Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsme spolu skoro 8 let, mame 22 mesicniho syna a nejak od minuleho leta mi prijde ze manzel ma snad rozdvojenou osobnost nebo co…
Jsou dny kdy mi pomaha, venuje se synovi apod a pak z niceho nic otoci jen se vali a je hruby.
nerika mi sproste ale vzdycky rekne neco cim mi ublizi.
a me pak trva se k nemu chovat normalne kdyz je pak zase normalni.
zacina se mi svym chovanim hnusit a take pomalu nevim ktera osobnost je ta prava a ktera hrana.
jak z nej vydolovat jen tu dobrou???
PROSIM nepsat prispevky typu: s tim ti neporadim, muj manzel je uzasny nebo nemela sis ho brat.
diky
Promluvit si s ním, když je zrovna normální. Zeptat se ho, jestli si uvědomuje tyhle své změny a říct mu, že pokud s tím nezačne něco dělat, tak váš vztah tímhle půjde do kytek.
@sieta.m píše:
Promluvit si s ním, když je zrovna normální. Zeptat se ho, jestli si uvědomuje tyhle své změny a říct mu, že pokud s tím nezačne něco dělat, tak váš vztah tímhle půjde do kytek.
Sice se momentálně necítím na to, abych někomu radila, ale s tímhle bych souhlasila… promluvit si.
Zkusila bych si s ním promluvit, v té jeho dobré fázi, večer při vínku, jen tak mimochodem - že tě mrzí, že se občas chová, tak, jak se chová a nějak zkusit vytáhnout, co ho k tomu vede. Třeba je to reakce na nějaké tvoje chování či na něco, čeho si ani nejseš vědomá, nebo na nějaké prac. problémy, zdrav. problémy, cokoliv.
Ještě je důležité - jak často je „nepříjemný“ oproti té jeho normální světlé stránky?
My o tom mluvime. on se vzdycky omluvi a naslibuje a za par dni je to pak zase nanovo.
treba vcera mi nemohl pomoct vykoupat syna protoze musel koukat na OH a ja mu rekla ze je nemoznej a on ze ja jsem lina.
jsem po operaci patere, syna jsem rok vubec koupat nemohla.
on rika ze bych ho vubec koupat nemela ale zase mi nepomuze.
Vcera uz jsem se s nim nebavila a rano vstal a delal jako nic. sapal se po me ale ja ho nechci ani videt.
A když o tom mluvíte, neměla by ses šetrně zeptat, zda by nešel na nějaké vyšetření??
Má nějaký problém, ze kterého tahle náladovost vychází. otázkou je, co řeší.
Ja si myslim ze to je ta moje operace. chodila jsem potom k psycholozce ale on nechtel.
@barique je to zvlastni. rekla bych, ze ma sam se sebou co delat a resi nejaky vlastni problem a vztek a napeti si pak utrhuje na tobe! protoze pises, ze se to tahne od toho minuleho leta, tak se zrejme neco stalo, kdyz driv takovy nebyl.
pokud je to tva operace, tak teda podle me na to vubec nema pravo jen kvuli tomu, ze jsi chodila k psychologovi byt na tebe takovy hnusny…
urcite si s nim o tom promluv a mozna by ted pro zmenu mel k psycholozce zacit chodit on…
No, je to prekérní situace. Měla jsem podobný exemplář a skončilo to rozvodem. Byl chvílemi ťuťuňuťu a za chvíli jako by se mu něco přeplo v hlavě byl hrubý, ponižoval mě a pomalu to přecházelo v násilí. Taky si vše uvědomoval a sliboval a prosil, že se změní. Jsem ráda, že jsem z toho vyvázla živá a celá. Na tvém místě bych ho nahnala k psychologovi, myslím, že samo se to nevyřeší.
Podle mě tě má rád, ale není to takové lážoplážo, jak by si představoval… prostě dlouholetý vztah + rodičovství + tvoje operace… chybí mu mládenecká svoboda, kdy si může dělat co chce a jak dlouho chce… teď už je to daný, má dítě, tebe, je třeba unavenej a rád by se kouknul na tu TV a ty tam pobíháš s dítětem a chtěla bys pomoct - prostě realita, pocit, že stárneš, fotrovatíš, jen makáš, neužíváš si jak v reklamě, prostě ti ujíždí vlak mládí, svobody a naděje, že budeš mít spoustu prachů, zlatou vilu a sexuchtivé pokojské…
akorát on to řeší tím, že kope a je vzteklej, to je blbost… musí se srovnat on, přiznat si, co ho žere… a ty jeho výlevy típni včas, ať se to nezhoršuje, nadávky a výčitky nebudou běžné a normální, to je cesta ke ztrátě úcty k druhému a to je začátek konce každého vztahu
a samozřejmě, že makat na sobě musí ve vztahu i ženská, udělat mu domov milejší a pohodovější, neměl by to být symbol vězení a otročiny… a prožívejte spolu co nejvíce hezkého, co těší vás oba, co vás spojí, budete se bavit, smát se, prostě si užijete - to podle mě pomůže nejvíc…
Mě jako první napadlo, jestli nemá nějaký problém. Třeba finanční, nebo v práci. protože to chování odpovídá, že v sobě řeší…nemohl se zadlužit? Chodí třeba často do hospody, nebo někam?
Presne, uplne ses trefila. navic jsem si ho rozmazlila, nikdy nic delat nemusel.
taky doma jeho otec nikdy nic nedelal a uz vubec ne peci o dite - nikdy si s nimi nehral atd.
@Gjoa píše:
Podle mě tě má rád, ale není to takové lážoplážo, jak by si představoval… prostě dlouholetý vztah + rodičovství + tvoje operace… chybí mu mládenecká svoboda, kdy si může dělat co chce a jak dlouho chce… teď už je to daný, má dítě, tebe, je třeba unavenej a rád by se kouknul na tu TV a ty tam pobíháš s dítětem a chtěla bys pomoct - prostě realita, pocit, že stárneš, fotrovatíš, jen makáš, neužíváš si jak v reklamě, prostě ti ujíždí vlak mládí, svobody a naděje, že budeš mít spoustu prachů, zlatou vilu a sexuchtivé pokojské…akorát on to řeší tím, že kope a je vzteklej, to je blbost… musí se srovnat on, přiznat si, co ho žere… a ty jeho výlevy típni včas, ať se to nezhoršuje, nadávky a výčitky nebudou běžné a normální, to je cesta ke ztrátě úcty k druhému a to je začátek konce každého vztahu
a samozřejmě, že makat na sobě musí ve vztahu i ženská, udělat mu domov milejší a pohodovější, neměl by to být symbol vězení a otročiny… a prožívejte spolu co nejvíce hezkého, co těší vás oba, co vás spojí, budete se bavit, smát se, prostě si užijete - to podle mě pomůže nejvíc…
Do hodpody nechodi vubec a zadluzeny neni ale po me operaci musel na polovicni uvazek aby mi pomohl takze nemame penize na rozhazovani. navic ma v praci problem s nadrizenym a tak si hleda novou praci.
@wildcherry píše:
Mě jako první napadlo, jestli nemá nějaký problém. Třeba finanční, nebo v práci. protože to chování odpovídá, že v sobě řeší…nemohl se zadlužit? Chodí třeba často do hospody, nebo někam?