Jack Russell teriér - krytí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8921
16.7.11 00:03

Vim, ze to sem asi nebude moc patrit, ale ja bych psa bez PP nekryla.
Nechci rozpoutavat diskuzi o mnozeni, ale takovy je muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
16.7.11 06:46
Katchi píše:
Nechci rozpoutavat diskuzi o mnozeni, ale takovy je muj nazor.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.11 06:51

nam kdyz delali progesteron v plzni, tak to byla katastrofa! Vubec jsme se jim nemohli dovolat, furt nebyly vysledky a pak najednou ze mame okamzite jet (10. den), nakonec se nechala nakryt 17. a 19. den … takze se na to proste vys**li ..
mrkni na vytok, nesmi byt moc krvavy, jen svetlounky a to uz by mela byt na kryti. Taky zkus prstem poklepat vedle puliny, jestli da ocas stranou a vystrci ji ven :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.7.11 08:13
Katchi píše:

Každý máme svůj názor :-) a s tímhle nesouhlasím. Každý nevyžaduje papíráka. Pokud si někdo bere psa pro radost, sport atd, tak k tomu nepotřebuje papíry. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.7.11 08:17

Jaru ta sestra mi právě řekla nejpozději zítra první krytí :nevim:

Cary no za 330Kč by mi mohli snad říct dobré výsledky :cert: :-)

Moni já jsem se právě orientovala podle té krve :nevim:

Takže to nemáme vzdávat a jezdit klidně každý den? já mám totiž strach, jestli se ten „vztah“ mezi nima nebude horšit, když tam budeme každý den :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.7.11 08:29
Katchi píše:

Tak vidím, že mě někdo předběhl… :oops: Každopádně tvrzení, že pes je „čitokrevný“ bez PP mě vždycky docela pobaví… Jak si tím majitel může bejt jistej? 8-o A už mlčím :-D

Každopádně můj názor je takovej, že pokud se feňule nenechá nakrýt, tak bych ji prostě nekryla… :nevim: Nebo je vzít na neutrální půdu a nebo (poslední, co mě napadá) nastěhovat ženicha na chvíli k vám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.7.11 08:34
M-a-j-a píše:
Katchi píše:
Každý máme svůj názor :-) a s tímhle nesouhlasím. Každý nevyžaduje papíráka. Pokud si někdo bere psa pro radost, sport atd, tak k tomu nepotřebuje papíry. :kytka:

Hele a víš, že rodiče, prarodiče atd. tvojí fenky neměli třeba luxaci pately? Že tvoje feňule tyhle vady na štěňata nebude přenášet? Protože pak i když chce člověk psa „jen“ na sport, může být dost zklamanej, když kvůli tomuhle prostě bude mít smůlu :roll: :nevim: PP mu taky nezaručí zdravýho psa, vždycky je to sázka do loterie, ale tyhle informace jsou podle mě hodně důležitý, aby si člověk udělal obrázek, co ho čeká… :think:

Ala tady to prostě funguje tak, že většina lidí jde po ceně, takže u populárních plemen lidi radši koupí za menší prachy bezpapíráka, než aby si připlatili za to, že budou mít jistotu, že jim z toho štěněte Jack vyroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
16.7.11 08:40

PP nejsou záruka zdraví, ale jsou rodný list psa, nemůžeš tvrdit, že je tvá fenka čistokrevná, co když se někde dřív někdo s rodičů nebo prarodičů spustil? A co krycí pes, jak víš, že třeba nekryjete příbuzný?

Já nemám nic proti psům bez PP,ale hrozně se mi příčí jejich další množení. Proč sis vybrala JRT, asi pro jeho vzhled, povahu a vlastnosti, a to se křížením psů bez PP vytrácí, odnáší to populární plemena viz labradoři, jorkšíři, JRT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.7.11 08:48
M-a-j-a píše:
Katchi píše:
Každý máme svůj názor :-) a s tímhle nesouhlasím. Každý nevyžaduje papíráka. Pokud si někdo bere psa pro radost, sport atd, tak k tomu nepotřebuje papíry. :kytka:

A máš jistotu, že žádná fenka z vašeho vrhu neposlouží jako super množitelská základna „čistokrevných bez PP“ JRT pro další lidi, co „nepotřebujou papíry“?
Já bych taky nekryla…
Případně se nějak domluvit a nechat fenku u pejska déle (to by asi spíš vyšlo, než vozit psa k vám :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.11 08:53
kate02 píše:
Katchi píše:

Tak vidím, že mě někdo předběhl… :oops: Každopádně tvrzení, že pes je „čitokrevný“ bez PP mě vždycky docela pobaví… Jak si tím majitel může bejt jistej? 8-o A už mlčím :-D

Každopádně můj názor je takovej, že pokud se feňule nenechá nakrýt, tak bych ji prostě nekryla… :nevim: Nebo je vzít na neutrální půdu a nebo (poslední, co mě napadá) nastěhovat ženicha na chvíli k vám…

jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s pp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.7.11 08:57
careynka píše:
kate02 píše:
Katchi píše:

to by ale musel udělat testy DNA :-D já taky můžu vzít fenku, psa a říct, že štěňata jsou jejich, na mrňavejch to nepoznáš, poznáš to možná, časem, až psisko vyroste… :nevim: ale jinak to je jen slovo člověka, kterej chce prodat štěňata… Uchovnit psa většinou není zas takovej problém (pokud odpovídá standardu). Jen to stojí čas a peníze no… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.7.11 08:58

No nic mrzí mě, že si sem jde člověk pro radu a místo toho dostane více méně vynadáno, že kryje psa bez PP.
Nevím sice jací byli prarodiče naší feny, ale vím, že rodiče jsou JRT jako vyšití.
To, že je pes papíroý neznamená, že nemůže onemocnět nebo mít nějakou vadu. Může se to projevit kdykoliv. Máme tento případ v rodině, takže vím (nebyli to teda JRT, ale to je jedno)

KAte sport jsem dala jako příklad. No uvidíme ještě dneska jak se bude chovat :nevim:

Holky děkuji moc za rady. Jsem zvědavá jak to dopadne. Když se nenechá, tak škoda, ale trápit ji zbytečně nebudu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
16.7.11 09:02

Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.11 09:06
kate02 píše:
careynka píše:
kate02 píše:
Katchi píše:

to by ale musel udělat testy DNA :-D já taky můžu vzít fenku, psa a říct, že štěňata jsou jejich, na mrňavejch to nepoznáš, poznáš to možná, časem, až psisko vyroste… :nevim: ale jinak to je jen slovo člověka, kterej chce prodat štěňata… Uchovnit psa většinou není zas takovej problém (pokud odpovídá standardu). Jen to stojí čas a peníze no… :roll:

no a to samy je u papiraku ale :-) vis kolikrat jsem videla ze lidem dali jako PP ockovak a bylo to? Na tech malej preci nepoznas jestli jsou papirovy nebo ne. Max muzes ukazat oba rodice, ze maj napr. tetovani a rodokmen a pak verit ze stenata jsou jejich. Ale to je u pp i bezpp stejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.11 09:07
mag píše:
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…

nebo na sestre 8-o neee, sranda, jen me to rozesmalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný