Přítel chce/nechce dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14020
7.8.12 12:29

@lekno přesně tak. Já platila 10 let 7tis nájem v paneláku :zed: a teď platím hypo.
Brácha našim „jenom“ vodu, el, plyn za 3 měsíčně. Taky má hypo na 2× větší barák a je vysmátý.
Když to tak propočítám vyhodila jsem skoro půl mega z okna :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.8.12 12:34
@Gina108 píše:
Protože jsi se v těch prvních příspěvkách sama vylíčila jako fracka, co bydlí u rodičů, nemá dodělanou školu a chce dítě. :nevim:

nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.8.12 12:40
@Gina108 píše:
Protože jsi se v těch prvních příspěvkách sama vylíčila jako fracka, co bydlí u rodičů, nemá dodělanou školu a chce dítě. :nevim:

A proč to musí znamenat že jsem fracek?? A nevím, proč je i v dnešní době nedodělaná škola neslučitelná s dítětem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.8.12 12:46
@Kačta píše:
A proč to musí znamenat že jsem fracek?? A nevím, proč je i v dnešní době nedodělaná škola neslučitelná s dítětem??

No ale dyť píšu, že pak jsi to vysvětlila a rozumím, je to OK. Přišlo mi dost směšné, když se tě někdo ptal, jaký že máš to zázemí na to odpovědět, že bydlíš u rodičů. :mrgreen: Kdybys napsala rovnou, že ti rodiče dali půl baráku, tak to je jiná. Nedodělaná škola není neslučitelná s dítětem, jen mi z toho vyplývá, že asi nepracuješ, tudíž nemáš nárok na mateřskou, no ale když tě uživí přítel, tak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.12 13:07

Taťka se sice těší na mrňouska, ale ...

Hezký den,
vím, že toto téma bylo zakládáno, by si ženy sobě mohly povyprávět jak to s těmi muži je. Možná je fajn poslechnout si i co se ukrývá v té mužské makovici. Ačkoliv nemohu mluvit (psát za všechny muže) přiblížím alespoň svůj pohled. Předemu pozorním, že jsem se narodil do chudé dělnické rodiny, platící nájem v malém bytě na Žižkově. V jednom rohu byla kamna na uhlí a druhý pokoj už kamna ani neměl. Táta chodíval 5 pater dolů do sklepa pro uhlí a takhle jsme si žili. MOji rodiče, já a má sestra. Není třeba zdůrazňovat, kam asi směřuje výchova. Vážit si musíš i té nejméně podstatné věcičky. Rozbitý hrneček neadekvátní trest. Strach z dluhů, rodinu utopil v naprostém sebeodříkání. Nepočítaje nešvar cigaretový. S tím se ale nedá nic dělat. 30 let starý nábytek, telefon dorazil velmi pozdě, televize dlouho černobílá. A lednice? To si pamatuji tu slávu, když dorazila ona 180cm vysoká, už jsem byl dospělý muž. Poskočím trošku, ať netvořím zde román hodný Dickense.
Vyrostl jsem ve štíhlého vysokého muže s dlouhými vlasy a velkým odstupem od každého kdo měl třeba automobil. Ten jsme nikdy neměli. Živen trošku názorem upracovaných rodičů za minimální mzdu chlebem otráveným vůči bohatství. Navzdory tomu všemu, nebo možná právě pro to, jsem měl slabost pro lidi chudobné, smutné nešťastné a těm všem jsem plnil přání, kupoval věci. Šetřil si z žalostného kapesného, které však rodičům hodně trhalo kapsu, bych mohl o vánocích nakoupit dárky. Nekouřil jsem nepil, do společnosti nechodil. Jen četl a trávil život mezi knihami. Čas letěl a já se v mnohém poučil, odtržen od rodičů. A nyní k věci KONEČNĚ. Navzdory lásce k životu, k dětem, jsem musel vždy zvažovat zda-li si skutečně přeji, aby můj potomek vyrůstal v podmínkách, jaké jsem zažil já? Přiznám se, že jsem chtěl mít to nejrozmazlenější dítě na světě, samozřejmě jedináčka - takové to dítě co jen pomyslí na cokoliv a už to dostane. Vzpomínka opět, odbočka, omlouvám se - jak jsem si přál auto na vysílačku - celé dva roky, pak mě to přešlo a třetí rok, rodiče konečně našetřili. Takový rodič já nechci být, ač spořit je důležité. A proto možná někteří otcové přistupujeme k dětem takto. Ne snad kvůli profeministicky tolik podporovanému názoru, že jsme jen sobci a chceme své partnerky pro sebe. Možná se jen bojíme, že nesplníme všechna přání. Že nastane chvíle kdy v zoufalství dnešní doby nebudeme už vědět co by? Kdy příjdeme o práci a budeme muset sledovat strádání na nás naprosto závislých ženách, dětech. Snad nejsem příliš pesimistický, omlouvám se… chtěl jsem abyste se možná malinko zamysleli nad tím proč muži váhají. Ano pro ženu, je to pochopitelně ještě větší krok, skok, to nepochybně. Ona vlastně „riskuje“ vše - chlap může stáhnout „ocas“ mezi nohy a posílat směšné alimenty, když si náhodou vzpomene. Ale je nás daleko více tatínků, co je pro nás život našich nejdražších daleko cennější než vlastní.
Hezký den a s úsměvem.

ps: Nakonec jak to dopadlo u nás,
od roku 2003 mám potvrzenou 98% neplodnost. Přítelkyně se mě po 3 letech zeptala, zda-li může vysadit antikoncepci…několikrát jsem jí naznačoval, že hormonální antikoncepce není moc zdravá. I stalo se tak, že prášky přestala bráti. jelikož mám hlavu stále mimo tělo, absolutně jsem zapomněl, že jsme to někdy řešili. A zázraky se ději, hned o první ovulaci (snad že byl i úplněk) začalo se bříško mé přítelkyně měnit a dnes už je Vanessce 26 týdnů (bříškových týdnů). Ať už se muž stresuje jak chce, že peníze nebudou. Nakonec vše dopadne tak jak má. –jediné co bylo překvapením, že dětičky se nerodí po svatbě a z lásky. Stačí láska.

Omlouvám se za chyby, a drobně kostrbatý slovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
7.8.12 13:12

@vitrvevlasech Dickense mi to samozřejmě připomělo, je vidět, že jsi zanlec kalsické literatury :palec: Jinak ssamozřejmě gratuluji a :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
lekno
7.8.12 13:13

Omlouvám se za chyby, došlo mi mimino:)

• Citovat
  • Upravit
14020
7.8.12 13:16

@vitrvevlasech ježiši tas to napsal tak krásně, manžel pochází z obdobných podmínek jako ty, ale jeho rodiče byli alkoholici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.8.12 13:16

@vitrvevlasech :mavam: :palec:… není co dodat, málem brečím i když vím, že to nebyl tvůj úmysl :palec: To jsou spíš moje hormony :mrgreen: :pankac:
Gratuluji, že ta 2% procenta byla tak úspěšná! Takový omyl medicíně člověk rád odpustí :D
A jinak také díky za tvůj pohled, určitě má něco do sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.8.12 13:19

@vitrvevlasech Krásně napsané, a myslím, že to vystihuje postoj mnoha mužů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.8.12 14:58

@vitrvevlasech Máš opravdu talent :potlesk:, mohl by ses psaním živit, opravdu píšeš poutavě. Ale už jsi doufám dospěl k názoru, že v bohatství to štěstí není? Já vím, jako fráze to zní děsně, ale je to tak, neumím to tak vystihnout jako ty. Zkrátka dítě může být šťastné, aniž by bylo zahrnuto množstvím hraček a všelijakých krámů, kterých si pak ani neváží;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.8.12 21:05

Ahoj Kačto, spokojený a šťastný život muže je v rukou jeho ženy. Chlap není na dítě nikdy dostatečně připravený a pokud ano, je to jen výjimka potvrzující pravidlo. Chlapi děti strašně chtějí, ale když jde do tuhého, je tam to „ALE“ Ale co když vás neuživím, ale mohli jsme si ještě rok užívat, ale, ale… Takže pokud už máš věk a dítě chceš, přítel tě miluje a máš v něm oporu a důvěru, jdi do toho!!!Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.5.13 17:27

Ahoj Kači já to mám úplně stejné ale do slova akorát mi ještě ten můj neřekl že by chtěl mimčo akorát sme se jen tak o tom trochu bavily.Taky jsme s mým přítelem 5 let a spravujeme byt taky u našich máme totiž velký barák. Ale jinak tě úplně chápu prožívám to samý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí