Připsání otce do rodného listu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.8.12 14:17

Připsání otce do rodného listu

Ahoj, měla bych takový dotaz.Za chvilku čekáme s přítelem miminko, a já se rozhodla přítele do RD listu zatím nepsat, je potom nějaký problém, když ho tam budu chtít dopsat a změní se mimnku automaticky příjmení po zapsaní otce do RD? Někdě jsem slysela ze je urcita lhuta do kdy to jde pripsat, jak je to? Otec samozdřejmne se vsim souhlasi, ted nam v nasi situaci ani nic jinaciho nezbyva..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101536
6.8.12 14:19

Žádná lhůta není a jméno se změnit může ale nemusí, záleží na jakém jménu se pak na matrice dohodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.12 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj, měla bych takový dotaz.Za chvilku čekáme s přítelem miminko, a já se rozhodla přítele do RD listu zatím nepsat, je potom nějaký problém, když ho tam budu chtít dopsat a změní se mimnku automaticky příjmení po zapsaní otce do RD? Někdě jsem slysela ze je urcita lhuta do kdy to jde pripsat, jak je to? Otec samozdřejmne se vsim souhlasi, ted nam v nasi situaci ani nic jinaciho nezbyva..

a platí se neco za pripsani??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.12 15:13

Mám to taky tak a co jsem zjistila tak je to uplne bez problému. Horší by bylo kdyby tam už nějakého tatínka mělo a chtěla jsi to změnit. Teda prý:-)

• Citovat
  • Upravit
1270
7.8.12 01:24

Můžeš ho tam připsat kdykoliv, příjmení bude zatím po tobě a pak při zapsání otce se to dá změnit dohodou.
Myslím, že se za to neplatí, maximálně nějakej administrativní poplatek třeba 100kč, ale to nevím.
A proč ho tam vlastně nechceš mít? Kvůli porodnému nebo je to něco osobnějšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:07

Ahoj holky, chci se zeptat, mám půlročního syna, z bývalého vztahu, bývalý mě zavrhl nehodil a nechal ať se starám sama, že ani jednoho z nás nechce, mám teď vysněného může, plánujeme v budoucnu společně mimi, syna bere jako vlastního, v rodném ale není…
Ovšem bývalý se ozval a začal vyhrožovat…
Vím jaký je to hajzl, mlátil mě, všem ubližuje a syna mu nedám…
Chci se zeptat, když do rodného dám přítele… Bude mit bývalý na něj nějaký nárok?
Nebo šlo by to tak?
Prosím a děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Linda85
9.1.13 19:38

Nic se za to neplatí! Příjmení to je na dohodě a kdykoliv ho můžeš dopsat. Vlastní zkušenost :)!

• Citovat
  • Upravit
352
9.1.13 19:45

Pokud neuvedeš otce do rodného listu, tak na tebe nic nemůže :), také jsem záměrně neuváděla.
S nynějším manželem jsem šla před svatbou na matriku, sepsali jsme dohodu o jeho zápisu do RL a změně jména a bylo to do 10minut :)
Pak se čekalo na nový rodný list, vzali jsme se a je to :)

Každopádně na biootce bych se vykašlala byt tebou rovnou pokud je to debil. Alimenty z něj nedostaneš, ještě snim budou problemy, nedejbože bude chtit ditě. Za těch pár kč to fakt nestojí :) A jestli se změní, tak at se dítě rozhodne v 18ti jesli se snim bude bavit :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
9.1.13 19:46

A nic jsme neplatili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
9.1.13 19:47
@ottla píše:
Můžeš ho tam připsat kdykoliv, příjmení bude zatím po tobě a pak při zapsání otce se to dá změnit dohodou.
Myslím, že se za to neplatí, maximálně nějakej administrativní poplatek třeba 100kč, ale to nevím.
A proč ho tam vlastně nechceš mít? Kvůli porodnému nebo je to něco osobnějšího?

To je snad věc pisatelky, ne :)?!

• Citovat
  • Upravit
352
9.1.13 20:00

:D :D já bych taky napřed vzala porodné, pokud by spolu už nedosahovali :D
Jen teď nevím, jestli už to nemají tak fikaně, že se to počítá ze všech členů domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 20:27

Ale já nechci do RL napsat biologického otce, ale přítele, aby toho biologického nenapadlo se nějak cpát do budoucnosti… Proto mě zajímá jestli by pak mohl něco chtít, nebo když už tak by musel jít soudně?
@mhlavinka mužů se zeptat kolik bylo dítěti v té době?

• Citovat
  • Upravit
1748
9.1.13 20:39

Pokud oba prohlásíte otcovství do rl ti ho zapíšou, jedlo jestli je biologickým otcem nebo ne

pokud už bude zapsán „nový“ tak biologický otec jedině soudně a to dost složitě a jen možná by se mu to mohlo i tak povést ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.1.13 20:49

@mhlavinka je to podle rl listu - matka + otec nikdo jiný, jenže pokud není otec uveden podepisuješ prohlášení o hlášení změn v rl :D takže si příp. dotyční moc nepomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.1.13 09:45

Bio by musel přes soud, ale pokud tam budeš mít už toho přítele - otce, tak se na něj každý soud vyprdne. To je moje vlastní zkušenost se soudy :D
Dceři byli necelé 2 roky, ale ono je to fuk, kolik dítěti je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí