Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zus zajít na OSPOD, tam jim popsat to co v úvodním příspěvku a dej návrh na styk otce s dítětem za přítomnosti určené pracovnice. Popiš jim svoje obavy.
@Anonymní píše:
Ahoj, s bývalým přítelem jsem se rozešla v těhotenství, nikdy s námi nebydlel, syn 2,5r je svěřen do mé péče. Soud o určení styku neproběhl, nejdřív si ex zažádal o předběžné opatřeníkteré posléze stáhl. Přijel za prckem poprvé v 1 roce. Bydlí 200 km od nás, jezdí sem jednou týdně. Teď jde o to, co když mu lidově řečeno prdne v kouli a syna nevrátí? (Zatím chodí ke mě domů nebo jdeme společně ven.) Ex je dost mstivej, bojim se, že si naše spory bude chtít řešit přes prcka.
bohužel, se to stát může, když ho nevrátí, budeš muset řešit s policii
Syna mu dovolíš vídat dobrovolně, asi bych ale neměnila to, že jsi u toho přítomna
Juro, to by bral jako výzvu k boji, znám ho ![]()
Takže pokud nenáme soudně určený styk, může ho prostě odvést a nevrátit?
@Anonymní píše:
Juro, to by bral jako výzvu k boji, znám ho
bohuzel muze…resim ted podobnou situaci, klepu se pokazde, co si ex bere deti ( 10 a 6 let), ze mi je nevrati…zatim to resim tak, ze u sebe nemaji svoje doklady (ani karticku pojistovny, jen ma bohuzel kopie rodnych listu)…podle ospod ma na ne stejne pravo jako ja, dokud neprobehne soud o svereni…kdyz bude po soudu, tak by teoreticky deti mely mit u sebe potrebe doklady pri prevzeti druhym rodicem…takze je stejne muze odvest, kdyby chtel…a ne, ze by ne, ale strasne se bojim…preju pevne nervy ![]()
@Anonymní píše:
Juro, to by bral jako výzvu k boji, znám ho
V pořádku, ať to bere jako výzvu k boji. Ve finále může dopadnout tak, že syna v životě neuvidí a platit stejně bude muset. Těch případů je tady na emiminu popsaných dost…
Syna mám v péči já, ale on mi ho nemusí vrátit?
A kdyby se tak nedejbože stalo, mám jít na policii, ukázat rozsudek svěření do péče, ten má taky přece nějakou váhu
Řešim pouze teoreticky, všem maminám co mají podobnej problém posílám sílu
Snad se tak nestane.
Juro, otce dítěte se myslím jen tak nezbavim, kdyby klidně neplatil, ale ať je klid. Jenže já se ho bojim, stačil mi jeden soud…
Dokud neproběhl soud o svěření do péče, tak i kdyby si prcka odvezl nemůžeš dělat nic. na policii ti nepomůžou, neodvezl ho násilím, není to únos, máte na dítě zatím úplně stejné právo… Takže se snaž být při návštěvách přítomná aby ho odvézt nemohl. Ale i když svěření proběhne, když ti ho sebere je to stejně na palici. Viz případ té herečky z ordinace.
Je strašné, že jsou rodiče kteří se mstí na dětech a perou se o děti…
Takže snad jen rozumná dohoda no…
@Anonymní píše:
Syna mám v péči já, ale on mi ho nemusí vrátit?
A kdyby se tak nedejbože stalo, mám jít na policii, ukázat rozsudek svěření do péče, ten má taky přece nějakou váhuŘešim pouze teoreticky, všem maminám co mají podobnej problém posílám sílu
Snad se tak nestane.
Jo když je rozsudek o svěření do péče pak by ti pomoci měli, ale zase, je otázka jak
Tenhle stát je šílenej, držím palce aby se nic takového nestalao, chudáci děti potom.. Je to těžké. Kddyž je to takovej blbec a opustil tě těhotnou, nemělas ho uvádět do RL, očividně o to nestál. Tak snad jen doufat, že nebude až takovej magor ![]()
@monika32 píše:
Jo když je rozsudek o svěření do péče pak by ti pomoci měli, ale zase, je otázka jakTenhle stát je šílenej, držím palce aby se nic takového nestalao, chudáci děti potom.. Je to těžké. Kddyž je to takovej blbec a opustil tě těhotnou, nemělas ho uvádět do RL, očividně o to nestál. Tak snad jen doufat, že nebude až takovej magor
Ona psal, že se rozešli v těhotenství, ne že ji opustil
@Petr84 píše:
Ona psal, že se rozešli v těhotenství, ne že ji opustil
Tak já nevím, rozešli se, ale nejevil o ni ani o dítě víc jak rok zájem, takže asi by o to otcovství tak moc nestál ne? ![]()
Mám to tak nějak podobně, dcera je svěřena jen do mé péče, styk s otcem není upraven - tak mi to poradili (před 10-ti lety na soudě) Nemusíš mu prcka ani půjčovat - že to děláš, je tvoje dobrá vůle. Pokud by ho odvezl, musí zasáhnout policie. Pokud on chce dítě vídat a ty nebudeš chtít, musí si požádat přes soud. O předběžné opatření sice požádat může, ale to se vydává jen v případě ohrožení zdraví, nebo života dítěte. Je na to termín - tuším 7, nebo 10 dní. Soud na úpravu styku žádný termín nemá, může se to táhnout, ty můžeš navrhovat třeba psychologické posudky… Pokud máš důvodné obavy, shromažďuj důkazy, které ti je pomohou dokázat, pokud by na soud došlo. Jinak z 90-ti % chlapi pouze vyhrožují, o dítě se dlouhodobě chce starat málokterý.
Držím palce, ať je vše v klidu a dohodnete se na péči o prcka bez tahanic a soudů.
Pokud je syn soudně svěřený do péče zakladatelky a není upravený styk, je čistě na její dobré vůli, když mu ho dá. Pokud by jej nevrátil, s pravomocným rozsudkem je třeba se obrátit na policii a ta zjedná nápravu. Jiná je situace, pokud práva a povinnosti k dítěti vůbec upraveny nejsou. Ex si určitě také uvědomuje, že takovým jednáním by si dost ztížil postavení pro případný soud ohledně styku.
Ahoj, s bývalým přítelem jsem se rozešla v těhotenství, nikdy s námi nebydlel, syn 2,5r je svěřen do mé péče. Soud o určení styku neproběhl, nejdřív si ex zažádal o předběžné opatření
které posléze stáhl. Přijel za prckem poprvé v 1 roce. Bydlí 200 km od nás, jezdí sem jednou týdně. Teď jde o to, co když mu lidově řečeno prdne v kouli a syna nevrátí? (Zatím chodí ke mě domů nebo jdeme společně ven.) Ex je dost mstivej, bojim se, že si naše spory bude chtít řešit přes prcka.