Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je vodnar a ja panna, asi bychom spolu vubec nemeli byt podle horoskopu
@_Kaczenkaa_ píše:
@barique
Není Tvůj manžel blíženec?
Ahojky, muj partner to taky dělá, říkám tomu, že se na mě sjíždí. obvykle to bývá, protože není spokojený sám se sebou (v práci, fyzicky - únava atd.).několikrát jsme o tom mluvili a pak se domluvili, prostě když to na něj příjde, jasně mu sdělím, že buď se půjde projít on nebo já (tyhle řeči totiž potřebují diváka). Většinou vypadne on (třeba i na cigaretu, projde se kolem domu, zajede autem…), za 15 min je zpět, ta frustrace jej fakt přejde a je zcela v pohodě. Párkrát se mi povedlo, že jsem se vytočila natolik já, že jsem odešla první já a nechala jej s mimčem sama (sice jsem měla obavu, jestli to dá, a opak mě vždy příjemně překvapil, dítě po příchodu bylo umyté a přesně tak, jak jsem chtěla - a překvapivě partner jako milius)
máme to jaké zlaté pravidlo, dokonce ráno, když vstane levou nohou mu automaticky navrhuji, at se jde projít a na snídani dorazí, až bude ready, že nikdo není zvědavý na jeho výlevy…tak já prostě doporučuji najít na ty jeho výlevy něco, co jej uklidní - u nás funguje se projít, u vás to může být něco jiného.
jinak dodatečně jsem zjistila, že tak hrubě reagoval jeho otec, takže prostě naučený model v rodině, problém byl v tom, že tchán se přede mnou držel (blíženec), takže jsem to vůbec neviděla.
Rozdvojená v právem slova smyslu nebude, to by si to nepamatoval
.
Ale jak zde padlo, určitě jde o čistou lenost a pohodlí. Je to druh obrany, kterým se snaží si zajistit svůj pohodlný čas u TV. Jak se říká, maminka za něj taky uklízela proč by jsi nemohla i ty? Proč asi, protože nejsi jeho služka
, ale manželka. Případně si potřebuje ulevit alespoň na vlastní ženě, jak zde bylo popsáno (problémy v práci atd.), ale to je více bezdůvodné a zde jsou důvody.
Jak donutit manžela aby něco dělal, bez hádek. Na to neodpovím, nevím. I když co používá moje žena ![]()
S necim si neumi poradit..frustrovanej..tak to resi takhle blbe…
Obnovuji toto téma..
Přesně toto mám doma s manželem, ale bohužel to není jen poslední dobou, ale myslím, že to taky bylo vždy, už jsme spolu 18 let…
Ale tak nějak jsem si pobrečela, pár dní jsme spolu nemluvili, a pak jsem to nějak zkousla…ale nevím, už nemůžu, nevím, jestli je to ted castějí…nebo nevím..
Připadá mi, že si myslí, že mu taky ujíždí vlak…že si nic neužil…atd…
Jeden den mi řekne, že mě miluju a lepší ženskou by nenašel, a druhý den mě sjede za to, že večere není v 6 hodin (a to jsem mu říkala, že se jdu projít se psem, a že přijdu po 6), přišla jsem v 6:05 a už nadává…
I před dětma…pak že na nás už s..e at vypadnem…
A pak za den, za dva dny, jakoby se nic nestalo…
Nevím zda to ještě trpět nebo zmizet…hlavně mě to mrzí kvůli dětem, že to slyší…
@Mispulka123 píše:
Obnovuji toto téma..
Přesně toto mám doma s manželem, ale bohužel to není jen poslední dobou, ale myslím, že to taky bylo vždy, už jsme spolu 18 let…
Ale tak nějak jsem si pobrečela, pár dní jsme spolu nemluvili, a pak jsem to nějak zkousla…ale nevím, už nemůžu, nevím, jestli je to ted castějí…nebo nevím..
Připadá mi, že si myslí, že mu taky ujíždí vlak…že si nic neužil…atd…
Jeden den mi řekne, že mě miluju a lepší ženskou by nenašel, a druhý den mě sjede za to, že večere není v 6 hodin (a to jsem mu říkala, že se jdu projít se psem, a že přijdu po 6), přišla jsem v 6:05 a už nadává…
I před dětma…pak že na nás už s..e at vypadnem…
A pak za den, za dva dny, jakoby se nic nestalo…
Nevím zda to ještě trpět nebo zmizet…hlavně mě to mrzí kvůli dětem, že to slyší…
a proč si neudělal večeři sám, když jsi byla pryč? Asi bych si s ním o tom promluvil. Určitě bych s ním řešil to, že v takovém prostředí s dětmi být nechceš a zeptal se ho, jestli si máš opravdu hledat jiné bydlení. Ale zeptej se ho ve dnech klidu, ne když bude mít svojí náladu. Děti by u něj měli být na prvním místě..
@Havran007 píše:
a proč si neudělal večeři sám, když jsi byla pryč? Asi bych si s ním o tom promluvil. Určitě bych s ním řešil to, že v takovém prostředí s dětmi být nechceš a zeptal se ho, jestli si máš opravdu hledat jiné bydlení. Ale zeptej se ho ve dnech klidu, ne když bude mít svojí náladu. Děti by u něj měli být na prvním místě..
Protože chodí do práce (dělá rukama), je unavený, a toto prostě by měla dělat zena… že prý taky nic neopravím třeba v domácnosti (ale to je párkrát do roka co něco opravuje, a já vařím a uklízím každý den…)
Já taky chodím do práce, přijedu cca ve 4, udělám do 5 s dětmi úkoly, uklidím, a pak něco k večeři…taky chci stihnout tu prochazku se psem…
On přijede z práce, sedne si s kafem, hodinu je na telefonu a pak prudí…
Já chápu že je unavený z práce, já mu tu večeri klidně udělám, ale ne prostě aby to bylo na 6 hodinu…tak to bude v půl 7, no a co…
Kazdy pracujete, deti su spolocne, domacnost je spolocna. U nas kazdy robi, co je proste treba. Ano, ja obvykle varim, lebo manzel na to moc nie je, on robi zas ine veci - cisti kavovar, odtoky, kosi zahradu a podobne, co ja nemusim. Smeti, nakupy, riady, vysavanie, ranajky, ukladanie deti - kto ma ako cas.