Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Majo - já vím, že ta vada se může projevit tak jako tak a člověk s tím nic neudělá… Ale může tím snížit pravděpodobnost…
Mně prostě třeba uniká, proč se někdo vymlouvá na to, že se mu nechtělo psa jako je JRT uchovnit a proto štěňata nemají PP, to je podle mě výmluva, protože uchovnění JRT, pokud tomu standardu odpovídá, podle toho, co jsem teď četla, zas takovej problém není… ![]()
careynka píše:mag píše:nebo na sestre
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…neee, sranda, jen me to rozesmalo
No mně to zase tak vtipný nepřijde, může to na štěňatech nechat nepěkné následky…
mag píše:
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…
PRomiň, ale tohle mě skoro urazilo
takhle blbá bych fakt nebyla ![]()
careynka píše:kate02 píše:no a to samy je u papiraku alecareynka píše:to by ale musel udělat testy DNAkate02 píše:jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s ppKatchi píše:
Vim, ze to sem asi nebude moc patrit, ale ja bych psa bez PP nekryla.
Nechci rozpoutavat diskuzi o mnozeni, ale takovy je muj nazor.Tak vidím, že mě někdo předběhl…
Každopádně můj názor je takovej, že pokud se feňule nenechá nakrýt, tak bych ji prostě nekryla…Každopádně tvrzení, že pes je „čitokrevný“ bez PP mě vždycky docela pobaví… Jak si tím majitel může bejt jistej?
A už mlčím
Nebo je vzít na neutrální půdu a nebo (poslední, co mě napadá) nastěhovat ženicha na chvíli k vám…
já taky můžu vzít fenku, psa a říct, že štěňata jsou jejich, na mrňavejch to nepoznáš, poznáš to možná, časem, až psisko vyroste…
ale jinak to je jen slovo člověka, kterej chce prodat štěňata… Uchovnit psa většinou není zas takovej problém (pokud odpovídá standardu). Jen to stojí čas a peníze no…
vis kolikrat jsem videla ze lidem dali jako PP ockovak a bylo to? Na tech malej preci nepoznas jestli jsou papirovy nebo ne. Max muzes ukazat oba rodice, ze maj napr. tetovani a rodokmen a pak verit ze stenata jsou jejich. Ale to je u pp i bezpp stejny
No, pokud někdo uvěří, že očkovák je „PP“, tak je to trouba, co víc k tomu napsat ![]()
Každopádně pokud ti z PP psa vyroste něco, co daný plemeno nevidělo ani z rychlíku, máš furt v ruce papír, kdo byli jeho rodiče a dá se to „nějak“ řešit…
A ty mechanismy jsou mnohem reálnější, než u bez PP psa, kde nemáš v ruce vůbec nic…
mag píše:careynka píše:No mně to zase tak vtipný nepřijde, může to na štěňatech nechat nepěkné následky…mag píše:nebo na sestre
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…neee, sranda, jen me to rozesmalo
mne to zase vtipny prijde, snad nikdoo (na vyjimky) neni tak blbej, ze by kryl sourozence ![]()
M-a-j-a píše:mag píše:PRomiň, ale tohle mě skoro urazilo
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…takhle blbá bych fakt nebyla
A jak bys to věděla, když ani jeden nema PP, může jít o polovičního. A víš teda, jaký jsou jejich příbuzní, jestli nedochází k příbuzenskému množení.
kate02 píše:careynka píše:kate02 píše:no a to samy je u papiraku alecareynka píše:to by ale musel udělat testy DNAkate02 píše:jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s ppKatchi píše:
Nechci rozpoutavat diskuzi o mnozeni, ale takovy je muj nazor.Tak vidím, že mě někdo předběhl…
Každopádně můj názor je takovej, že pokud se feňule nenechá nakrýt, tak bych ji prostě nekryla…Každopádně tvrzení, že pes je „čitokrevný“ bez PP mě vždycky docela pobaví… Jak si tím majitel může bejt jistej?
A už mlčím
Nebo je vzít na neutrální půdu a nebo (poslední, co mě napadá) nastěhovat ženicha na chvíli k vám…
já taky můžu vzít fenku, psa a říct, že štěňata jsou jejich, na mrňavejch to nepoznáš, poznáš to možná, časem, až psisko vyroste…
ale jinak to je jen slovo člověka, kterej chce prodat štěňata… Uchovnit psa většinou není zas takovej problém (pokud odpovídá standardu). Jen to stojí čas a peníze no…
vis kolikrat jsem videla ze lidem dali jako PP ockovak a bylo to? Na tech malej preci nepoznas jestli jsou papirovy nebo ne. Max muzes ukazat oba rodice, ze maj napr. tetovani a rodokmen a pak verit ze stenata jsou jejich. Ale to je u pp i bezpp stejny
No, pokud někdo uvěří, že očkovák je „PP“, tak je to trouba, co víc k tomu napsat
Každopádně pokud ti z PP psa vyroste něco, co daný plemeno nevidělo ani z rychlíku, máš furt v ruce papír, kdo byli jeho rodiče a dá se to „nějak“ řešit…A ty mechanismy jsou mnohem reálnější, než u bez PP psa, kde nemáš v ruce vůbec nic…
nam se doma ted sprskli taky dva neuchovneny brabantici, takze ac maminka stala 20 000, tak mame bezpapiraky … v podstate ten samej priklad. At je to chteny, nebo nechteny, vysledkem jsou bezPP. U nas teda muze videt oba rodice, ale taky je to risk
careynka píše:mag píše:mne to zase vtipny prijde, snad nikdoo (na vyjimky) neni tak blbej, ze by kryl sourozencecareynka píše:No mně to zase tak vtipný nepřijde, může to na štěňatech nechat nepěkné následky…mag píše:nebo na sestre
Zniva opakuju a jak by to věděl, když nemají PP, můžou mít např společného otce. A problém může být i vzdálenější příbuzenská plemenitba. Bez PP tohle ovšem nezjistíš.
mag píše:M-a-j-a píše:A jak bys to věděla, když ani jeden nema PP, může jít o polovičního. A víš teda, jaký jsou jejich příbuzní, jestli nedochází k příbuzenskému množení.mag píše:PRomiň, ale tohle mě skoro urazilo
Ale papíry nejsou zárukou zdraví… to nikdo netvrdí, každopádně doufám, že nekryjete např. na bratrovi…takhle blbá bych fakt nebyla
Asi jsem to prehlidla, ale tohle je s PP nebo uz bezPP cuba?
careynka píše:kate02 píše:nam se doma ted sprskli taky dva neuchovneny brabantici, takze ac maminka stala 20 000, tak mame bezpapiraky … v podstate ten samej priklad. At je to chteny, nebo nechteny, vysledkem jsou bezPP. U nas teda muze videt oba rodice, ale taky je to riskcareynka píše:kate02 píše:no a to samy je u papiraku alecareynka píše:to by ale musel udělat testy DNAkate02 píše:jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s ppKatchi píše:
A už mlčím
No, pokud někdo uvěří, že očkovák je „PP“, tak je to trouba, co víc k tomu napsat
Každopádně pokud ti z PP psa vyroste něco, co daný plemeno nevidělo ani z rychlíku, máš furt v ruce papír, kdo byli jeho rodiče a dá se to „nějak“ řešit…A ty mechanismy jsou mnohem reálnější, než u bez PP psa, kde nemáš v ruce vůbec nic…
Ale to je něco jiného, to je nechtěné…to se stát může, to je jasný.
mag píše:careynka píše:Zniva opakuju a jak by to věděl, když nemají PP, můžou mít např společného otce. A problém může být i vzdálenější příbuzenská plemenitba. Bez PP tohle ovšem nezjistíš.mag píše:mne to zase vtipny prijde, snad nikdoo (na vyjimky) neni tak blbej, ze by kryl sourozencecareynka píše:No mně to zase tak vtipný nepřijde, může to na štěňatech nechat nepěkné následky…mag píše:nebo na sestre
a kdyz kryjes pribuzenskou plemenitbu u PP … jaky je v tom rozdil?
mag píše:careynka píše:Ale to je něco jiného, to je nechtěné…to se stát může, to je jasný.kate02 píše:nam se doma ted sprskli taky dva neuchovneny brabantici, takze ac maminka stala 20 000, tak mame bezpapiraky … v podstate ten samej priklad. At je to chteny, nebo nechteny, vysledkem jsou bezPP. U nas teda muze videt oba rodice, ale taky je to riskcareynka píše:kate02 píše:no a to samy je u papiraku alecareynka píše:to by ale musel udělat testy DNAkate02 píše:jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s ppKatchi píše:
A už mlčím
ale vysledek je preci stejny, jsou to proste bezpapiraci ![]()
M-a-j-a píše:mag píše:PRomiň, ale tohle mě skoro urazilo
Jenže to tak úplně nemusíte vědět, jestli jsou příbuzní ![]()
Co zkusit krytí nějakým místním voříškem přiměřené velikosti a štěňátka udat jako malé aktivní kříženečky? To mi přijde jako lepší varianta než „čistorevný bez PP“… ![]()
careynka píše:mag píše:ale vysledek je preci stejny, jsou to proste bezpapiracicareynka píše:Ale to je něco jiného, to je nechtěné…to se stát může, to je jasný.kate02 píše:nam se doma ted sprskli taky dva neuchovneny brabantici, takze ac maminka stala 20 000, tak mame bezpapiraky … v podstate ten samej priklad. At je to chteny, nebo nechteny, vysledkem jsou bezPP. U nas teda muze videt oba rodice, ale taky je to riskcareynka píše:kate02 píše:no a to samy je u papiraku alecareynka píše:to by ale musel udělat testy DNAkate02 píše:jistej si tim muze byt, kdyz jsou oba rodice s ppKatchi píše:
A už mlčím
Výsledek ano, ale důvod je jiný, no to je fuk, ať si každý dělá co chce, je to jeho svědomí.
careynka - s tím, že to je náhoda, nechtěný, to se stane no…
Ale mně štve hlavně to, když to někdo dělá záměrně (nebo když se ta náhoda stane každý hárání
), kdyby psi bez PP „vznikali“ jen omylem, nebude jich tolik… ![]()
Jinak čubina, o kterou jde už je bez PP…
Jinak já sama mám vořecha, taky vzniklýho „omylem“ - 12 lidí u stolu hlídá psa a fenu a neuhlídaj
Ale ani ve snu mě nenapadlo zkoušet ji nakrýt… ![]()