Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kačta děkuji
přijde mi, že holky v dobré víře trošku odbočily od tématu, který si založila. Na druhé straně je fajn si o tom poklábosit komplexně
Takže ti přeji, aby miminko bylo na cestě co nejdříve ke spokojenosti obou ![]()
Boha jeho, to je diskuze, přijde mi, že Zakladatelka píše „A“ a 80% těch, co jí odpovídají, píše „B“ a hlavně to není ani k tématu. Fakt jsem se nad tím musela ironicky pousmát, ani bych sem nepsala, ale mám potřebuji podpořit ![]()
Zakladatelko, spolubydlení s rodiči je podle mě ok, pokud to všem vyhovuje. V tvém případě bych snad zkusila zjistit, zda je přítel opravdu spokojen tak, jak si (ne)myslíš. POkud ano, „problém“ s bydlením s rodiči bych vůbec neřešila. Mě osobně trochu zarazilo, že jim nic neplatíte, byť přítel pracuje - ale to je zcela mimo tuto diskuzi.
Ohledně dítěte - já bych ho zkusila trochu popostrčit, ale v žádném případě bych ho nestavěla před hotovou věc, jak tu někdo radil - no kde to jsme?
Otěhotnět jen ze svého rozhodnutí a pak to otci jen oznámit? To fakt ne… Čili, jak tu už holky radily, oznámit mu, že přestaneš HA brát. Na to máš právo - ji nebrat. Ze zdravotních důvodů, jsou to hormony, pro tělo dlouhodobě jistě nic moc. Řekla bych příteli, že chceš, aby se tělo trochu vzpamatovalo. A řeště SPOLU jakou ochranu budete nadále používat a zda vůbec nějakou. Třeba to vykrystalizuje nějak samo
![]()
No a nakonec - přeju ti, aby se tu konečně objevil někdo, s kým si pokecáš - důvod, proč jsi tuto diskuzi zakládala
![]()
Hele na hormony se vykasli a rekni mu, ze od tedka se o pripadnou antiko stara on. Uvidis, jestli ho bude bavit kupovat kondomy ![]()
@sovicka1 píše:
Boha jeho, to je diskuze, přijde mi, že Zakladatelka píše „A“ a 80% těch, co jí odpovídají, píše „B“ a hlavně to není ani k tématu. Fakt jsem se nad tím musela ironicky pousmát, ani bych sem nepsala, ale mám potřebuji podpořit![]()
![]()
![]()
@sovicka1 píše:
Boha jeho, to je diskuze, přijde mi, že Zakladatelka píše „A“ a 80% těch, co jí odpovídají, píše „B“ a hlavně to není ani k tématu. Fakt jsem se nad tím musela ironicky pousmát, ani bych sem nepsala, ale mám potřebuji podpořit![]()
Zakladatelko, spolubydlení s rodiči je podle mě ok, pokud to všem vyhovuje. V tvém případě bych snad zkusila zjistit, zda je přítel opravdu spokojen tak, jak si (ne)myslíš. POkud ano, „problém“ s bydlením s rodiči bych vůbec neřešila. Mě osobně trochu zarazilo, že jim nic neplatíte, byť přítel pracuje - ale to je zcela mimo tuto diskuzi.
Ohledně dítěte - já bych ho zkusila trochu popostrčit, ale v žádném případě bych ho nestavěla před hotovou věc, jak tu někdo radil - no kde to jsme?
No a nakonec - přeju ti, aby se tu konečně objevil někdo, s kým si pokecáš - důvod, proč jsi tuto diskuzi zakládalaOtěhotnět jen ze svého rozhodnutí a pak to otci jen oznámit? To fakt ne… Čili, jak tu už holky radily, oznámit mu, že přestaneš HA brát. Na to máš právo - ji nebrat. Ze zdravotních důvodů, jsou to hormony, pro tělo dlouhodobě jistě nic moc. Řekla bych příteli, že chceš, aby se tělo trochu vzpamatovalo. A řeště SPOLU jakou ochranu budete nadále používat a zda vůbec nějakou. Třeba to vykrystalizuje nějak samo
![]()
![]()
Děkuju, my jsme jim chtěli platit, ale naši to odmítli, tak cpát peníze jim zase nebudem.
Co se týče toho postavení před hotovou věc, tak to jsem taky proti, to bych neudělala, chci, abysme se společně rozhodli a né tohle, to se mi vůbec nelíbí
Tak třeba se někoho dočkam a ne jen rejpalek ![]()
@Kačta já se hlásím k plné podpoře
vůbec nechápu proč se to zvrtlo na debatu o bydlení ![]()
@neila píše:
@Kačta já se hlásím k plné podpořevůbec nechápu proč se to zvrtlo na debatu o bydlení
Děkuju ![]()
Tak já to zrovna nepsala se záměrem rejpat, ale jen udivení po přečtení prvního příspěvku, že bydlí u rodičů, nemá dodělanou školu, přítel tam nebyl spokojen ale už si ASI zvykl…prostě pohled z jiné strany, kde by třeba mohl být taky problém… ![]()
Já se přiznám, že sem na bydlení reagovala proto, že se mě dotkl názor, že ten kdo bydlí společně s rodiči je rozmazlený a pohodlný. Ale odpovědi a rady k tématu si přečtu ráda, protože můj přítel patří mezi ty, kteří s ničím nepřijdou sami a musí se popostrčit ( i když třeba se mýlím a drahý můj překvapí
)
Zakladatelko - já studovala, předělávala bydlení, pak byla svatba, pracovala jsem a pak mimi.
Bydlíme v rodinném domku s rodiči manžela, máme už dvě děti, taky máme patro pro sebe - a jsem rádi a moc nám to spolu klape ![]()
Jsme šťastní, že nemusíme platit hypo - bydlení jsme předělávali hodně svépomocí a vážíme si toho. A můžeme šetřit, třeba dětem na školy atd. a můžeme jim dopřát dovolené, i když jsem na rodičáku.
Takže klapat to může, já jsem živý důkaz ![]()
PS: díky tomu, že jsem i pracovala a měla smlouvu na neurčito - toho hodně využívám při druhé navazující mateřské - to nemá chybu!!!
@Kačta jak, kde a s kým bydlíš je jen a jen tvoje věc. Proč toho nevyužít??? Někdo tu psal, že ani ránu bydlet s rodiči, ale proč jako???
To že někdo dospěje a založí rodinu musí z domu pryč???
Ne, to nechápu.
Takto má zakladatelka jedinečnou možnost se osamostatnit, vyzkoušet si jaké to je vést vlastní domácnost a ještě ušetřit kupu peněz, za které si za pár let může postavit vlastní barák i bez hypotéky
- podle mě je to super gesto od rodičů
.
@RyBANA píše:
Tak já to zrovna nepsala se záměrem rejpat, ale jen udivení po přečtení prvního příspěvku, že bydlí u rodičů, nemá dodělanou školu, přítel tam nebyl spokojen ale už si ASI zvykl…prostě pohled z jiné strany, kde by třeba mohl být taky problém…
Já tvůj pohled na věc chápu, ale na druhou stranu mám názor, že kdyby člověk musel pořád na něco čekat - až dodělá školu, až budemem mít vlastní bydlení atd. atd. tak by se na prvním dítku začalo pracovat v 35 pomalu… a o to nestojím. Bydlet u rodičů mi nepřijde jako problém, školu bych si dodělala při mateřský, i když by to nebyl žádnej med, ale vzdát se nechci ani jednoho. A přítel nebyl nespokojenej, jen mu to ještě před nastěhováním přišlo divný.
@eviliska píše:
@Kačta jak, kde a s kým bydlíš je jen a jen tvoje věc. Proč toho nevyužít??? Někdo tu psal, že ani ránu bydlet s rodiči, ale proč jako???
To že někdo dospěje a založí rodinu musí z domu pryč???Ne, to nechápu.
Takto má zakladatelka jedinečnou možnost se osamostatnit, vyzkoušet si jaké to je vést vlastní domácnost a ještě ušetřit kupu peněz, za které si za pár let může postavit vlastní barák i bez hypotéky![]()
![]()
- podle mě je to super gesto od rodičů
.
Mluvíš mi z duše, děkuju za podporu
Každý má jiný názor, to chápu, ale nevím, proč je ten můj automaticky špatně? ![]()
@Kačta Hele to chápu, já sama čekat neumím, co chci - to musím mít hned ![]()