Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hledám spřízněné duše, které jsou na tom podobně jako já ![]()
S přítelem jsme spolu 5 let, já už toužím po miminku, zázemí máme, já sice ještě studuji, ale přítel vydělává dost slušně a bydlíme u mých rodičů, takže s tím není problém. Jenže s ním je to jako na houpačce. Jednou říká, že už by miminko chtěl, že už se docela těší, a pak najednou zase že až třeba za rok a mně to už štve, protože to takhle střídá už půl roku ty názory
. Beru antikoncepci, zbývá mi jeden a půl platíčka a řekla jsem mu, ať se rozhodne, jestli si mám shánět další nebo na to vlítnem až jí doberu. Je mi ale jasný, že to ještě asi nebude.. Je prostě nerozhodnej
. Holky, k
terá to máte podobně, pojďte si pokecat, jak na ty naše chlapy musíme ![]()
AHojky ja sice sem nepatrim, ale preji hodne stesti, aby se pritel uz rozhodl. ![]()
Ahoj, myslím, že bys mu neměla dávat razantně najevo " mám nebo nemám dobrat ty prášky?!" On je z toho asi trochu nesvůj. Nech tomu volnější průběh. Já vysadila prášky sama a nějaký čas jsme si dávali pozor a pak už jsme to neřešili. Hlavně jsme se o tom nějak nebavili, možná někdy ve srandě. A pak když jsem otěhotněla, jsme byli oba rádi ![]()
Nooo ka sem taky nepatrim, ale chlapa je lepsi postavit pred hotovou vec:-).pokud opravdu jsi rozhodnuta a na dite je ta prava doba tak bych mu rekla ze jsi o tom mlivila s doktorem a jak doberes prasky ceka te vysetreni ohledne miminka. uvidis co na to rekne. podle me ma strach, protoze nevi co to obnasi, coz je pochopitelne a jako kazdy chlap slysi jak s zenskou cloumaji hormony, chute, stres atd.
@Suzann píše:
Ahoj, myslím, že bys mu neměla dávat razantně najevo " mám nebo nemám dobrat ty prášky?!" On je z toho asi trochu nesvůj. Nech tomu volnější průběh. Já vysadila prášky sama a nějaký čas jsme si dávali pozor a pak už jsme to neřešili. Hlavně jsme se o tom nějak nebavili, možná někdy ve srandě. A pak když jsem otěhotněla, jsme byli oba rádi
Tak tak, lepsi kdyz to prijde jakoze samo a ne buch a ted budem mit dite protoze jsme rekli. dopredu taky pocitej s tim, ze se nemusi zadarit hned.
Ahoj, u nás to bylo podobné, sice dítě chtěl, ale pořád se nějak bál a odkládal, odkládal
Nakonec jsem mu sama řekla, že dobírám prášky a budeme si prostě dávat pozor a uvidíme…půl roku jsme to takhle praktikovali a nakonec jsem řekla, že to můžeme zkusit, že o nic nejde, že se to stejně hned nepovede. No, a povedlo se na první pokus
Byl strašně rád hned od // ![]()
Ale kdybych to nerozhodla víceméně sama, tak jsme bez prcka asi pořád ![]()
V tu dobu jsme spolu byli 8 let.
To já chápu, že má strach, to já mám taky, ale nechci ho právě stavět před hotovou věc, budu ráda, když se sám rozhodne ab dítě bylo chtěný jak ode mě, tak od něj…
@Suzann Já na něj netlačím, jestli mám nebo nemám ty prášky dobrat, já mu jen řekla, že je mám na tak a tak dlouho a že ať se do té doby rozhodne… a než ta doba nastane, tak o tom s nim mluvit nebudu, aby si to sám v klidu rozmyslel ![]()
@wildcherry píše:
Tak tak, lepsi kdyz to prijde jakoze samo a ne buch a ted budem mit dite protoze jsme rekli. dopredu taky pocitej s tim, ze se nemusi zadarit hned.
S tím já samozřejmě počítám, proto bych už do toho chtěla i jít, když slyším kolem sebe ty příběhy o tom, jak to nejde rok, dva… ![]()
@wildcherry Přesně, dávat chlapovi nůž na krk je podle mě to nejhorší. To by taky mohl pěkně rychle cuknout. Je lepší volnější průběh, prostě to neřešit. Já jsem prostě řekla chlapovi, že už dlouho beru prášky, že bych je chtěla na čas vysadit kvůli sobě, no půl roku se dávalo pozor, pak jsme dávali pozor na plodné dny a pak už to bylo jedno. Už jsme si zvykli na to, že to přijít může a přestali jsme to prostě řešit. Nu a jednoho dne, trošku ovínění jsme se na to jednodušše vyprdli a bylo ![]()
@Saroya píše:
A to bydlení u rodičů…nemůže mu vadit to?
O tom jsme se bavili, on s tím měl ze začátku problém, ale teď už je to se mi zdá v pohodě. Dokonce už i říkla, že pak budeme muset dát na půdu psací stůl, aby mělo miminko dost místa na postýlku a tak…
@Kačta Na to tak ale nemysli, že by to nemohlo přijít hned. Akorát si děláš zbytečné obavy ![]()
Já vysadila prášky zhruba o rok dřív než jsme se začli snažit, prostě jsem je už nechtěla. přítel nejdřív taky z toho byl nesvůj, dával si pozor a pak z ničeho nic si pozor přestal dávat, s tím, že prostě uvidíme. takže vlastně jsem to nechala na něm…
takže být tebou, tak doberu tyhle prášky co máš doma, přítelovi řekni, že si budete dávat pozor, že tobě se aspoň pročistí tělo od hormonů, a že až bude připravenej, že to necháš na něm… stejně si tohle bude muset řídit on ![]()
@Kačta Na to ale tak nemysli, že by to nemohlo přijít hned. To si děláš akorát zbytečné obavy ![]()
Mno jestli je bydlení u rodičů zázemí, to teda nevím…
Já osobně bych to za zázemí nepovažovala, myslím, že tam bych hledala zakopaného psa…