.12 16:31
@Anonymní píše:
Ostatním děkuji za příspěvky, jen bych ráda zdůraznila, co zde někteří nevzali v potaz… Psala jsem také hlavně o ZMĚNĚ u kamarádky, takže její chování rozhodně není dané pouze (vrozeným, či výchovou v dětství získaným) nastavením charakteru. To se vylučuje s tím, co někteří píšete. Zkrátka, dostala se do katolické rodiny a je z ní jinej člověk. Zlej, nepřejícnej, ustrašenej, zapšklej. A mě jen zajímá proč. Jestli jste se s něčím takovým také setkali, nebo na TENTO JEV máte názor.:kytka:

Ale co když ano, co když je jí tohle chování prostě vlastní, blízké, a proto neměla problém ho přijmou za své? Proč to svaluješ na katolickou rodinu? Prostě se dostala do prostředí - a každý ti tu vysvětluje, že s vírou jako takovou to nemá co dělat - které je takové a ona to přebrala, chová se tak. A to je její volba ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.12 16:31
@Naima píše:
Máš pocit, že jsou katolíci nějaké tupé stádo s programovým chováním? Pokud ne, tak nechápu, proč se ptáš na jejich vlastnosti, chování a podobně. Na to přeci není univerzální všeobjímající odpověď ;).

Jejich vlastnosti? Ptala jsem se na podobné zkušenosti, názory a na jejich chování… ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.12 16:32

Jednak si částečně myslím že je pravda to co píše Bohemund.
A taky - nepíšeš zakladatelko jestli spolužačka byla katolík před svatbou, nebo se jím tak nějak stala tím že si ho vzala a toto náboženství musela přijmout spolu s manželem, který je možná tak trochu fanatik - i když se zde o něm nezmiňuješ, ale taková změna mi nepřijde normální. Můj ex byl katolík tělem i duší. MAZEC. Znamenalo to chodit v týdnu po práci 3× do kostela + neděle k tomu. Zůčastnit se museli všichni, omlouvá tě jenom nemoc nebo smrt. A to tak, že i já jako matka všestinedělí jsem musela vyrazit s kočárem (v ůnoru)do ledového kostel a tam to přetrpět jen proto, že je neděle a že se to „musí“Samozřejmě se jako katolík choval jen v té docházce do kostela. Jinak si rád přihnul, pro ostré slovo taky nešel daleko atd…Bylo to šílené žít v takové familii. V domku s námi žili i jeho rodiče+bratr. Tchýně mi dokonce chodila nenápadně zkoumat jestli v pátek nevařím maso, protože je půst. A nedejbože na velikonoční pondělí pověsit ven prádloi, byť by to byly jen plínky.
Jestli kamarádka žije v něčem podobném, tak se nedivím že je zapšklá, je hrozně těžké se z tohoto vymanit a přitom to hrozně moc deptá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky