Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anelize držím palce, aby se tak stalo. Není nic hezčího
Taky jsem se bála, že si mimčo budu muset „vydupat“ (po 7 letech jsem začínala mít pocit, že mám na to právo
)… Naštěstí to nebylo nutné a já jsem opravdu moc šťastná a přeji to všem ![]()
@Kačta
jak jsem psala dřív - z poloviny holek mluví závist, že ti to s rodiči klape a pomáhají ti a z druhé poloviny rýpalek neschopnost mít dobrý vztah s rodiči
Neila : To ti moc gratuluji a přeji hodně štěstí. Na miminko zatím nepomýšlíme, já teď končím školu, tak mě čeká ještě hodně pracování, aby to k něčemu bylo. A o svatbě už trošku mluvíme, tak v hloubi duše čekám na požádání ![]()
@lekno píše:
Já vím, že je to jak v Básnících - první dovolená v Jugoslávii, první dítě atd - ale mě to takhle opravdu postupně vyšlo a jsem za tomoc ráda, pro mě je to ideál a pro spoustu mých kamarádek taky
Vždyť to je super, že vám to takhle vyšlo, jak jste chtěli, každej druhej by byl za tohle rád ![]()
@eviliska píše:
@Kačta![]()
jak jsem psala dřív - z poloviny holek mluví závist, že ti to s rodiči klape a pomáhají ti a z druhé poloviny rýpalek neschopnost mít dobrý vztah s rodiči
Neřekla bych to lépe
To, že to někomu s rodiči neklape neznamená, že i ostatním…
@Anelize píše:
Neila : To ti moc gratuluji a přeji hodně štěstí. Na miminko zatím nepomýšlíme, já teď končím školu, tak mě čeká ještě hodně pracování, aby to k něčemu bylo. A o svatbě už trošku mluvíme, tak v hloubi duše čekám na požádání
Tak ať ti to brzo vyjde ta žádost o ruku
Já taky tak trochu podvědomě na to čekám, ale my jsme se o tom už i bavili, ale ten můj mi řekl, že nejdřív by radši mimčo a až bych byla těhotná, tak by ta žádost o ruku sama vyplynula… Ale to mi vůbec nevadí ![]()
Též jsem nechtěla rýpat, jen pro mě bydlení ui rodičů neznamená zázemí, ale pokud Vám to tak vyhovuje, je to Vaše věc, jen jsem chtěla napsat svůj názor, asi jsem ho jen napsala moc zbrkle… ![]()
Každopádně, ať se daří… ![]()
@Anelize jojooo, no tak to půjde pěkně po pořádku, tím líp
Nám miminko trochu rozhodilo plány, koupili jsme dům a pak jsme chtěli řešit svatbu
Tak uvidíme, jestli nás nová situace popožene, nebo naopak trošku veselku posune. Jsem úplně na začátku, uvidíme
Hrotit to nebudu, ale na to požádání se už moc těším
![]()
@Anelize píše:
Neřekla bych to lépeTo, že to někomu s rodiči neklape neznamená, že i ostatním…
Jenže to je zase přehnaný, já mám s rodiči odjakživa úžasný, kamarádský vztah a přesto jsem v 19 odešla a bydlela sama. Chtěla jsem to zkusit prostě. A teď už si s nimi neumím představit bydlet, stejně tak jako oni se mnou.
To, že s rodiči nebydlím a neumím si to představit neznamená, že s nimi mám špatný nebo nijaký vztah ![]()
@RyBANA jasně, já taky s rodiči od 18 nebydlím a klape nám to, brácha u nich bydlel do 30 než dostavěl barák s manželkou a mimčem a taky super.
Proto vidím tu neskutečnou výhodu úspor. Já si musela všechno vydřít a platit jako mourovatá a brácha 10 let šetřil.
Byla to moje volba a po x letech vím, že nebyla dobrá. Taky jsem tam mohla žit a šetřit, ale touha po samostatnosti byla silnější. Teď se mlátím do hlavy, když si spočtu, kolik to udělalo peněz
@RyBANA píše:
Jenže to je zase přehnaný, já mám s rodiči odjakživa úžasný, kamarádský vztah a přesto jsem v 19 odešla a bydlela sama. Chtěla jsem to zkusit prostě. A teď už si s nimi neumím představit bydlet, stejně tak jako oni se mnou.To, že s rodiči nebydlím a neumím si to představit neznamená, že s nimi mám špatný nebo nijaký vztah
To úplně chápu, také sem vždycky měla takovou vizi, že ač se mám s rodiči ráda, tak prostě půjdeme do svého. Jenže pak jsme počítali a počítali a dopadlo to nakonec takhle. Myslela sem to tak, že rýpou většinou ty, které ty vztahy nemají dobré a logicky proto si ani neumí představit, že to soužití může být poklidné…
Kačto přeji ti abys brzo psala v tématech snažilek a těhulek…já se na to už také moc těším
Neila : Musíš mít super chlapa, co tak slyším a čtu, tak spíš si holky musí dupnout, aby to mimi bylo ![]()
@eviliska chápu Tě…je to šílený rozdíl. My tedy samozřejmě jedeme v nákladech napůl a platíme dopaltky - protože je nás víc a více spotřebujem, ale je to nebe a dudy.
Holt zase šetříme na společné velké opravy domu.
@Kačta píše:
Já jsem neřekla, že mi to bude vyhovovat donekonečna, mně to prostě vyhovuje teď, tak nevím, proč mají všichni zapotřebí se po mně vozit
Protože jsi se v těch prvních příspěvkách sama vylíčila jako fracka, co bydlí u rodičů, nemá dodělanou školu a chce dítě. ![]()