Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RyBANA souhlasím, podle mě podpora rodiců není rozmazlenost.
Z někoho tu asi mluví závist.
K tématu - řekla bych příteli, že od tehdy a tehy přestanu brát antiko a on ti řekne svoje - neblbni nebo jdem do toho. ![]()
Přítel taky pořád nechtěl, kolem mě se rodilo, a těhotnělo, já už chtěla po čase taky prcka a přítel to furt odkládal…že je ještě brzo a nevím co ještě, přitom jsme spolu 7 let…no a dneska máme 5-ti měsíčního prcka
sice cesta k němu byla komplikovanější, ale podařilo se ![]()
@Verun83
Garsonka Ti přijde málo?
Ty asi budeš též pěkně rozmazlená, že? ![]()
@_Kaczenkaa_ jako já bych taky nemohla bydlet s rodiči. Přesně jak píšeš. To budu rači platit hypotéku, ale budu mít SVOJE i za cenu toho, že to musím platit. Nepřipadala bych si dobře, že bydlím u rodičů, jsem přece dospělá. Chci mít svoje bydlení, svoje soukromí, svoje zázemí, svoje všechno, pocit, že jsme něco vybudovali s chlapem spolu a je to naše. I za cenu toho, že rodiče nevidíme tak často a možná a i proto pořád spolu tak suprově vycházíme. Mám suprové rodiče, ale nedokážu si představit, jak by vztah s nimi vypadal po x letech soužití s nimi v jednom domě. Rodiče stárnou a chtějí mít čím dál větší klid a že bych jim tam nechala ječet caparty, to bych jim fakt neudělala ![]()
@Suzann
Už jsem si začínala myslet, že jsem vážně jiná… Přesně takhle to myslím… ![]()
Ahoj Kačto, k dotazu se vyjádřit nemůžu, sama teď dokončuji školu a s přítelem ještě svatbu a děti neplánujeme. Ale máme to jako vy, bydlíme s přítelem u rodičů. Náš dům má ale 2 bytové jednotky, takže tu máme dokonalé soukromí a s rodiči se potkáváme jen na zahradě a to ještě málo (mamka je pořád v práci, i víkendy a táta to samé). Já plně souhlasím s tvým názorem, že je mnohem lepší tohle bydlení než se na 30 let zadlužit. Navíc až budou děti, tak mamka kdykoliv pohlídá, děti budu vychovávat v přírodě a ne na betonu, každou sezonu spoustu domácí zeleniny a ovovce. Samozřejmě s tím, že rodiče jsou normální ( což naši jsou, vůbec k nám nechodí, do ničeho nemluví, berou že prostě půlka je naše a můžeme si i na za hradě dělat, cokoliv jen chceme).
Přítel hodně vydělává a za ty léta hodně našetřil, můžeme se docela rozšoupnout a v klidu plánovat svatbu, díte, bez strachu z toho, že nebudou peníze.
Nakonec chci dodat, že tu bydlíme už pár let a vše klape bez jediného problému…naopak mě ted v létě těší společné víkendové grilovačky a vše okolo
Takže jsme možná vyjímka, ale i důkaz, že společné bydlení s prarodiči určitě jde a může být spokojené ![]()
Na tvého přítele nevím, jak jít, co se týče miminka, já sama zatím ve skrytu duše doufám v to, že budu požádána o ruku a taky zatím nic ![]()
@Kačta píše:
@_Kaczenkaa_ Neplatíme, protože studuju VŠ. Sami nám bydlení za těchto podmínek nabídli, jako podporu mě na studiích. Měla jsem dřív dost velký kapesný a teď nemám nic, což je v absolutním pořádku. Všechny běžný výdaje platí přítel a já přispívám z brigády.
A s rodiči jsi o tom mluvila, že by sis pořídila dítě? Co oni na to? Dokud u nich bydlíš, tak nestačí se o tom pobavit jen s přítelem, měla bys je zahrnout do rozhodování též.
@_Kaczenkaa_ Ona nemyslela že je to málo, ale že pro založení rodiny je to jiná situace.
@Suzann Rodiče se příští rok stěhují, jak jsem už říkala, takže caparti jim v domě ječet nebudou
Holky nerejpejte do zakladatelky.
Zakladatelko, pokud dítě chceš a chcete, toužíš po miminku, tak jdi do toho. Každá se na miminko cítí v jiném věku, některá dřív, některá později.
Přečti si diskuzi matkou v 17 letech, jak tam některé maminky toužili po miminku a pak jim Ha selhala, žádná Ha není stoprocentní:-)A přítel taky miminko chtěl až pozdějia ted je rád že mají nebo budou mít. Pokud máte zázemí, tak bych do toho šla, pokud se na to cítíš. Uvidíš jak partner taky pak bude rád že budete mít maličké:-) A není problém si vzít ve škole individuál. Vše se dá zvládnout:-)
Přeji ti hodně štěstí.:-)
@Gina108 Už jsem to zase jednou říkala, že rodiče vědí, že dítě chci a dokonce se už ptají, kdy už to bude, těší se na vnouče..
@Anelize píše:
Ahoj Kačto, k dotazu se vyjádřit nemůžu, sama teď dokončuji školu a s přítelem ještě svatbu a děti neplánujeme. Ale máme to jako vy, bydlíme s přítelem u rodičů. Náš dům má ale 2 bytové jednotky, takže tu máme dokonalé soukromí a s rodiči se potkáváme jen na zahradě a to ještě málo (mamka je pořád v práci, i víkendy a táta to samé). Já plně souhlasím s tvým názorem, že je mnohem lepší tohle bydlení než se na 30 let zadlužit. Navíc až budou děti, tak mamka kdykoliv pohlídá, děti budu vychovávat v přírodě a ne na betonu, každou sezonu spoustu domácí zeleniny a ovovce. Samozřejmě s tím, že rodiče jsou normální ( což naši jsou, vůbec k nám nechodí, do ničeho nemluví, berou že prostě půlka je naše a můžeme si i na za hradě dělat, cokoliv jen chceme).
Přítel hodně vydělává a za ty léta hodně našetřil, můžeme se docela rozšoupnout a v klidu plánovat svatbu, díte, bez strachu z toho, že nebudou peníze.
Nakonec chci dodat, že tu bydlíme už pár let a vše klape bez jediného problému…naopak mě ted v létě těší společné víkendové grilovačky a vše okoloTakže jsme možná vyjímka, ale i důkaz, že společné bydlení s prarodiči určitě jde a může být spokojené
Na tvého přítele nevím, jak jít, co se týče miminka, já sama zatím ve skrytu duše doufám v to, že budu požádána o ruku a taky zatím nic
Děkuju, děkuju mockrát, už jsem si začínala myslet, že jsem fakt mimo. ![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
@Verun83
Garsonka Ti přijde málo?Ty asi budeš též pěkně rozmazlená, že?
Holky že to řešíte, pokud mají peníze, kde bydlet a vyhovuje jim to
…jsou mladí, bez závazků a povinností…ono to přijde a pochopí, že to omezení do budoucna tam je a pak budou moct v klidu došetřít a odejít do svého třeba ![]()
taky máme krásný vztah ale bydlet chraň čert
…si nenecám mluvit do svoji domácnosti, partnerství(což prostě bývá a né že nééé),do dětí
…nenene…jednou jsou to moje děti, ne babiček. Dojela jsem na to u první a poučila jsem se
(rok jsem bydlela nad něma)…a brát ohled na rodiče, to jsem prostě sobec. Pokud čekám návštěvu kamarádů a přátel atd nebudu se nikoho dovolovat
…a druhá věc vnouče bude prarodiče hodně otravovat, lituju je:mrgreen:…což bude mnohem větší mluvení do výchovy…
no a jsme u toho, místnost s kuchyňkou, to asi není na dlouhodobé žití dospělé osoby s přítelem atd… ale Kačta žije v plnohodnotným bytě, nad svými rodiči. takže dost podstatný rozdíl…