jahody?

2923
30.5.05 16:13

jahody?

Vzhledem k tomu, ze se blizi na zahradce jahodova sezona, premyslim, jestli muzu dat 11mesicinu mimi jahody. Z kursu profylaxe si pamatuju, ze se nedoporucovaly kojicim matkam protoze jsou alergizujici. Syna jeste kojim, muz je alergicky na pyl.. tak nevim… Muzu jist jahody ja? Muze je mimi? Nerada bych,aby se mi osypal. mate, prosim, nekdo zkusenost?

Vera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
30.5.05 16:19

No já to letos ještě vynechám, taky kojim. Nejsem drastický astmatik, ale jsem a malá má ekzém.
Pokud je chceš vyzkoušet, pak doporučuju si vzít jen trošku a pár dní počkat, co to udělá a uvidíš, jestli bude reagovat nebo ne. Jahody, zrovna jako med patří mezi dost rizikové alergeny, pokud vím.
Držím palce
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
30.5.05 17:29

Ahoj,
já bych ještě počkala, dala jsem je malému v roce a on se mi z nich osypal. Případně jen trošinku ochutnat a počkat 2-3 dny na reakci.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.5.05 19:05

Ahoj, já bych když tak zkusila takové ty malé jahůdky, lesní, nebo ty vyšlechtěné lesní jahůdky, ty by neměly dělat tolik paseky.
Ale taky jen málo na ochutnání a počkat co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
30.5.05 19:35

Ahojky,nám je taky 11 měsíců-zkoušely sme,osypaly sme se :( Takže ještě rok počkáme.Někde jsem četla,že dítě si zhruba do dvou let vybudovává imunitu na tyto jídla,ve kterých je větší množství alergenů.Tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5248
30.5.05 19:54

Ahoj, ja jsem jahody zkousela sama jist a kojila jsem, ale dala jsem si za leto tak asi 4 jahody celkem a male byli 4 mes. tak jsem to zkusila jednou a pak znova a vubec nic ji nebylo. Ja mam atopicky ekzem a presto zadna reakce nebyla. Dalsi leto bylo male rok a 4 mes. a to uz jedla jahody normalne, ted ma 3 roky a sni klidne i 250g cele hned a nic ji neni.
Myslim ze je dobre kdyz kojite, jen tak zkusit jednu jahudku a nebat se toho,dite si pak lepe zvyka.
Jinak jsem kojila 10 mes. a do 7. mes plne.
VSem hodne zdravicka preje Lucie a Adelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.5.05 20:38

Ahoj já jsem malé teď už roční holčičce dala jahůdku ochutnat v 7 měs.
a nic. Chutnala jí a tak jsem jí je pak rozmixovala v sunaru a jak jí to šmakovalo :-). Teď už měsíc baští jahody nasekané na kousky vůbec
se nikdy neosypala a má atop. exém. Chce to vyzkoušet a uvidíš.
Sice je pravda že jahody jsou dráždivější než jiné ovoce, ale nám se to
zaplaťbůh ještě nestalo po žádném. Přeji dobrou chuť a čistou pleť :-) Mako

• Citovat
  • Upravit
1718
30.5.05 21:19

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.5.05 21:31

Ahojky. Olivce je skoro rok a po jahudkach se vubec neosypala. Je to asi u kazdeho mimi jine.

Anny a Olivie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
30.5.05 21:36

Ahoj, můj první syn se narodil v půlce května 2001.Jahody jsem ten rok jedla a malému to nic nedělalo.Další rok už jahody baštil sám. Ve dvou i třech letech také, ale teď, když mu táhlo na ten 4. rok se v dubnu po kupovaných jahodách osypal. A to je měl letos už několikrát, ale až asi po páté začalo jeho tělo reagovat. Nicméně má reakci i na domácí mražené jahody.Tak je zkusíme až za rok, jestli se to třeba nezlepší. Jinak jahodové mléko, jogurty apod. mu nevadí. Druhému synovi bude 11 měsíců, tak jahody ze zahrádky v malém množství do jogurtu vyzkouším. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.5.05 23:03

Ahoj, svému prvnímu dítku jsem dala jahůdky, když ji bylo asi 5 měsíců (vůbec jsem netušila, že to může být alergen) a nikdy jí nic nebylo. U druhého dítka jsem již byla znalejší, takže jahody se nekonaly až do roku a půl a taky nic. Myslím, že to fakt záleží prcek od prcka jak zareaguje. Dcerka má zas alergii na arašídy a to takovou, že když zbaší i jen jeden oříšek, tak neskutečně zvrací.
 Masi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
31.5.05 12:31

Ahojky, já mám tyto zkušenosti.
Jako malá /10 měsíců/ jsem snědla jahody a měla jsem po nich vyrážku (kterou jsem si jako malá samozřejmě pořád drbala. Na obličeji mám z toho jizvy :cry: ). Ale prý jsem jich snědla hodně (mamka říkala asi 10).
Teď při kojení své 5ti týdenní dcery jím jahody (po malých dávkách-2,3), jahodové zmrzky i jogurty a malé nic není (ťuk ťuk).
pa.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.5.05 12:41

Jahody a kivi jsou prý na vyvolání kopřivky nejlepší. Pořád teda nechápu proč je výrobci přidávají do výživ i do kašiček pro miminka klidně mladší než 1 rok? Ony ty jahůdky vypadají tak lákavě, když jsou nádherně vyfocené na obalu, že jo? Naše malá je po malinkých dávkách baští taky a zatím bez reakce - i u mažených jahod z loňské domácí sklizně! Ale musím říct, že jsem viděla holčičku, která po snědení 3 kousků jahod natekla jak bambule a nemohla dýchat. Ale takové přehnané reakce prý se dějí jednou za 100 let a oni mají silné alergie v rodině.
 Radina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí