Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem teda asi taky divná a rozmazlená, páč jsme s přítelem přijali nabídku od našich a bydlíme v jejich jakoby chatě je to obytný barák. Oni tam snámi tráví 4-5měsíců v létě v letní kuchyňce 1+1 kde mají vše oddělené a dělíme se jen o zahradu a dílnu. A jsme za to oba dva rádi že se nemusíme na x let zadlužit a máme co dohuby i pro toho prcka co je na cestě. A kdyžy jsme se rozhodli odejít tak půjdem do baráku po přítelově babičce pác se ani jeden teda nehodláme vrhat do šílené hypotéky.
zakladatelko tobě držím palce, sice bych asi nejpřív na tvím místě počkala až doděláš školu a pak šla do mimča. A příteli bych řekla že jsi prášky vysadila jelikoš tělo se taky musí od hormonů vyčistit, a že si musíte dávat pozor. A ono to pak přijde samo.
@wildcherry Já jsem ale nikdy neřekla, že tam budeme nebo chceme bydlet do smrti! Ale v současný situaci nám to vyhovuje a vlastní bydlení můžeme řešit až s dítětem, za nějakejch 5, 10 let.. A postopáté opakuji: Rodiče se příští rok stěhují jinam, bydlet s nimi společně dál nebudeme.
@Kačta já jsem mu řekla, že mi neurolog doporučil, abych zkusila vysadit HA kvůli migréně (což byla pravda)a že bych HA vysadila i proto, že už ji beru 9 let a mám pocit, že tělo by potřebovalo očistu. Přítel řekl, že jo, že si budeme dávat pozor. Pozor jsme si dali jednou a pak nad tím asi popřemýšlel a sám navrhl, že si už žádnej pozor dávat nebudeme, ať se prostě děje co se má
Byl to fofr, // na první pokus ![]()
Tím jsem ti chtěla říct, že pokud o tom alespoň letmo uvažuje, tak ho možná stačí jen postrčit
Jo a ještě jedna věc - můj přítel ani ne před rokem děti úplně nesnášel /silné řeči
/, že jen brečí, omezují bla bla bla. Já na pilu netlačila, prostě jsem ho nechala „dozrát“ ![]()
@Verun83
Ne jen mě překvapilo, že Ti garsonka přijde málo, já z domova odcházela taky s holým zadkem a co? Na všechno jsem si vydělávala taky sama a od toho odvíjím svoje názory… Neznamená to, že bych zakladetlku nutila brát si hypotéku, jen říkám, že já bych to tak udělala…
@Kačta píše:
@wildcherry Já jsem ale nikdy neřekla, že tam budeme nebo chceme bydlet do smrti! Ale v současný situaci nám to vyhovuje a vlastní bydlení můžeme řešit až s dítětem, za nějakejch 5, 10 let.. A postopáté opakuji: Rodiče se příští rok stěhují jinam, bydlet s nimi společně dál nebudeme.
však proto jsem řekla, že je to fakt vaše věc, že v tom nevidím problém
…však kdykoli se můžete přestěhovat kdyby něco…
@wildcherry Asi ano, člověk na to přijde časem a s přibývajícími roky…teď je to pohoda. Nemusíme platit, budem mít všechno u huby, ale to časem omrzí a člověk zatouží po soukromí, po svém domově…
@Kačta Přeju ti teda, ať vám to, co nejdřív vyjde a jste šťastní
![]()
Na druhou stranu nechápu, nikdo neříká že musí být hypoška, stačí mít dobrého poradce a do určité častky se vleze, plus vlastní naspořené peníze a dá se pekně nakonfigurovat i úvěr…myslím že u hypošek platí-neznalost neomlouvá
,nevíš, platíš…ale to není na zakladatelku myšleno, ale globalně ![]()
@Suzann píše:
@wildcherry Asi ano, člověk na to přijde časem a s přibývajícími roky…teď je to pohoda. Nemusíme platit, budem mít všechno u huby, ale to časem omrzí a člověk zatouží po soukromí, po svém domově…
přesně tak, ale každý si do té faze musí dolíst sám
@Suzann píše:
@_Kaczenkaa_ píše:
Já jsem neřekla, že mi to bude vyhovovat donekonečna, mně to prostě vyhovuje teď, tak nevím, proč mají všichni zapotřebí se po mně vozit ![]()
@Suzann píše:
Myslím, že až na to Kačta přijde, co v životě opravdu chce (spolubydlení se ségrou, byteček, vlastní domek), tak v té době bude mít naspořeno, nebude zatížená dluhama a bude mít mnohem více možností, nebude ničím vázaná ![]()
@Anelize píše:
Myslím, že až na to Kačta přijde, co v životě opravdu chce (spolubydlení se ségrou, byteček, vlastní domek), tak v té době bude mít naspořeno, nebude zatížená dluhama a bude mít mnohem více možností, nebude ničím vázaná
Ano, tak jsem to myslela ![]()
@neila píše:
@Kačta já jsem mu řekla, že mi neurolog doporučil, abych zkusila vysadit HA kvůli migréně (což byla pravda)a že bych HA vysadila i proto, že už ji beru 9 let a mám pocit, že tělo by potřebovalo očistu. Přítel řekl, že jo, že si budeme dávat pozor. Pozor jsme si dali jednou a pak nad tím asi popřemýšlel a sám navrhl, že si už žádnej pozor dávat nebudeme, ať se prostě děje co se máByl to fofr, // na první pokus
Tím jsem ti chtěla říct, že pokud o tom alespoň letmo uvažuje, tak ho možná stačí jen postrčitJo a ještě jedna věc - můj přítel ani ne před rokem děti úplně nesnášel /silné řeči
/, že jen brečí, omezují bla bla bla. Já na pilu netlačila, prostě jsem ho nechala „dozrát“
Gratuluju
A díky za podporu ![]()
Co se týče toho bydlení, tak mě rodiči před cca 4 lety bylo taky nabídnuto ať u nich bydlíme (taky studuju) a v tý době mi bylo 18. Řekli jsme, že ne, že si to chcem zkusit sami, abychom věděli jak to půjde a chtěli jsme mít soukromí - šli jsme teda do podnájmu a pak si před dvěma lety koupili byt ve městě kde přítel pracuje, já momentálně shánim práci a studuju vejšku. A teď jsou rodiče sami rádi, že u nich nejsme a maj svůj klid.
Samozřejmě pokud se tvoje rodiče za rok stěhujou, tak je to o něčem jiným, ale každopádně bych tam teda nechtěla bydlet ani se sestrou. Možná bez dětí by mi to nevadilo, ale s dětma určitě ne. Toť jen můj názor. Tobě to samozřejmě vyhovovat může, ale tvýmu příteli třeba ne a nechce ti to jen říct - zkusila bych to z něj nějak opatrně vydolovat.